Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Štetnost koneske anđelike Nezavisn od toga što je kineska anđelika korisna za razne probleme, ona ne bi trebalo da se konzumira bez prethodne konsultacije sa lekarom, jer može izazvati dermatitis....
Kineske krofneKineske krofne
02. feb.
U umućena belanca dodajte prosejano brašno i šećer u prahu, i oblikujte testo. Dodajte lisiće magnolije. Od testa oblikujte lopice. Stavite ih u ugrejano ulje i pržite dok ne budu gotove. Servirajte krofne posute šećerom...
Torta AnđelikaTorta Anđelika
07. sep.
Ali, kako god, poznat je pod imenom torta Anđelika....
Omiljene kineske špageteOmiljene kineske špagete
09. feb.
Omiljene kineske špagete su gotove!...
AnđelikaAnđelika
25. avgust
Anđelika /Angelica/, poznata kao lekovita anđelika, anđelica, angelika je dvogodišnja zeljasta biljka koja ima ispravljeno stablo koje dostiže visinu 100-150 cm. Deo stabla na vrhu je razgranat....
Kineske pogačice sa mladim lukomKineske pogačice sa mladim lukom
23. feb.
1
Kineske pogačice sa mladim lukom pržimo u nauljenom tiganju dok ne postanu zlatkaste....
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici. Štetnost kineskog kupusa U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
Kineske Dan-Dan nudle sa kikiriki puteromKineske Dan-Dan nudle sa kikiriki puterom
08. dec.
Kineske Dan-Dan nudle sa kikiriki puterom su gotove....
Mandu - kineske kiflice sa mesom na pariMandu - kineske kiflice sa mesom na pari
09. sep.
Pripremite nadev, tako što isečete kupus na tanke rezance i pospite solju. Lepo promešajte da se ravno pokrijte solju. Ostavite na 10 minuta da se ocedi višak vode. U međuvernu stavite mleveno meso u posudu, sipajte malo...
Božićni kolačići Anđeoske okiceBožićni kolačići Anđeoske okice
10. januar
Božićni kolačići Anđeoske okice su ukusni i omiljeni malima i velikima....
Žižula - Kineska urmaŽižula - Kineska urma
04. maj
Još u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
Štetanost gaziranih pićaŠtetanost gaziranih pića
29. januar
Mnogi stručnjaci tvrde da je zloupotreba gaziranim pićima opasna za zdravlje. Po količini kalorija gazirana pića se nalaze ispred belog hleba, s obzirom na to da sadrže mnogo šećera. Gazirana pića se smatraju jednim od...
Koristi i štetnost paleo dijeteKoristi i štetnost paleo dijete
05. avgust
- Međutim, s druge strane, postoje potencijalne štetnosti u paleo dijeti, zato što se iz ishrane uklanjaju mnoge važne hranljive materije....
O štetnosti suvih supaO štetnosti suvih supa
31. okt.
U sezoni virusa gripa, prehlade, hladnih zimskih dana, topla pileća supa učinila bi čuda. Od nedavno na tržištu postoje gotove instant supe, takozvane suve supe. Ovo je laka i brza opcija za dobijanje potrebnih hranljivih...
6 ozbiljnih štetnosti margarina6 ozbiljnih štetnosti margarina
11. jun
Do nedavno verovatno nije bilo domaćinstva bez kutije margarina, smeštene na nekoj polici frižidera. Jeftin proizvod, koji nije potrebno da se prethodno izvadi, za razliku od maslaca, da bi omekšao, može se lako namazati...
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloKineski eliksir zdravlja koji restartuje telo
26. maj
Predstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDrevna kineska dijeta koja leči kamen u žuči
11. okt.
Dijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
U cvekli se kriju neočekivane štetnosti po vaše zdravlje! Pogledajte ihU cvekli se kriju neočekivane štetnosti po vaše zdravlje! Pogledajte ih
04. mart
Cvekla, pored toga što je ukusna je izuzetno korisna. Biljka se još od Srednjeg veka koristi kao lek i primenu nalazi u lečenju brojnih bolesti. Ali nažalost i to nosi neke neprijatne neželjene efekte na naše zdravlje...
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Da li je pivo štetno kod dijabetesa?
28. jul
Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja. Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
Palmino ulje je izuzetno rasprostrnjeno po celom svetu i njegova potrošnja nastavlja da narste. Međutim, pojavljuju se rasprave o njegovom uticaju na ljudsko zdravlje. Neki tvrde da je palmino ulje zdravo, ali drugi navode...
Nikada nemojte jesti ovu hranu sa jajima! Štetno je!Nikada nemojte jesti ovu hranu sa jajima! Štetno je!
16. dec.
Jaja su nesumnjivo među najkorisnijim namirnicama koje možemo da konzumiramo u bilo koje doba dana. Ona nas daruju energijom i osećajem sitosti. Osim toga, jaja su navedena kao savršena proteinska hrana zbog koje ih...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
10. nov.
Krofnice, mekike, ćuftice, pomfrit, uštipci – sve to je ukusno, ali i štetno. Ovo je tako, jer pri zagrevanju masnoća u kojoj pržimo, postiže veoma visoku temperaturu – iznad 200 stepeni....
Da li je jabukovo sirće štetno?Da li je jabukovo sirće štetno?
20. avgust
Visoka koselost može da povredi i tkiva u usnoj duplji; - Nerazređeno sirće može da bude štetno i zakožu....
Da li je nedopečeno meso štetno?Da li je nedopečeno meso štetno?
29. avgust
Nedopečeno meso je štetno, jer sadrži veliki broj živih bakterija, koje su otporne na kratku termičku obradu. Ove bakterije normalno postoje u sirovom mesu i neophodne su za očuvanje strukture i kvaliteta mesa....