Misket
Vrste Vina

Misket

Misket predstavlja vinsku sortu grožđa koje se gaju u Bugarskoj mnogo godina. Ove loze se smatraju lokalnim, ali se sreću i u nekoliko drugih država. Vina, koja misket daje po pravilu su bela, pitka i visoko kvalitetna. Poznato je nekoliko vrsta misketa,

1

Vrste Vina

Vrste vina u Srbiji i svetu. Pogledaj po čemu su karakteristične različite vrste vina i kakva su njihova svojstva.
Vrste Vina - Pino GriVrste Vina

Pino Gri

13.10.2017

Kao naslednik Pino noara, Pino gri daje meka i aromatična vina, koja imaju harmoničan ukus. Odlikuju se svežinom i odličnim balansom kiselosti. Pino gri može da se kombinuje sa pilećim mesom.

Vrste Vina - KjantiVrste Vina

Kjanti

12.10.2017

Prema enolizima neverovatan kvalitet Kjantija se pokazuje, kada se kombinuje sa hranom veće kiselosti i sa jelima od mesa i bogatim sosevima. Kjanti je crno suvo vino, koje se proizvodi u legendarnoj oblasti Toskana u Italiji.

Vrste Vina - Vilar BlanVrste Vina

Vilar Blan

11.10.2017

Vilar blan (Villard blanc) je hibridna vrsta belog grožđa, koja potiče iz Francuske. Dobijena je ukrštanjem sorti Zejbel 6468 i Zejbel 6905 u Monpeljeu. Vilar blan se odlično slaže sa morskim specijalitetima.

Vrste Vina - Sovinjon blanVrste Vina

Sovinjon blan

11.10.2017

Sovinjon blan (Sauvignon Blanc) je bela vinska sorta grožđa koja potiče iz regije Bordo u Francuskoj. Sovinjon blan je druga po rasprostranjenosti bela sorta grožđa, nakon šardonea. Morski plodovi su idealni za sovinjon blan.

Vrste Vina - Pino MoniVrste Vina

Pino Moni

08.10.2017

Pino Moni (Pinot Meunier) je crna vinska sorta grožđa, koja potiče iz regiona Burgundije i Šampanja u Francuskoj. Vina Pino moni se kombinuju sa hranom kao što je tunjevina, škampi, salata od paradajza s lukom, lignje.

Vrste Vina - SemijonVrste Vina

Semijon

06.10.2017

Semijon (Sémillon) je bela sorta grožđa, koja se siroko koristi u proizvodnji vina. On je visoko cenjen od strane francuskih vinogradara, ali je rasprostranjen i na mnogo mesta u svetu. Semijon se servira ohlađen do 10-12 stepeni.

Vrste Vina - GarganegaVrste Vina

Garganega

06.10.2017

Garganega (Garganega) je bela sorta grožđa, koja daje prijatna bela vina. Ove loze su izuzetno popularne u Italiji gde se gaje već vekovima unazad.

Vrste Vina - TraminacVrste Vina

Traminac

05.10.2017

Traminac (Gewürztraminer), poznat još kao Gevirctraminer i Ružin Traminac, predstavlja belu vinsku sortu grožđa koja potiče iz regije Tirol (Austrija) i Južni Tirol (Italija). Naziv je dobio od imena sela Tramin koje se nalazi u Južnom Tirolu. Traminac je

Vrste Vina - Kaberne FranVrste Vina

Kaberne Fran

05.10.2017

Kaberne fran (Cabernet Franc) predstavlja crnu sortu grožđa koje se koristi u proizvonji vina. Posebno je popularan u Francuskoj, ali se sreće još u Kalifroniji (SAD). Kaberne fran se kombinuje sa velikim brojem jela.

Vrste Vina - RizlingVrste Vina

Rizling

05.10.2017

Rizling (Riesling) poznat još kao Rajnski rizling predstavlja staru belu vinsku sortu grožđa, koja potiče iz regiona reka Rajna i Mozel u Nemačkoj. Rizling se slaže sa aromama istočnih začina.

Vrste Vina - ŠardoneVrste Vina

Šardone

05.10.2017

Šardone se uspešno kombinuje za svežim povrćem i različitim letnjim jelima. Šardone je odlično društvo masnoj ribi i morskim plodovima. Šardone izuzetno odgovara različitim vrstama testenine.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne