Upitan od:
Zbog čega zagore sarme u šerpi?
Fotografije: bonapeti.rs

Zbog čega zagore sarme u šerpi?

Toni Aleksovod Toni AleksovDžedaj / Autor
26.02.2018

Sarme nisu samo omiljeno jelo svih na ovim prostorima, one su jednostavno delikates u svim svojim oblicima. Nema čoveka koji može odoleti pri pogledu na fantastične sarmice.

Badnje veče se prosto i ne može zamisliti, ako na stolu za večeru nema ukusnih posnih sarmica od kupusa i posnih punjenih paprika.

Iskusne domaćice će vam reći da priprema sarmi nije teška i da je može obaviti skoro svako, ali će početnici u kuvanju isto tako reći da se to može pretvoriti i u pavi fijasko.

Jedan od najčešćih problema koji se javljaju tokom pripremanja sarmi je kada zagore u šerpi u kojoj se kuvaju.

Obično se ovo zagaranje dešava kada sarme stavite direktno na dno šerpe u kojoj ih kuvate, kada koristite preterano jaku vatru ili u kombinaciji ove dve situacije.

Pravilo broj 1, koje treba da ispoštujete da sarme ne bi zagorele je da na dno posude za kuvanje postavite listove vinove loze ili kupusa od kojih nije moguće umotati sarmu ili tanjir okrenut naopačke, a možete učiniti i obe stvari.

Nakon toga se pridržavajte recepta i nemojte se brinuti da će vaše sarme zagoreti. Oprobane recepte za sarme sa listom vinove loze i sarme od lista kupusa, možete pronaći na našem sajtu.

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji