Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Nektar od nektarina i šargarepaNektar od nektarina i šargarepa
19. avgust
Nektar od nektarina i šargarepa je gotov....
Nektar od jabuke, nektarine i cimetaNektar od jabuke, nektarine i cimeta
12. mart
Ja pripremam svoje nektare uvek u odnosu 300 g očišćenog voća i 500 ml vode, jer je za mene ovo idealna gustina ovog napitka. Pored toga, kakvo god voće da koristim, uvek stavim i jedan oljušteni i očišćeni limun. On, pored...
NektarineNektarine
06. sep.
Sazrele nektarine se čuvaju u frižideru nekoliko dana. Nektarine u kulinarstvu Nektarine se prvenstveno konzumiraju sveže jer imaju veoma svež i prijatan ukus....
Fantastični kolač NektarinaFantastični kolač Nektarina
14. jul
Operite i očistite nektarine, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Nektarine nasecite na polumesece. Premažite tepsiju prečnika 24 cm maslacem i sipajte testo za kolač....
Kompot od svežih nektarinaKompot od svežih nektarina
17. april
Operite nektarine, pa ih isecite na komade, a ujedno sklonite i koštice. Dodajte šećer, sipajte vodu. Sterilišite ih 15 minuta....
Aromatično slatko od nektarinaAromatično slatko od nektarina
17. sep.
Posle dodajemo iseckane komadiće nektarina i kašiku arome vanile. Kuva se na tihoj vatri, meša se pažljivo, da bi sačuvali konzistenciju isečenog voća....
Čuvanje borovnicaČuvanje borovnica
12. sep.
Pre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru. Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Sušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
Čuvanje cvekleČuvanje cvekle
06. januar
Najvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
Koristi od nektarina i breskviKoristi od nektarina i breskvi
11. avgust
Ukupan izmeren antioksidansni sadržaj od 100 grama sirovih nektarina je 750 TE (Trolex ekvivalenti)....
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Dosad se nije otkrilo kako su se nektarine pojavile, da li su nastale kao selekcija ili su se drvo nektarine pojavilo samo. Međutim, postoje tvrdnje da ponekada breskve imaju plodove poput nektarina i obratno....
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja
18. mart
Pravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje. U svežim jajima se nalazi salmonela....
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Pravilno čuvanje dunjaPravilno čuvanje dunja
07. okt.
Ako imate mnogo dunja, onda ćete morati da pokušate da pronađete najpogodnije mesto i stvorite posebne uslove za čuvanje ovog voća....
Čuvanje pečenih paprikaČuvanje pečenih paprika
27. dec.
Pečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Evo ideja kako tačno da ih čuvate. Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće....
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Najbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Ukoliko bamiju odgajate u svom dvorištu ili imate mogućnost da dobijete domaću uzgajanu bamiju, bilo bi dobro da naučite kako da je čuvate. Najlakši metod jeste da je zamrznete....
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Čuvanje isečenih limuna Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Zapiite datum i čuvajte u zatvorenoj posudi, namenjenoj za čuvanje hrane u zamrzivaču....
Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanja
27. sep.
Drugi uzrok može biti i ako se čuvaju na vlažnom ili veoma toplom mestu. Najbolje je da čuvate jagode u frižideru, neoprane i u kesi....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Druga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje. Ako se odlučite za ovu metodu, stavite ih u plastične kese i zamrznite, bez prethodne pripreme ili obrade toplotom....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Frižider je dobro mesto za čuvanje slanih začina. Mirođija i peršun takođe mogu da se čuvaju u maslinovom ulju. Zeleni začini se operu, sitno iseckaju i stavljaju u tegle....
Panakota sa nektarinamaPanakota sa nektarinama
10. dec.
Hladi se i sipa se na nektarine. Panakota se stavlja u frižider na jednu noć. Okreće se. Panakota sa nektarinama je gotava i impresivna!...