Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Štuka u air fryer-uŠtuka u air fryer-u
15. jun
Štuka u air fryer-u je gotova....
Štuka na francuski načinŠtuka na francuski način
21. januar
Očistite štuku. Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera. Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka sa kukuruznim brašnom
03. jun
Pohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
Cela pečena štuka za praznikCela pečena štuka za praznik
06. feb.
Cela pečena štuka za praznik je gotova....
Štuka sa sosom od paradajza i limunomŠtuka sa sosom od paradajza i limunom
19. dec.
Očišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom. Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
ŠtukaŠtuka
09. avgust
Meso štuke možete obgatiti pikantnim sosevima i začnima. Među najzanimljivijim receptima spadaju dinstana štuka sa sardinom, štuka sa renom i štuka dinstana sa crnim vinom....
Pržena štukaPržena štuka
23. feb.
Skinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše. Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
Pržena štuka (prethodno marinirana)Pržena štuka (prethodno marinirana)
26. april
Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
Štuka dinstana u crnom vinuŠtuka dinstana u crnom vinu
30. avgust
Očišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera. Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri. Procedite bujon...
Kako očistiti štuku?Kako očistiti štuku?
24. mart
Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
Čorba od štukeČorba od štuke
05. okt.
File se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode. Kada povrće počne...
Kako se priprema štuka?Kako se priprema štuka?
23. feb.
Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna. Priprema sosa za štuku Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
Šta jesti kada imate hemoroide?Šta jesti kada imate hemoroide?
29. mart
Korisne namirnice kod hemoroida - Namirnice sa vlaknima, na primer sušeno voće; - Meso u ograničenim količinama (na primer, piletina, svinjetina, zečetina, teletina, ćuretina), namirnice od ribe (šaran, štuka...
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnoteža
11. okt.
Riba Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija. 5....
Ishrana kod problema sa žučemIshrana kod problema sa žučem
25. dec.
teletinu, krhku govedinu, jagnjetinu - kuvanu ili pečenu u rerni ili na roštilju, pile brojler, mlada kokoška koja nije masna, rečna riba koja nije masna (mrena, klen, mlad šarana, tarana, pegunica, bela riba, pastrmka, štuka...
Ishrana kod upale žučiIshrana kod upale žuči
26. mart
U svoju ishranu možete uključiti rečnu ribu, koja nije mnogo masna - mrena, klen, šaran, smuđ, pastrmka, štuka - kuvana ili pečena na roštilju....
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Maksimalno vreme čuvanja pastrmke, štuke i šarana je od 2 do 3 meseca. Osobenost kod ovih riba je što nakon pranja i pre zamrzavanja ribe treba da se posuše iznutra i spolja. Krupne ribe se u potpunosti odmrzavaju....
Koje meso može da se jede kod problema sa želucem i žučnom kesom?Koje meso može da se jede kod problema sa želucem i žučnom kesom?
08. april
Kod problematičnog želuca ili žuči dozvoljene su sledeće vrste ribe: mrena, klen, crvenperka, mladi šaran, pastrmka, štuka, bela riba. Priprema se pečena u rerni ili na roštilju sa malo soli....
GarganegaGarganega
06. okt.
Među jelima sa ribom koja obavezno treba da probate sa garganegom su Štuka sa renom, Seviče, Oslić sa dagnjama i Prženi oslić....
Kako da se hranimo kod gastritisaKako da se hranimo kod gastritisa
15. mart
- Meso - pogodna je nežna govedina, nemasna piletina i posna riba kao što su štuka, pastrmka, bela riba; - Voće - mogu se konzumirati banane, jabuke, bundeva; - Povrće - pogodni su šargarepa, brokoli, karfiol...
Kako da se hranimo ako imamo dijabetes?Kako da se hranimo ako imamo dijabetes?
23. dec.
Jela od ribe Uglavnom slabo masne vrste riba (bakalar, štuka, šaran, kuvana). Jela od jaja Kompletna jaja (ne više od 2 komada dnevno) meko kuvana, u obliku omleta, i za dodavanje u druga jela....
Korisna i zdrava hrana, koju treba da favorizujemo u ishraniKorisna i zdrava hrana, koju treba da favorizujemo u ishrani
13. jun
Korisne ribe su losos, skuša, pastrmka, sardine, haringa, masna tuna i bakalar, deverika, štuka i nemasna bela riba. Riba je veoma korisna namirnica zbog optimalnog rasta tkiva koju obezbeđuje....
Riblja čorba Pere ŠumeRiblja čorba Pere Šume
01. feb.
Ribe je tada bilo u izobilju, ali obavezne za čorbu su: deverika, štuka, vretenar, mrena, poneki manji šaran i kečiga. Dakle, na masti propržiti nekoliko glavica crnog luka seckanog na rebarca....
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Tako da uz ovo vino možete spremiti Oslić sa pavlakom, Kotlete ajkule sa povrćem ili Štuku iz rerne....
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Po ukusu nije inferiorno u odnosu na smuđ ili štuku, a marinirana deverika se smatra pravom poslasticom. Koristi se za razna hladna jela, često kao komponenta za riblje salate....