Pistaći
Orašasti plodovi i Seme

Pistaći

0

Pistać je nisko žbunasto drvo, koje rađa izuzetno ukusan plod. Pistaći se koriste u kulinarstvu više od 2500 godina. Pistaći ima veliku hranljivu vrednost.

1

Orašasti Plodovi i Seme

Orašasti plodovi i seme sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i informacija različitih vrsta orašastih plodova i semena. Vrste orašastih plodova.
Orašasti Plodovi i Seme - MakadamijaOrašasti plodovi i Seme

Makadamija

22.07.20170

Makadamija je poznata i kao australijski orah. Makadamija je izuzetno hranljiva i ukusna, a osim toga u sebi sadrži mnoge korisne sastojke. Makadamija je veoma skupa namirnica.

Orašasti Plodovi i Seme - KliceOrašasti plodovi i Seme

Klice

14.07.20170

Mnogi smatraju klice najživljom i kompletnom hranom koju čovek može da konzumira. One su niskokalorične, lako se melju i cenjen su i važan izvor energije. Gajenje klica.

Orašasti Plodovi i Seme - PinjoleOrašasti plodovi i Seme

Pinjole

09.07.20170

Pinjole su jestivo seme oko 20 vrsta borovih šišarki. Pinjole su skup proizvod i najveći izvor proteina među svim orašastim voćem. Sastav pinjola. Recepti sa pinjolama.

Orašasti Plodovi i Seme - Seme LanaOrašasti plodovi i Seme

Seme Lana

06.07.20170

Seme lana deluje okrepljujuće i protivupalno. Laneno seme umiruje bol, a takođe ova zrnca služe kao sredstvo za čišćenje i opuštanje. Laneno seme ima blagotvoran uticaj i kod nekih kožnig oboljenja.

Orašasti Plodovi i Seme - Indijski OrahOrašasti plodovi i Seme

Indijski Orah

23.06.20170

Indijski orah je namirnica zdrava za srce i sadrži velike količine mononezasićenih masnih kiselina i magnezijuma. Indijski orah je namirnica korisna za srce. Pažnja: indijski orah sadrži oksalate. Korist od indijskog oraha.

Orašasti Plodovi i Seme - KikirikiOrašasti plodovi i Seme

Kikiriki

15.06.20170

Najrasprostranjenije rste kikirikija u prodavnicama su Virdžinija, Španski kikiriki i Valensija. Kikiriki smanjuje rizik od srčanog udara, pošto sadrže resvetarol. Pečeni kikiriki krije i neke rizike za zdravlje.

Orašasti Plodovi i Seme - Brazilski orahOrašasti plodovi i Seme

Brazilski orah

23.05.20170

Brazilski orah je najbolji prirodni izvor selena. Samo dva brazilska oraha dnevno su potpuno dovoljna za potrebe organizma. Sastav brazilskog oraha. Koristi za zdravlje od brazilskog oraha.

Orašasti Plodovi i Seme - Semenke SuncokretaOrašasti plodovi i Seme

Semenke Suncokreta

21.05.20170

Semenke suncokreta su plod suncokreta, koja je treća biljka po obimu proizvodnje u industriji ulja. Semenke suncokreta su bogate hranljivim materijama. Sastav semenki suncokreta. Korist od semenki suncokreta.

Orašasti Plodovi i Seme - LešnikOrašasti plodovi i Seme

Lešnik

19.05.20170

Lešnik pripada porodici koštunjavog voća i kao takav je veoma vredna namirnica. Od lešnika se pripremaju maslac, ulje, brašno i td. Sastav lešnika. Korist od lešnika.

Orašasti Plodovi i Seme - Koštice kajsijeOrašasti plodovi i Seme

Koštice kajsije

16.05.20170

Koštice kajsije su bogate omega-3 masnim kiselinama, vitaminima B15 i B17. Koštice kajsije sadrže opasnu materiju amigdalin, koja može biti veoma otrovna. Koštice kajsije imaju jak i gorak ukus.

Orašasti Plodovi i Seme - Chia semenkeOrašasti plodovi i Seme

Chia semenke

16.05.20170

Chia semenke spadaju u najpoluparnije tzv. super narminice, koje su postale popularne u poslednjih nekoliko godina. Chia semenke su izuzetno korisne. Semenke chia čiste želudac od nagomilanih naslaga.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne