Indijski orah
Orašasti plodovi i Seme

Indijski orah

0

Indijski orah je namirnica zdrava za srce i sadrži velike količine mononezasićenih masnih kiselina i magnezijuma. Indijski orah je namirnica korisna za srce. Pažnja: indijski orah sadrži oksalate. Korist od indijskog oraha.

1

Orašasti Plodovi i Seme

Orašasti plodovi i seme sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i informacija različitih vrsta orašastih plodova i semena. Vrste orašastih plodova.
Orašasti Plodovi i Seme - KikirikiOrašasti plodovi i Seme

Kikiriki

15.06.20170

Najrasprostranjenije rste kikirikija u prodavnicama su Virdžinija, Španski kikiriki i Valensija. Kikiriki smanjuje rizik od srčanog udara, pošto sadrže resvetarol. Pečeni kikiriki krije i neke rizike za zdravlje.

Orašasti Plodovi i Seme - Brazilski orahOrašasti plodovi i Seme

Brazilski orah

23.05.20170

Brazilski orah je najbolji prirodni izvor selena. Samo dva brazilska oraha dnevno su potpuno dovoljna za potrebe organizma. Sastav brazilskog oraha. Koristi za zdravlje od brazilskog oraha.

Orašasti Plodovi i Seme - Semenke SuncokretaOrašasti plodovi i Seme

Semenke Suncokreta

21.05.20170

Semenke suncokreta su plod suncokreta, koja je treća biljka po obimu proizvodnje u industriji ulja. Semenke suncokreta su bogate hranljivim materijama. Sastav semenki suncokreta. Korist od semenki suncokreta.

Orašasti Plodovi i Seme - LešnikOrašasti plodovi i Seme

Lešnik

19.05.20170

Lešnik pripada porodici koštunjavog voća i kao takav je veoma vredna namirnica. Od lešnika se pripremaju maslac, ulje, brašno i td. Sastav lešnika. Korist od lešnika.

Orašasti Plodovi i Seme - Koštice kajsijeOrašasti plodovi i Seme

Koštice kajsije

16.05.20170

Koštice kajsije su bogate omega-3 masnim kiselinama, vitaminima B15 i B17. Koštice kajsije sadrže opasnu materiju amigdalin, koja može biti veoma otrovna. Koštice kajsije imaju jak i gorak ukus.

Orašasti Plodovi i Seme - Chia semenkeOrašasti plodovi i Seme

Chia semenke

16.05.20170

Chia semenke spadaju u najpoluparnije tzv. super narminice, koje su postale popularne u poslednjih nekoliko godina. Chia semenke su izuzetno korisne. Semenke chia čiste želudac od nagomilanih naslaga.

Orašasti Plodovi i Seme - BademOrašasti plodovi i Seme

Badem

01.03.20170

Badem je jedan od omiljenih orašastih plodova. Od badema se dobija bademovo ulje, brašno i esencija. Bademi su jedna od retkih namirnica, koje sadrže oksalate.

Orašasti Plodovi i Seme - OrasiOrašasti plodovi i Seme

Orasi

01.03.20170

Sve o orasima na jednom mestu. Orasi su izvor melatonina, štite i ojačavaju kosti, poboljšavaju nivo holesterola kod dijabetičara. Orasi su bogati antioksidansima.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne