Semenke suncokreta
Orašasti plodovi i Seme

Semenke suncokreta

0

Semenke suncokreta su plod suncokreta, koja je treća biljka po obimu proizvodnje u industriji ulja. Semenke suncokreta su bogate hranljivim materijama. Sastav semenki suncokreta. Korist od semenki suncokreta.

1

Orašasti Plodovi i Seme

Orašasti plodovi i seme sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i informacija različitih vrsta orašastih plodova i semena. Vrste orašastih plodova.
Orašasti Plodovi i Seme - LešnikOrašasti plodovi i Seme

Lešnik

19.05.20170

Lešnik pripada porodici koštunjavog voća i kao takav je veoma vredna namirnica. Od lešnika se pripremaju maslac, ulje, brašno i td. Sastav lešnika. Korist od lešnika.

Orašasti Plodovi i Seme - Koštice kajsijeOrašasti plodovi i Seme

Koštice kajsije

16.05.20170

Koštice kajsije su bogate omega-3 masnim kiselinama, vitaminima B15 i B17. Koštice kajsije sadrže opasnu materiju amigdalin, koja može biti veoma otrovna. Koštice kajsije imaju jak i gorak ukus.

Orašasti Plodovi i Seme - Chia semenkeOrašasti plodovi i Seme

Chia semenke

16.05.20170

Chia semenke spadaju u najpoluparnije tzv. super narminice, koje su postale popularne u poslednjih nekoliko godina. Chia semenke su izuzetno korisne. Semenke chia čiste želudac od nagomilanih naslaga.

Orašasti Plodovi i Seme - BademOrašasti plodovi i Seme

Badem

01.03.20170

Badem je jedan od omiljenih orašastih plodova. Od badema se dobija bademovo ulje, brašno i esencija. Bademi su jedna od retkih namirnica, koje sadrže oksalate.

Orašasti Plodovi i Seme - OrasiOrašasti plodovi i Seme

Orasi

01.03.20170

Sve o orasima na jednom mestu. Orasi su izvor melatonina, štite i ojačavaju kosti, poboljšavaju nivo holesterola kod dijabetičara. Orasi su bogati antioksidansima.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne