Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočni šnjur u rerniOčistimo šnjur i operemo temeljno pod tekućom hladnom vodom.
Poređamo u posudu za pečenje i posipamo spolja i iznutra biberom i solju.
U svaku od riba sipamo po kašičicu ulja.
Sipamo u posudu jedn prst vodu....
11. jun
Hrskavi crnomorski šnjur u rerniHrskavi šnjur u rerni služi se topao sa prilogom po izboru....
04. sep.
Marinirani šnjur u preprženom uljuRiba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle.
Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
05. jul
Šnjur na grčki načinOčistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane.
Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem....
18. april
Prženi šnjur sa krompir salatomŠnjur se prži sa obe strane.
Servira se porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna....
22. dec.
Šnjur sa paradajzom i bosiljkomRiba se očisti i poređa se u posudu za pečenje. Posipa se solju i biberom i pokriva se lukom isečenim na kolutove.
Preliva se uljem i poređa se paradajz, isečen na krugove. Posipa se bosiljkom isečenim na sitno i jelo...
09. sep.
Mariniran crnomorski šnjur sa začinimaRiba se ostavlja na 24 sata u frižideru, nakon toga se salamura procedi i sipa se jabukovo sirće, da ravnomerno pokrije ribu šnjur....
08. okt.
Prženi šnjur sa speltom i đumbiromServirajte prženog šnjura sa limunom.
I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom....
22. jul
ŠnjurObično je crnomorski šnjur dugačak ne više od dvadesetak centimetara. Dostiže težinu ne više od 100 g.
Uobičajeno ponašanje šnjura
Šnjur je riba koja živi u jatima....
24. jul
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlamaOčistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura.
Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom....
15. dec.
Ukusan grčki šnjurŠnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more....
01. jul
Mariniran crnomorski šnjurŠnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju....
18. sep.
Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)Nakon što se zaprži, izvadimo prženi crnomorski šnjur na salvetu, da upije masnoću.
Serviramo prženi crnomorski šnjur dok je još topao....
15. jun
Kako se čisti mali šnjur (Trachurus mediterraneus)Šnjur se može posoliti i staviti u zamrzivač i da tamo čeka za buduća remek dela u kuhinji....
07. feb.
Bogata riblja čorba sa šnjuromOprano i očišćeno povrće isecite na odgovarajuće parčiće.
Stavite vodu (oko 2 litra) da provri i dodajte povrće. Kuvajte 10-12 minuta.
Dodajte ulje i očišćenu i opranu ribu bez glava. Kuvajte dok riba ne omekša....
26. jul
Salata sa makaronama i mariniranim šnjuromPomešajte makarone, skuvane u posoljenoj vodi i oceđene sa biberom, mirođijom, solju, maslinama, isečenim na krugove, majonezom, kiselim mlekom, očišćenim i isečenim šnjurom i lisitćima peršuna i bosiljka....
15. maj
Marinirani šarun sa lukom i limunomOdvojite glavu od šaruna (šnjur) i iseckajte na odgovarajuće parčiće.
Oljuštite luk na veličinu po želji.
Stavite ribu u odgovajući tanjir i pospite sokom od limuna i iseckanim lukom....
02. april
Čime da garniramo pečenu ribu?Možemo da uopštimo da nećete pogrešiti sa šnjurom, morskom pastrmkom, sabljarkom, bakalarom i slatkovodnim grgečom - oni budu ukusno spremljeni na bilo koji način....
13. april
PalamidaOna je riba grabljivica, koja se hrani ribama kao što su girice, inćuni i šnjur. Obitava u vodama Atlantskog okeana, Crnog mora i Sredozemnog mora. Može da se vidim na obalama Amerike, Afrike i Evrope....
14. jun
Klasična riblja čorbaOčistimo šnjur od škrga i iznutrica. Stavljamo ga u šerpu sa hladnom vodom.
U njih dodajemo koren peršuna, 1 šargarepu, majčinu dušicu i jednu glavisu kromid luka, prepolovljen na dva dela....
19. nov.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste masne ribe
U plave ribe spadaju Tuna, Palamida, Losos, Sardina, Inćun, Haringa, Skuša, Šnjur, Sabljarka, čak i Šaran i Tolstolobik....
27. dec.
IglicaIglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....
17. dec.
1