Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Štuka na francuski načinOčistite štuku.
Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera.
Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
21. januar
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
03. jun
Štuka sa sosom od paradajza i limunomOčišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom.
Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
19. dec.
ŠtukaMeso štuke možete obgatiti pikantnim sosevima i začnima. Među najzanimljivijim receptima spadaju dinstana štuka sa sardinom, štuka sa renom i štuka dinstana sa crnim vinom....
09. avgust
Pržena štukaSkinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše.
Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
23. feb.
Pržena štuka (prethodno marinirana)Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
26. april
Štuka dinstana u crnom vinuOčišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera.
Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri.
Procedite bujon...
30. avgust
Kako očistiti štuku?Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
24. mart
Čorba od štukeFile se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode.
Kada povrće počne...
05. okt.
Kako se priprema štuka?Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna.
Priprema sosa za štuku
Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
23. feb.
Šta jesti kada imate hemoroide?Korisne namirnice kod hemoroida
- Namirnice sa vlaknima, na primer sušeno voće;
- Meso u ograničenim količinama (na primer, piletina, svinjetina, zečetina, teletina, ćuretina), namirnice od ribe (šaran, štuka...
29. mart
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaRiba
Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija.
5....
11. okt.
Ishrana kod problema sa žučemteletinu, krhku govedinu, jagnjetinu - kuvanu ili pečenu u rerni ili na roštilju, pile brojler, mlada kokoška koja nije masna, rečna riba koja nije masna (mrena, klen, mlad šarana, tarana, pegunica, bela riba, pastrmka, štuka...
25. dec.
Ishrana kod upale žučiU svoju ishranu možete uključiti rečnu ribu, koja nije mnogo masna - mrena, klen, šaran, smuđ, pastrmka, štuka - kuvana ili pečena na roštilju....
26. mart
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeMaksimalno vreme čuvanja pastrmke, štuke i šarana je od 2 do 3 meseca. Osobenost kod ovih riba je što nakon pranja i pre zamrzavanja ribe treba da se posuše iznutra i spolja. Krupne ribe se u potpunosti odmrzavaju....
25. januar
Koje meso može da se jede kod problema sa želucem i žučnom kesom?Kod problematičnog želuca ili žuči dozvoljene su sledeće vrste ribe: mrena, klen, crvenperka, mladi šaran, pastrmka, štuka, bela riba. Priprema se pečena u rerni ili na roštilju sa malo soli....
08. april
GarganegaMeđu jelima sa ribom koja obavezno treba da probate sa garganegom su Štuka sa renom, Seviče, Oslić sa dagnjama i Prženi oslić....
06. okt.
Kako da se hranimo kod gastritisa- Meso - pogodna je nežna govedina, nemasna piletina i posna riba kao što su štuka, pastrmka, bela riba;
- Voće - mogu se konzumirati banane, jabuke, bundeva;
- Povrće - pogodni su šargarepa, brokoli, karfiol...
15. mart
Kako da se hranimo ako imamo dijabetes?Jela od ribe
Uglavnom slabo masne vrste riba (bakalar, štuka, šaran, kuvana).
Jela od jaja
Kompletna jaja (ne više od 2 komada dnevno) meko kuvana, u obliku omleta, i za dodavanje u druga jela....
23. dec.
Korisna i zdrava hrana, koju treba da favorizujemo u ishraniKorisne ribe su losos, skuša, pastrmka, sardine, haringa, masna tuna i bakalar, deverika, štuka i nemasna bela riba. Riba je veoma korisna namirnica zbog optimalnog rasta tkiva koju obezbeđuje....
13. jun
Riblja čorba Pere ŠumeRibe je tada bilo u izobilju, ali obavezne za čorbu su: deverika, štuka, vretenar, mrena, poneki manji šaran i kečiga.
Dakle, na masti propržiti nekoliko glavica crnog luka seckanog na rebarca....
01. feb.
Vidal BlanTako da uz ovo vino možete spremiti Oslić sa pavlakom, Kotlete ajkule sa povrćem ili Štuku iz rerne....
04. januar
Riba deverikaPo ukusu nije inferiorno u odnosu na smuđ ili štuku, a marinirana deverika se smatra pravom poslasticom. Koristi se za razna hladna jela, često kao komponenta za riblje salate....
15. april