Bonapeti.rs»Saveti»Kako se uvijaju sarme od lista vinove loze?

Kako se uvijaju sarme od lista vinove loze?

MarianeMariane
Džedaj
1460977

Prema veoma čudnom spletu okolnosti, što su manje sarme od lista vinove loze, to su ukusnije. Šalu na stranu, ali sarme od lozovog lista, zajedno sa drugim vrstama sarmi od kupusa i sarmi od livadskog zelja su među najcenjenijim, najomiljenijim i najčešće pripremanim jelima u balkanskoj kuhinji.

Pripremanje sarmi od lista vinove loze nikako nije lak posao, ali sa malo strpljenja i upornosti sa ovim poslom se može izboriti apsolutno svako, pa čak i potpuni početnik u kuhinji.

Ima ukusnih sarmi od lista vinove loze sa nadevom od mlevenog mesa, kao i raznih vrsta posnih sarmi od lozovog lista, a zajedničko za njih nije samo što su neverovatno ukusne, već i način njihove pripreme - uvijanja.

U suštini, možda je najteži zadatak kod pripreme sarmi samo uvijanje sarmi od lista vinove loze. Dobra vest je da to u stvari i nije toliko teško, koliko se čini.

Pre suštinskog uvijanja sarmi od lista vinove loze, treba da pripremite listove vinove loze. To ćete uraditi blanširanjem u slanoj vreloj vodi i ako je potrebno, malo ih izudarajte drvenim čekićem.

Nakon toga ocedite listove vinove loze i pristupite pravom umotavanju sarmi. List vinove loze rasprostrite na dlan, licem prema dlanu, a naličjem prema spolja. Nakon toga uzmite malo od nadeva i stavite u područje lista kog drške.

Uvijte jednom u pravcu vrha, nakon toga ubacite obe strane unutra i ponovo uvijajte dok ne dobijete lep zavežljaj.

Proces ponavljajte dok ne potrošite namirnice, a umotane sarme postavljajte gusto jednu do druge, kako se ne bi otvorile u procesu kuvanja.

Evo, sad znate kako da umotate sarme od lozovog lista. ostaje vam samo da rešite kakvim nadevom ćete ih napuniti i kako da ih pripremite. Ukusne ideje za taj posao možete naći na našem sajtu, a mi vam preporučujemo da obavezno probate fantastične Turske sarme od lozovog lista, zapečene u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji