Bonton za serviranje kafe
Zanimljivo

Bonton za serviranje kafe

Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju kafe. Kada dočekamo goste i rešimo

1

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Zanimljivo - Kako se pravi plavi sir?Zanimljivo

Kako se pravi plavi sir?

28.06.2018

Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je počeo pratiti, a tako i zaboravio na svoj ručak.

Zanimljivo - Top 15 najukusnijih namirnica za letoZanimljivo

Top 15 najukusnijih namirnica za leto

21.06.2018

Trešnje i jagode su samo deo voća, u kojem možemo da uživamo tokom prolećno-letnjih dana. Oko nas ima izobilje namirnica sa neverovatnom aromom, koje su ukusne i korisne.

Zanimljivo - Nekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilogramaZanimljivo

Nekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilograma

19.06.2018

Vitka figura nije samo pokazatelj lepote, već i dobrog zdravlja. Velike količine nezdrave hrane, sedenje na poslu, nedostatak čistog vazduha vodi do povećanje težine i pojave raznih oboljenja.

Zanimljivo - Pogledajte šta doručkuju uspešni i poznati ljudiZanimljivo

Pogledajte šta doručkuju uspešni i poznati ljudi

18.06.2018

Kažu da je doručak najvažniji obrok u toku dana, jer nam daje snagu i energiju za najaktivnije sate tokom dana. Zahvaljujući doručku možemo da vrednije radimo, šta god to bilo. Uprkos tome, mnogi od nas preskaču doručak i prvi put jedu tek u podne. To

Zanimljivo - Eto šta Francuzi jedu za doručakZanimljivo

Eto šta Francuzi jedu za doručak

13.06.2018

Francuska kuhinja je do današnjeg dana dovedena do prave umetnosti. Hrana i način na koji se konzumira su posledica dugogodišnjeg razvoja kulture i tradicije. Jedno od najvećih blaga današnje Francuske je njena kuhinja.

Zanimljivo - Kako da uštedimo voduZanimljivo

Kako da uštedimo vodu

13.06.2018

Nije loše da razmislimo o razumnijem korišćenju vode, jer sveža voda na planeti je organičena i upravo nerazumno trošenje je nepoštovanje prirode, a ljudi uopšte i ne razmišljaju o posledicama, makar za sada.

Zanimljivo - Kako da se izborimo sa prašinom u kućiZanimljivo

Kako da se izborimo sa prašinom u kući

12.06.2018

Kako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.

Zanimljivo - Evo šta jedu Nemci za doručakZanimljivo

Evo šta jedu Nemci za doručak

10.06.2018

Obilan doručak, koji može dobro zasititi, odličan je početak dana jednog Nemca. Nemci su poznati kao radna nacija, koja poštuje svoje običaje i tradiciju. To u potpunosti važi i za doručak.