Bonapeti.rs»Saveti»Kako da skuvamo kukuruz?

Kako da skuvamo kukuruz?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako da skuvamo kukuruz?

Kukuruz je izuzetno ukusno i hranljivo povrće, koji se može koristiti za pripremanje supa, različitih jela sa povrćem i mesom, kao i salata. Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme.

Lepo je da kuvate kukuruz u neposoljenoj vodi, a so dodajte ili 5 minuta pre uklanjanja sa vatre ili odmah posle uklanjanja stabljika. Izaberite uvek mladi kukuruz koji se kuva oko 20 minuta, jer stariji kukuruz se može kuvati i 2 sata.

Možete proveriti da li je kukuruz gotov, bušenjem jednog zrna pomoću viljuške. Najjednostavnije je kuvati kukuruz na klipu, jer je onda vrlo lako konzumirati ga.

Mogu pokriti klipove listovima kukuruza, jer će ukus biti prijatniji i jači. Pritisnite klipove tanjirom, stavite poklopac i kuvajte dok ne budu gotovi. Poslužite kukuruz vruć, a osim što ga posolite, možete preko njega staviti i malo maslaca.

Druga opcija je da kuvate kukuruz u zrnu. Da biste to uradili, uklonite zrna sa klipa i spustite ih u ključalu vodu. Kuvajte dok zrna ne omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i dobro ih ocedite od vode. Tada kukuruz možete poslužiti kao prilog uz mnoga jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji