Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peče kora za tortu?

Kako se peče kora za tortu?

Kako se peče kora za tortu?

Pripremite smesu za koru za tortu po vašem izboru, naravno u zavisnosti od torte koju ste odabrali. Nezavisno od toga da li ste rešili da pripremite jednostavnu tortu sa orasima ili brzu tortu Mimku, kore za tortu se peku na jedan te isti način.

Prvo, pripremite smesu za koru prema receptu koji ste odabrali, nakon toga rasporedite smesu u posude na jednake delove, na osnovu broja kora koje će vam biti potrebne.

Uzmite kalup za pečenje, a na njegovo dno stavite papir za pečenje i po želji ga premažite sa malo maslaca. Smesu iz jedne posude sipajte u kalup, poravnajte smesu špatulom ili spoljnom stranom kašike da bude ravna.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 do 180 stepeni na oba grejača. Na ovaj način će se kora za tortu ispeći ravnomerno i spolja i iznutra. Pecite dok ne bude gotovo, a vreme zavisi od debljine kore.

Ako mislite da je kora previše debela i može da izgori spolja tokom pečenja, a da unutra ostane sirova, možete kalup prekriti aluminijumskom folijom, koju ćete kasnije ukloniti.

Povremeno proverite stanje kore čačkalicom. Kada je kora gotova, čačkalica kojom je ubodete treba da bude potpuno suva i na njoj ne treba da ostane ništa kada je izvadite.

Kada je kora gotova, pažljivo je izvadite iz kalupa i poravnajte je nožem. Gotovu koru ostavite da se ohladi i čuvajte je u posudi sa poklopcem, dok se ne ispeku ostale kore na isti način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji