Kim
Začini

Kim

Kim je specifičan aromatičan začin, koji se koristi za začinjavanje teže hrane i različitih slanih peciva. Po ukusu i aromi kim podseća na anis. Kim je efikasno sredstvo protiv grčeva i stomačnih oboljenja.

1

Začini

Sve o začinima, čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Začini - Beli BiberZačini

Beli Biber

22.12.2017

Beli biber su pre mnogo vekova koristili indijski iscelitelji. Beli biber brzo uspeva da se ugnezdi i u narodnu medicinu drugih naroda. Beli biber je začin jedinstvene arome.

Začini - Kokosov ŠećerZačini

Kokosov Šećer

18.12.2017

Kokosov šećer je prirodni zaslađivač, čija boja može biti zlatna ili braon, a struktura kristalna ili blago zrnasta. Kokosov šećer se dugo koristi u Aziji. Kokosov šećer je vredan izvor vitamina i minerala.

Začini - SumakZačini

Sumak

15.12.2017

Sumak je veoma popularan začin u arapskoj kuhinji, koji raste i na Mediteranu. Sumak se koristi za začinjavanje donera, pirinča i različitih vrsta mesa. Sumak blagotvorno delije na varenje hrane.

Začini - Zvezdasti AnisZačini

Zvezdasti Anis

26.09.2017

Zvezdasti anis /ructus Anisi stellai/ ili kineski anis je plod zimzelenog drveta Illicium verum. U narodnoj medicini azijskih naroda ima mnogo lekova koji sadrže zvezdasti anis.

Začini - Kres SalataZačini

Kres Salata

16.09.2017

Kres salata se od davnina koristi kao stimulativno sredstvo, koje povećava tonus i izdržljivost. U srednjem veku su jeli kres u sendvičima, a danas se kres koristi za salate, supe, glavna jela sa mesom i povrćem.

Začini - PimentZačini

Piment

27.07.2017

Piment je začin, koji dolazi sa Jamajke. Kod nas se piment redovno koristi za supe i mesa. Od pimenta ima kako koristi, tako i štete.

Začini - Kajenska PaprikaZačini

Kajenska Paprika

25.07.2017

Kajenska paprika je u stvari popularni čili, koji se smatra najljućom paprikom na svetu. Domovinom kajenske paprike smatra se tropska Amerika. Kajensku papriku ne treba da konzumiraju ljudi sa čirem.

Začini - VanilaZačini

Vanila

11.07.2017

Vanila se smatra jednim od najfinijih i najprijatnijih začina. Veštačka zamena za vanilu se naziva vanilin. Vanila - svojstva, koristi i primena.

Začini - SoZačini

So

11.07.2017

So nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So, kuhinjaska so i natrijum hlorid su ista supstanca. Korist i štetnost kuhinjske soli.

Začini - KariZačini

Kari

05.07.2017

Kari je smesa aromatičnih začina, koja je tradicionalna za indijsku, kinesku, japansku i latinoameričku kuhinju. Kari može da čuva od razvoja demencije i Alchajmerove bolesti, kao i da sagori masti. Sastojci karija pomažu kod primanja hemoterapije.

Začini - GlutaminatZačini

Glutaminat

30.06.2017

Glutaminat se koristi za poboljšanje kvaliteta ukusa namirnica, i poznatiji je kao E-621. Glutaminatska kiselina je jedna od dvadeset aminokiselina. Mononatrijum glutaminat ima brojna štetna delovanja na organizam. Dnevne doze glutaminata.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne