Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sočni šnjur u rerniSočni šnjur u rerni
11. jun
Očistimo šnjur i operemo temeljno pod tekućom hladnom vodom. Poređamo u posudu za pečenje i posipamo spolja i iznutra biberom i solju. U svaku od riba sipamo po kašičicu ulja. Sipamo u posudu jedn prst vodu....
Hrskavi crnomorski šnjur u rerniHrskavi crnomorski šnjur u rerni
04. sep.
Hrskavi šnjur u rerni služi se topao sa prilogom po izboru....
Marinirani šnjur u preprženom uljuMarinirani šnjur u preprženom ulju
05. jul
Riba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle. Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
Šnjur na norveški načinŠnjur na norveški način
09. sep.
Šnjur na norveški način se servira sa svežim povrćem....
Šnjur na grčki načinŠnjur na grčki način
18. april
Očistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane. Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem....
Pečeni šnjur na ražnjićuPečeni šnjur na ražnjiću
25. januar
Pecite šnjur na ražnjiću 30 minuta na 180 stepeni....
Prženi šnjur sa krompir salatomPrženi šnjur sa krompir salatom
22. dec.
Šnjur se prži sa obe strane. Servira se porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna....
Šnjur sa paradajzom i bosiljkomŠnjur sa paradajzom i bosiljkom
09. sep.
Riba se očisti i poređa se u posudu za pečenje. Posipa se solju i biberom i pokriva se lukom isečenim na kolutove. Preliva se uljem i poređa se paradajz, isečen na krugove. Posipa se bosiljkom isečenim na sitno i jelo...
Mariniran crnomorski šnjur sa začinimaMariniran crnomorski šnjur sa začinima
08. okt.
Riba se ostavlja na 24 sata u frižideru, nakon toga se salamura procedi i sipa se jabukovo sirće, da ravnomerno pokrije ribu šnjur....
Prženi šnjur sa speltom i đumbiromPrženi šnjur sa speltom i đumbirom
22. jul
Servirajte prženog šnjura sa limunom. I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom....
ŠnjurŠnjur
24. jul
Obično je crnomorski šnjur dugačak ne više od dvadesetak centimetara. Dostiže težinu ne više od 100 g. Uobičajeno ponašanje šnjura Šnjur je riba koja živi u jatima....
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlamaPrženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama
15. dec.
Očistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura. Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom....
Ukusan grčki šnjurUkusan grčki šnjur
01. jul
Šnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more....
Mariniran crnomorski šnjurMariniran crnomorski šnjur
18. sep.
Šnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju....
Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)
15. jun
Nakon što se zaprži, izvadimo prženi crnomorski šnjur na salvetu, da upije masnoću. Serviramo prženi crnomorski šnjur dok je još topao....
Kako se čisti mali šnjur (Trachurus mediterraneus)Kako se čisti mali šnjur (Trachurus mediterraneus)
07. feb.
Šnjur se može posoliti i staviti u zamrzivač i da tamo čeka za buduća remek dela u kuhinji....
Bogata riblja čorba sa šnjuromBogata riblja čorba sa šnjurom
26. jul
Oprano i očišćeno povrće isecite na odgovarajuće parčiće. Stavite vodu (oko 2 litra) da provri i dodajte povrće. Kuvajte 10-12 minuta. Dodajte ulje i očišćenu i opranu ribu bez glava. Kuvajte dok riba ne omekša....
Salata sa makaronama i mariniranim šnjuromSalata sa makaronama i mariniranim šnjurom
15. maj
Pomešajte makarone, skuvane u posoljenoj vodi i oceđene sa biberom, mirođijom, solju, maslinama, isečenim na krugove, majonezom, kiselim mlekom, očišćenim i isečenim šnjurom i lisitćima peršuna i bosiljka....
Marinirani šarun sa lukom i limunomMarinirani šarun sa lukom i limunom
02. april
Odvojite glavu od šaruna (šnjur) i iseckajte na odgovarajuće parčiće. Oljuštite luk na veličinu po želji. Stavite ribu u odgovajući tanjir i pospite sokom od limuna i iseckanim lukom....
Čime da garniramo pečenu ribu?Čime da garniramo pečenu ribu?
13. april
Možemo da uopštimo da nećete pogrešiti sa šnjurom, morskom pastrmkom, sabljarkom, bakalarom i slatkovodnim grgečom - oni budu ukusno spremljeni na bilo koji način....
PalamidaPalamida
14. jun
Ona je riba grabljivica, koja se hrani ribama kao što su girice, inćuni i šnjur. Obitava u vodama Atlantskog okeana, Crnog mora i Sredozemnog mora. Može da se vidim na obalama Amerike, Afrike i Evrope....
Klasična riblja čorbaKlasična riblja čorba
19. nov.
Očistimo šnjur od škrga i iznutrica. Stavljamo ga u šerpu sa hladnom vodom. U njih dodajemo koren peršuna, 1 šargarepu, majčinu dušicu i jednu glavisu kromid luka, prepolovljen na dva dela....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste masne ribe U plave ribe spadaju Tuna, Palamida, Losos, Sardina, Inćun, Haringa, Skuša, Šnjur, Sabljarka, čak i Šaran i Tolstolobik....
IglicaIglica
17. dec.
1
Iglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....