Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

ŽumancaŽumanca
26. jul
Žumanca u kulinarstvu Žumanca imaju najozbiljniju i najpoznatiju primenu upravo u kuhinji. Postoje recepti, za čiju pripremu je neophodno da se žumance odvoji od belanca....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Ostavite da nadođe na toplom još 20 minuta, posle namažite odvojenim žumancem pomešanim sa 1 supenom kašikom ulja i pospite susamom....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Cimet Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela. 9....
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
oseti ono što nudi kuhinja....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
Još tradicionalnih recepata iz jermenske kuhinje: Jermenski bojkosi, Jermenske ćufte, Jermenski kolačići....
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Evo ih....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Prava pomoć ekspres lonac je onima koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji. Nema ništa komplikovano ili novo u kuvanju u ekspres loncu....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Premažite ih žumancem i ostavite ih da narastu ponovo oko 30 minuta....
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Namažite umućenim žumancem sa svežim mlekom i obilno pospite šećerom. Pecite na 170 stepen oko 20-25 minuta. NAPOMENA: ovaj neobičan početak čini testo sočnijim i čini da duže vremena bude mekano i vazdušasto....
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Korisni saveti u kuhinjiKorisni saveti u kuhinji
30. april
Opekotine: Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
Trikovi za čišćenje paročistačem u kuhinjiTrikovi za čišćenje paročistačem u kuhinji
01. avgust
U ovom članku ćemo vam otkrii trikove za čišćenje kuhinje paročistačem....
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiJednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
15. jun
Mesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova....
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeKačamak sa sirom iz bugarske kuhinje
12. jun
Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem. Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...