Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od lipe, majčine dušice i listova brusniceLipa umiruje, majčina dušica inspiriše, a listovi brusnice deluju antiupalno i ojačavajuće!...
26. januar
Čaj od majčine dušice za relaksaciju disajnih putevaZa ublažavanje kašlja se preporučuje da popijete 3-4 šolje čaja od majčine dušice na dan....
09. maj
Čaj od majčine dušiceOsušena u hladu, majčina dušica ima rok trajanja 3 godine, a isečena biljka 2 godine.
Dve supene kašike prelivamo sa 500 ml vrele filtrirane vode ili izvorne vode. Poparimo tečnost 10-15 minuta....
10. jul
Majčina dušica, a stabiljke bi trebalo da su tvrde;
- Uvek birajte organski uzgajanu majčinu dušicu;
- Svežu majčinu dušicu čuvajte u frižideru u papirnoj kesi
- Sušenu majčinu dušicu čuvajte u staklenoj posudi sa poklopcem na suvom...
25. april
Čaj od majčine dušice kod stomačnih tegobaMnogo je svojstava aromatičnog čaja od majčine dušice, zato ne propustite da iskoristite ovaj prirodni dar....
08. feb.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuDodajte prstohvat majčine dušice u sladoled i uživajte u potpuno novom ukusu i aromi.
Majčina dušica može da se doda i u različite vrste salata od svežeg povrća. Jela od ribe su mnogo ukusnija uz majčinu dušicu....
11. avgust
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceMasline se očiste od koštica i stavljaju u posudu blendera, pa unutra dodaju maslinovo ulje, so, ako masline nisu soljene, peršun, ljuta aleva paprika i majčina dušica i izmiksaju....
19. sep.
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Origano i majčina dušica se beru kada su u cvetu – to je zato što se ne koriste samo listovi, već i cvetovi ovih biljaka.
Za duže čuvanje origano i majčina dušica treba da se osuše....
25. maj
Majčina dušica se bori protiv 7 ozbiljnih bolestiA da biste korisnu majčinu dušicu stavili u svoja kulinarska umetnička dela, izaberite neki od ovih ukusnih recepata sa majčinom dušicom....
16. april
Kada se i kako se bere majčina dušica?Kada naberete majčinu dušicu, neophodno je da je isušite i čuvate u papirnim vrećicama na suvom i provetrenom mestu....
02. april
Kako se pravi čaj od majčine dušice i kako ga pravilno konzumiratiDivlja majčina dušica ili timijan, kako se negde naziva, sadrži esencijalna ulja....
21. maj
Čuvanje borovnicaPre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru.
Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
12. sep.
Čuvanje bamijeSušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
05. feb.
Čuvanje cvekleNajvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
06. januar
Sena - Majčin ListIzbor i čuvanje sene
Delovi biljke koji se koriste su listovi i plodovi. Sena se može kupiti u bilo kojoj apoteci. Može se naći u vidu čaja, čija cena oblično bude oko 100 dinara....
11. sep.
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje.
U svežim jajima se nalazi salmonela....
18. mart
Čuvanje suvog voćaDa bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje.
Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
15. feb.
Čuvanje pečenih paprikaPečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
27. dec.
Pravilno čuvanje dunjaAko imate mnogo dunja, onda ćete morati da pokušate da pronađete najpogodnije mesto i stvorite posebne uslove za čuvanje ovog voća....
07. okt.
Kolač DušicaOčišćene trešnje i višnje pospite šećerom i brašnom, ostavite da odstoje oko 30 minuta.
Umutite jaja sa šećerom, mlekom i uljem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilu i mešajte dok ne dobijete srednje gustu i glatku...
21. jul
Penjurlija DušicaProsejte brašno. Rastvorite kvasac sa 1/2 šolje mlake vode. U kvasac dodajte 1 supenu kašiku šećera i 1 supenu kašiku brašna, promešajte i ostavite smesu na toplom da se aktivira.
Gotov kvasac sipajte u brašno, dodajte...
10. dec.
Konzerviranje i čuvanje tikvicaEvo ideja kako tačno da ih čuvate.
Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće....
27. jul
Čuvanje i sušenje pečurakaNajbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
15. jul
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
24. april