Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Turšija od čičoke i šargarepeKrupnije komade čičoke naseći na komade.
Šargarepu takođe dobro oprati i naseći na krugove. Pripremiti tegle i napuniti čičokom i šargarepom, komadićima rena i celerom....
25. maj
Vitaminska salata od čičoke sa šargarepomPotopite čičoku u vodu pre nego što je oljuštite ili ostružete. Kada je operete, ostavite je kratko vreme u vodi sa malo soka od limuna ili limontusa.
Narendajte čičoku u šargarepu na istu veličinu rendeta....
21. feb.
Salata od čičokeOljuštite, očistite i narendajte čičoku na krupno. Na krupno narendajte i očišćenu šargarepu i celer.
Mladi luk sitno iseckajte. Listove celera, takođe. Promešajte sve namirnice. Posolite po ukusu i dodajte biber....
01. nov.
ČičokaČuvanje čičoke
Ako stoji na otvorenom, čičoka se brzo suši. Preporučuje se čuvanje u podrumu na temperaturi okolo 0 stepeni i vlažnosti vazduha do 95%....
06. maj
Čuvanje bamijeSušena bamija - Drugi metod za čuvanje bamij eje sušenje. Niže se na uzicu i stavlja se na provetrivo mesto, dobro ogrejano suncem....
05. feb.
Čuvanje cvekleNajvažniji faktori koji utiču na proces čuvanja povrća i na njegovo trajanje su temperatura i vlažnost vazduha....
06. januar
Čuvanje borovnicaPre nego pripremite borovnice za čuvanje, morate ukloniti one koje su udarene ili imaju pokvarene delove, jer će one brzo pokvariti u frižideru.
Borovnice možete sačuvati i čuvanjem u tegli....
12. sep.
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje.
U svežim jajima se nalazi salmonela....
18. mart
Čuvanje suvog voćaDa bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje.
Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
15. feb.
Čuvanje pečenih paprikaPečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate. Ako više volite neke kutije, i to je takođe...
27. dec.
Pravilno čuvanje dunjaAko imate mnogo dunja, onda ćete morati da pokušate da pronađete najpogodnije mesto i stvorite posebne uslove za čuvanje ovog voća....
07. okt.
Janija sa čičokomČičoku natopimo u vreloj vodi jedan sat unapred.
Kada luk postane staklast, dodajemo brašno i dolivamo vrelu vodu.
Krompir i šargarepe sečemo na kocke i stavljamo u vodu. Dodajemo čičoku i čubar....
19. feb.
Čuvanje i sušenje pečurakaNajbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
15. jul
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
24. april
Zamrzavanje i čuvanje bamijeUkoliko bamiju odgajate u svom dvorištu ili imate mogućnost da dobijete domaću uzgajanu bamiju, bilo bi dobro da naučite kako da je čuvate. Najlakši metod jeste da je zamrznete....
24. feb.
Konzerviranje i čuvanje tikvicaEvo ideja kako tačno da ih čuvate.
Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće....
27. jul
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje isečenih limuna
Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
27. feb.
Čuvanje i konzerviranje sočivaZapiite datum i čuvajte u zatvorenoj posudi, namenjenoj za čuvanje hrane u zamrzivaču....
22. januar
Čuvanje jagoda i trešanjaDrugi uzrok može biti i ako se čuvaju na vlažnom ili veoma toplom mestu.
Najbolje je da čuvate jagode u frižideru, neoprane i u kesi....
27. sep.
Čuvanje i konzerviranje špargleDruga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje.
Ako se odlučite za ovu metodu, stavite ih u plastične kese i zamrznite, bez prethodne pripreme ili obrade toplotom....
31. januar
Čuvanje mirođije i peršunaFrižider je dobro mesto za čuvanje slanih začina.
Mirođija i peršun takođe mogu da se čuvaju u maslinovom ulju. Zeleni začini se operu, sitno iseckaju i stavljaju u tegle....
02. dec.
Pileća salata sa čičokomUkrasite kolutićima kiselih krastavčića, maslinama, svežim peršunom i čičokom.
Poslužite hladnu....
28. mart
Šarena turšija sa čičokomPotopimo čičoku na nekoliko sati pre nego što je sastružete nožem, tako da bude lakše da se skine gornji sloj. Ako je krupnija, isecite je na parčiće....
23. april
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeAleva paprika - ovaj omiljeni i veoma korišćen začin, je jedna od zapaženih marki naše kuhinje. U tradicionalnoj kulinarskoj tradiciji, skoro pa ne postoji jelo u koje se ne dodaje aleva paprika.
Ona je toliko popularna...
09. maj
Čuvanje oraha i orašastih plodovaTakođe, preporučuje se da se orašasti plodovi čuvaju u zamrzivaču u hermetički zatvorenoj posudi, tako se čuvaju više od osam meseci....
08. feb.