Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od kupina i malinaKupine i maline operite i skinite peteljke sa njih. Stavite ih u blender i izblendajte.
Stavite u veliku šerpu, pa dodajte limuntus i vodu. Neka prenoći....
10. feb.
Sok od kupina sa šećeromZa početak voće operite i skinite sve peteljke sa kupina. Kupine izblendajte, stavite u šerpu i dadajte im vodu. Kuvajte na toploj vatri, pa kad krene da vri, skinite sa vatre i procedite sok kroz sito....
09. feb.
Sirup od kupina sa aspirinomKupine se mute nekoliko minuta mikserom.
Nakon toga se procede kroz cediljku kako bi se uklonile semenke kupina.
Prebace se u veliku šerpu....
22. jun
Sladoled od kupina i borovnice sa kokosovim mlekomKada dobro operete borovnice i kupine, stavite ih u frižider na 24 sata da se zamrznu.
Spremite kuhinjski robot ili pasator.
Stavite voće sa šećerom i kokosovim mlekom u robot....
07. maj
Sorbe od kupine sa sitnim siromSorbe od kupine sa sitnim sirom se garnira sa listićima sveže mente....
21. dec.
Kako se čuvaju kupine?Uklonite vazduh iz kesa veoma dobro da sprečite da se kupine osuše i čuvajte ih od 6 meseci do 1 godine....
17. avgust
KupineIzbor i čuvanje kupina
Dobre kupine su jarko masne boje, bez povreda i uvelog izgleda. Birajte kupine okruglog oblika, jarke boje i svežeg izgleda. Prezrele kupine su meke i vrlo često spljeskane na površini....
24. jul
Sirup od kupinaOperite i očistite kupine, nakon toga ih izgnječite.
Sok koji se izdvojio od izgnječenih kupina se pomeša sa limuntusom i šećerom. Stavlja se na ringlu na oko 20 minuta....
24. sep.
Sladoled od kupinaStavite posudu sa sladoledom od kupina u zamrzivač još dva sata.
Ovo radimo 3-4 puta.
Posle otprilike 6-8 sati može se poslužiti sladoled od kupina.
Prijatno!...
21. avgust
Slatko od kupinaOdaberu se krupne i zdrave kupine. Operu se dobro i ostavljaju da se osuše. Da bi se dobilo dobro slatko od kupina da se voće sačuva celo, prvo spremite dobro zgusnut šećerni sirup od vode i šećera....
11. jul
Džem od kupinaOprati kupine, ostaviti da se ocede. Uzeti jednu šerpu I staviti kupine, pa šećer, pa kupine, pa šećer i sve tako dok se ne utrošite.
Staviti na srednju vatru i mešati dok se ne skida sa kašike....
04. januar
Sok od kupinaKupine operite i očistite od eventualnih kvarnih delova. Stavite u blender i sameljite ih.
Sipajte u odgovarajući lonac, nalijte vodu i stavite da provri maksimum 10 minuta. Sklonite sa šporeta i procedite 2x....
21. mart
Kompot od kupinaOčistimo i dobro operemo kupine.
Stavljamo ih u teglu, u svaku teglu stavljamo po 6 supenih kašika šećera.
Prelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle....
04. april
Čuvanje bamijeSušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
05. feb.
Čuvanje cvekleNajvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
06. januar
Čuvanje borovnicaPre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru.
Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
12. sep.
Rođendanska torta od kupinaIzblendamo kupine, pa u njih stavimo želatin i ostavimo da nabubri, ugrejemo par minuta i ostavimo da se ohladi, pa kad se ohladi pomešamo sa jogurtom....
07. maj
Babino slatko od kupinaOčistite i operite kupine. Pospite ih šećerom i ostavite tokom jedne noći.
Stavite šerpu na jaku vatru....
28. sep.
Seosko slatko od kupinaU šerpu sipajte polovinu šećera, prekrijte ga očišćenim kupinama, pospite odozgo ostatak šećera i stavite na hladno mesto 12 sati....
14. avgust
Domaći sirup od kupinaOčistimo, operemo i ocedimo kupine.
Izgnječimo ih u dubokoj posudi.
U šerpi skuvamo 3 litre vode i limuntus i sipamo preko izgnječenih kupina.
Promešamo i precedimo kroz gustu cediljku ili sito....
13. avgust
Domaće slatko od kupinaKupine se operu, očiste od peteljki i prelivaju šećerom na jednu noć.
Nakon toga se kuvaju sve dok se ne zgusnu zajedno sa šećerom i pre nego što se skinu sa vatre se dodaje limunska kiselina....
26. mart
Čuvanje suvog voćaDa bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje.
Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
15. feb.
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje.
U svežim jajima se nalazi salmonela....
18. mart
Čuvanje pečenih paprikaPečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
27. dec.