Pretraga sajta

Koliko dugo se kuvaju školjke?Koliko dugo se kuvaju školjke?Kada kuvate školjke sa ljušturom, budite pažljivi - ako vidite školjku čija je ljuštura otvorena pre kuvanja, jednostavno je bacite. Kupujte samo školjke sa zatvorenom ljušturom....
Desert Nema vremenaDesert Nema vremenaKolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju. Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio. Isecite na 4 parčeta....
Dinstane školjke sa mirođijom i mladim belim lukomDinstane školjke sa mirođijom i mladim belim lukomU gotov beli luk sipamo školjke, stavljamo lovorov list i mirođiju, a preko sipamo limun i stavljamo unutra da se odvoji još mirisa prilikom kuvanja....
Prženice ŠkoljkePrženice ŠkoljkeHleb isecite po dužini na 2 dela. Jednu polovinu poklopite sa prorezom prema daski. Kriške secite jedanput samo do proreza, jedanput do daske itd. Dok sečete hleb na takve komade, da se kriške otvaraju kao džep. Poređajte...
Školjke eskabešŠkoljke eskabešČim dobije temperaturu i tečnost provri, merite 2 minuta, za to vreme protresite šerpu s vremena na vreme. 3....
Školjke FantazijaŠkoljke FantazijaPrelijte školjke hladnom vodom, tako da ih dobro prekrije, stavite kašiku soli i promešajte. Treba da odstoje tako bar tri sata, pri čemu se za to vreme slana voda dva, tri puta zamenjuje novom....
Marinirane školjkeMarinirane školjkeAko su školjke još uvek u ljusci , stavljamo ih u posoljenu vrelu vodu, vru 4-5 minuta, nakon toga ih očistimo od ljuski i lepo operemo. Stavljamo ih u posudu....
Mediteranske školjkeMediteranske školjkeDodajte školjke i ponovo promešajte, nakon toga sipajte belo vino. Poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 10-15 minuta. Prijatno!...
Natur školjkeNatur školjkeKuvajte školjke poklopljene oko 20 minuta na slaboj vatri, uz često mešanje. Ovo je dovoljno vremena da se sve školjke otvore. Prijatno!...
Pohovane školjkePohovane školjkeZa to vreme pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa svežim mlekom, brašnom i posolite. Gustina testa treba da bude kao testo za palačinke. Potopite meso školjki u smesu i nakon toga ih uvaljajte u prezle....
Kako se čiste školjke?Kako se čiste školjke?
19. nov.
Toni Aleksov
Čišćenje školjki nije težak zadatak, ali je izuzetno važan deo u samoj njihovoj pripremi. Prvo što trebate učiniti je proveriti školjke kako bi uklonili oštećene školjke. Kako se one prepoznaju?...
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti....

Pratite nas