Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Žuti KantarionŽuti Kantarion
27. mart
Žuti kantarion /Hypericum perforatom/ je višegodišnja biljka sa žutim cvetovima, karakteristična za evropske zemlje, koja uspeva i u drugim delovima sveta gde preovladava umerena klima i raste kao divlja livadska biljka....
Žuti kolačŽuti kolač
27. april
Žuti kolač ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na kocke i poslužiti....
Žuti pirinačŽuti pirinač
17. okt.
U dubokom tiganju zagrejte ulje. Luk oljuštite, naseckajte ga sitno i dodajte u ulje. Pržite 5 minuta dok ne omekša. Dodajte kurkumu i beli luk, koji ste pre toga izgnječili ili sitno naseckali. Kuvajte oko minut, a nakon...
Punjeni žuti paradajzPunjeni žuti paradajz
13. maj
Svakom paradajzu isečemo poklopac i vadimo semenke - oni su sami polušuplji. Glavicu luka sitno iseckamo i stavljamo da se dinsta u dubokom tiganju sa uljem i malo soja sosa. Kad luk postane providan dodajemo mleveno meso...
Klasičan žuti kolačKlasičan žuti kolač
26. maj
1
Umuttie jaja i šećer mikserom dok ne dobijete mekan beli krem. Dodajte sveže mleko i ulje, nastavite da mutite. Nakon nekoliko minuta stavite brašno, prašak za pecivo, rum i koru od limuna. Prebacite smesu u pleh za kolač...
Žuti pirinač u rerniŽuti pirinač u rerni
22. jul
Luk, beli luk i šargrarepa se oljušte, iseku na sitno i stavljaju u tiganj sa zagrejanom masnoćom da se zaprže. Dodaje se kurkuma, meša se, nakon čega se dodaje opran pirinač. Nakon što se zaprži pirinač, prebacuje...
Žuti kolač sa višnjamaŽuti kolač sa višnjama
03. januar
Žuti kolač sa višnjama ohladiti pa poslužiti....
Žuti pirinač na indijski načinŽuti pirinač na indijski način
21. jul
/undefined /undefined Pirinač operite i ostavite pola sata u hladnoj vodi. Nakon toga povrće propržite u tiganju i kada omekša, dodajte kurkumu i cimet. Isipajte i oceđeni pirinač. Sipajte oko 600 ml tople vode, dodajte...
Žuti mlečni sos za sarmiceŽuti mlečni sos za sarmice
27. dec.
Žuti mlečni sos za sarmice je gotov....
Žuti kari sa piletinom u DelongijuŽuti kari sa piletinom u Delongiju
24. feb.
Žuti kari sa piletinom u Delongiju sam servirala tako što sam pirinač posula čubrom, sokom od limuna, a sa strane sam dodala kiselo mleko....
Univerzalan domaći žuti krem za torte, krofnice i eklereUniverzalan domaći žuti krem za torte, krofnice i eklere
02. okt.
Stavite mleko da provri. Kad se skuva odvojite 200 ml i ostavite da se ohladi. Ako nemate vanilu u ampuli, možete koristiti 2 kesice u prahu. Umutite jaja viljuškom i dodajte hladno odvojeno mleko. Nakon toga...
Kako se pije žuti kantarion?Kako se pije žuti kantarion?
21. feb.
Žuti kantarion je biljka koja se može naći u skoro svim delovima našeg podneblja, a pored toga, možete je kupiti i osušenu u svim apotekama. Lekovita svojstva ove biljke su nebrojena - deluje umirujuće, protiv upala, protiv...
Kada se i kako se bere žuti kantarion?Kada se i kako se bere žuti kantarion?
11. april
Žuti kantarion je višegodišnja biljka, rasprostranjena na celom području Balkana. Žuti kantarion je biljka sa mnogo korsinih osobina. Deluje na zgrušavanje krvi, poboljšava i osvežava srčani mišić. Deluje protiv upala...
Lekovita moć žutog kantariona je u ovom Danovljevom receptuLekovita moć žutog kantariona je u ovom Danovljevom receptu
23. avgust
Žuti kantarion, nazvan još Zvonce, je drevna biljka koja leči mnogo bolesti. Poznat je i kao Hristova krv, jer podseća na krv zbog soka crvene boje koji puštaju stabla pri sečenju i natapanju. Vredni su mu listovi,...
KokotacKokotac
31. okt.
Kokotac /Melilotus L./ je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice mahunarki. Ima visoku uspravnu stabiljku koja može dostići i do 1 m. Cvetovi su žute ili bele boje. Rastu u vidu cvasti koje se obrazuju na vrhovima biljaka...
Oblanda sa dva filaOblanda sa dva fila
08. maj
Na oblandu sipamo žuti fil, pa oblandu, pa tamni fil, pa oblandu, pa opet žuti fil, pa oblandu, pa tamni fil, pa oblandu....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Kačkavalj ili tzv. žuti sir je jedna od najrasprostranjenijih namirnica ne samo kod nas, već u celom svetu. Ovaj mlečni proizvod se koristi za pravljenje raznih sendviča, pica, špageta, pečenih jela i najrazličitijih...
Slatki rolat sa krem siromSlatki rolat sa krem sirom
24. maj
Preko aluminijumske folije odgovarajuće veličine ređati braon i žuti keks, potopljen u mleko, u obliku šahovske table....
Torta od jagoda sa palačinkama i kremom od jajaTorta od jagoda sa palačinkama i kremom od jaja
29. maj
Na taj način: palačinka, žuti krem od jaja, palačinka, krem od jagoda i jaja, palačinka, žuti krem itd....
Da li je požuteo brokoli štetan?Da li je požuteo brokoli štetan?
02. maj
Nećemo vam još jednom govoriti na temu koliko je ukusan i koristan brokoli. Ovo simpatično povrće, koje je poznato čoveku još iz daleke prošlosti, je bogato proteinima, a takođe sadrži mnogo vitamina i vlakana. Oni,...
Unikatna šah tortaUnikatna šah torta
29. jun
Ređajte jedan žuti prsten, u njega stavite manji braon, ponovo žuti, pa braon i tako redom. Za sledeću kombinaciju promenite redosled kora. Za drugi sprat torte na beli prsten stavite braon i obrnuto....
Čajevi za probleme sa želucemČajevi za probleme sa želucem
06. april
Grčevi i bolovi u želucu nisu nimalo prijatni. Kod ovakvih problema je važno znati da oni bivaju češći i pojačavaju se kada se menjaju godišnja doba. U ovom članku vam otkrivamo kojim se to biljkama možete poslužiti kada...
NarcisNarcis
20. avgust
Narcis /Narcissus/ je rod iz porodice Amarilisa, sastavljenih od 60 vrsta koje potiču iz umerenih oblasti centralne i zapadne Evrope, zapadne Azije, severne Afrike. Mnoge vrste ovog roga se odavno cene i gaje kao dekorativne...
Egipatska tortaEgipatska torta
25. mart
Umutite maslac u vazdušast krem i dodajte u žuti krem. Umutite sve mikserom dok ne dobijete gladak krem. prekrijte folijom i stavite u frižider da se stegne. Karamelizirajte šećer do boje ćilibara....
Torta sa žutim i belim filomTorta sa žutim i belim filom
05. jun
Premazati preko belog fila žuti fil, pa sve kore složiti jednu na drugu. Tortu sa žutim i belim filom ostaviti da se ohladi....