Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Šećerna PalmaŠećerna Palma
27. dec.
Šećera palma u kulinarstvu Sveže semenke šećerne palme se takođe koriste u kulinarstvu. One imaju želatinastu strukturu i veoma prijatan ukus. Mogu se jesti sirove ili se mogu peći i kuvati....
Palmin šećerPalmin šećer
30. nov.
Palmin šećer je prirodni zaslađivač, koji se dobija od cvetova šećerne palme....
Rojal ajsing (šećerna glazura) za dekoracijuRojal ajsing (šećerna glazura) za dekoraciju
11. jun
Kada se radi sa rojal ajsingom (šećerna glazura, glazura od belanaca), nakon što je špric napunjen, preostali deo u posudi treba odmah pokriti vlažnom krpom ili folijom, jer se veoma brzo suši na površini....
Šećerna RepaŠećerna Repa
21. jun
Korenje šećerne repe se dostavlja šećeranama. Šećerna repa je osnovni izvor šećera u zonama s umerenom klimom....
Šećerna trskaŠećerna trska
11. okt.
Primena šećerne trske U prošlosti šećerna trska se pre svega gajila kao sirovina za proizvodnju šećera, ali sada već nije osnovni proizvod za dobijanje šećera....
Šećerna jabukaŠećerna jabuka
05. januar
Šećerna jabuka u kulinarstvu Plodovi se koriste u kolačima sa testom, sokovima, sorbeima, desertima, vinu i sladoledu....
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Za ljude koji nemaju mnogo vremena i strpljenja za ovu procedutu, postoji dobra vest: Samo so, najmanji molekuli šećera i neke kiseline mogu da prodru u meso tek 2-3 milimetra....
Misija moguća: Šećerna vuna!Misija moguća: Šećerna vuna!
01. feb.
Kako se kuva šećer Jedna tajna uspešnog pravljenja šećerne vune jeste da šećer ima neophodnu temperaturu, zbog toga je neophodan šećerni termometar....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Namirnice koje su prava šećerna bombaNamirnice koje su prava šećerna bomba
06. april
Med, melasa, javorov sirup i zaslađeni napici - 100% rafinisanog šećera Bezalkoholni napici - 95% rafinisanog šećera; Bombone, nugat - 93% rafinisanog šećera; Sušeno voće - 81% rafinisanog šećera...
Napravite džem bez šećeraNapravite džem bez šećera
03. jul
Slatko ili džem mogu biti napravljeni od različitih vrsta voća, a po Vašem izboru - sa belim ili smeđim šećerom, čak i sa zaslađivačima, ali i bez takvih....
Nutritivne vrednosti kokosovog šećeraNutritivne vrednosti kokosovog šećera
23. avgust
Smatra se da kokosov šećer ima funkciju da reguliše nivo insulina u krvi i štiti od razvoja dijabetesa. U kulinarstvu kokosov šećer je dragocen i jednak šećeru na koji smo navikli....
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Naravno, pripremajući hranu kod kuće možemo da pratimo količinu masti, ugljenih hidrata i šećera koje će sadržati ovo ili ono jelo, i ukoliko je potrebno, da regulišemo njihovu količinu....
ŠećerŠećer
23. avgust
Proizvodnja šećera Šećer se dobija od šećerne repe ili šećerne trske. U prodavnicama se može naći beli i smeđi šećer....
Umesto šećera - sirup od agaveUmesto šećera - sirup od agave
08. jun
Sirup od agave je nova alternativa šećera, nakon šećerne trske, javorovog sirupa i stevije. On predstavlja prirodni zaslađivač, koji se potpuno usvaja od strane ljudskog organizma....
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Koje su koristi od smeđeg šećera?Koje su koristi od smeđeg šećera?
23. dec.
Običan šećer je rafinisan tehnologijom, čiji je cilj maksimalno približavanje do čiste saharoze. Rafinisani beli šećer sadrži preko 99% saharoze, dok je u smeđi izračunato 92%....
O smeđem šećeruO smeđem šećeru
19. mart
Smeđi šećer je prvi, neobrađeni šećer. Što je šećer tamniji, toliko više ima organskih primesa od soka šećerne trske ima u njemu. Što je belji, on je više rafinisan....
Smeđi ŠećerSmeđi Šećer
31. jul
Istorija smeđeg šećera Smeđi šećer ima dugu istoriju i predstavlja prvi oblik šećera koji je imao kulinarsku svrhu....
Kokosov ŠećerKokosov Šećer
18. dec.
Kokosovim šećer u kulinarstvu Iako je relativno nov proizvod kod nas, kokosov šećer se već dugo koristi u kuhinjama drugih naroda....
Kaster šećerKaster šećer
30. dec.
Kaster šećer ili Ricinusov šećer je veoma fin granuliran šećer, nešto između običnog i šećera u prahu....
Šećer TurbinadoŠećer Turbinado
16. avgust
Turbinado šećer je prirodni smeđi šećer, a naziv Turbinado potiče iz činjenice da se postupak sušenja kristala izvodi u centrifugi (turbini). Delimično je obrađen i uklonjen je mali deo melase. Njegova boja je boja ćilibara...