Jeftin i brz slatkiš

Jeftin i brz slatkiš

0

Jaja umutiti sa šećerom, dodati kiselo mleko i mešati dok smesa ne dobije penastu strukturu. Dodati suve sastojke i dobro sve umešati dok se ne dobije homogena smesa. Podmazati pleh i posuti ga brašnom, nakon čega naliti smesu i peći na 170 stepeni dok se ne ispeče. Kada se ispeče i ohladi, slatkiš posuti šećerom u prahu....

1
Brzi i jednostavni sendviči

Brzi i jednostavni sendviči

26.05.2017

Kriške namazati margarinom, staviti paradajz nasečen na kolutove, narendati kačkavalj, posuti kukuruzom i narendati sir odozgo. Peći oko 4-5 minuta. Nadam se da će vam se dopasti....

Ekonomičan i brz kolač

Ekonomičan i brz kolač

23.05.2017

Jaja se umute sa šećerom. Dodaje se ulje, kiselo mleko, brašno, soda i sve se dobro promeša dok se ne dobije homogena smesa. Sipa se u brašnom posut pleh i posipa mlevenim orasima i kokosovim brašnom. Peče se u ugrejanoj rerni na 190 stepni, dok ne bude gotovo. NEKA VAM JE SLATKO!...

Jednostavna i sveža torta

Jednostavna i sveža torta

28.04.2017

Od sastojaka za koru umešajte testo za patišpanj, koje sipajte i odgovarajući pleh i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni oko 30 minuta. Nakon što je kora gotova, ostavite je da se ohladi i onda je...

Posne sarmice i paprike

Posne sarmice i paprike

19.01.2018

Operite pirnač u cediljki hladnom vodom, dok se voda, koja izlazi ne postane bistra. Suve paprike potopite u toplu vodu, dok ne omekšaju. Odaberite lepe, velike i cele listove kiselog kupusa. Očistite luk i...

Brze i lake prlenke

Brze i lake prlenke

05.03.2017

Zamesite testo od prosejanog brašna, jajeta, sode bikarbone umućene u kiselom mleku, soli i ulja. Zatim podelite na 8 loptica. Svaku lopticu razvijte, pa razvucite malo rukama, da dobijete malu okruglu koru. U...

Lagan i jeftin desert

Lagan i jeftin desert

24.02.2017

U pleh, u kom ćete peći, sipajte 1 šolju šećera i maslac i stavite na ringlu dok dobijete svetli karamel. Sklonite sa ringle i poređajte jabuke lepo isečene na polumesece. Po želji možete da koristite kruške ili drugu...

Slatka i sočna baklava

Slatka i sočna baklava

16.08.2017

Podelite kore na dva dela. Stavite polovinu kora u odgovarajući pleh za pečenje. Pomešajte orahe sa cimetom i rasporedite preko kora. Stavite drugi deo kora i pažljivo isecite oštrim nožem na romboide. Ugrejte...

Oljušten i konzervisan paradajz

Oljušten i konzervisan paradajz

16.08.2017

Odaberite poptuno čist i zreo paradajz. Blanširajte ih oko 30-40 sekundi u vreloj vodi. Odmah ih prelijte hladnom vodom i oljuštite, sada se već lagano skida. Dva kilograma paradajza sameljite, treba da se dobije sok...

Ukusne i brze pitice

Ukusne i brze pitice

15.08.2017

U posudi umutimo jaja, izmrvimo sir, dodajtemo mleko, gaziranu vodu i ulje. Sve lepo promešamo. Namažemo dva pleha. Otvaramo kore i uzimamo dve od njih, stavljamo malo od nadeva i savijamo u trougao. Stavljamo...

Ukusne i aromatične baklavice

Ukusne i aromatične baklavice

23.09.2017

Prethodno rastopimo maslac. Uz pomoć multipraktika sameljemo orahe. Uzimamo jednu po jendu koru i celu je obilno premažemo maslacem. Odozgo posipamo orasima. Uzimao tanku oklagiju uz pomoć koje pažljivo uvijamo...

Jednostavan i ukusan kolač

Jednostavan i ukusan kolač

19.08.2017

Prvo se umute jaja dok ne pobele. Ne prestajete sa mućenjem i dodajte ovim redosledom: šećer, ulje, sveže mleko, brašno, pomešano sa praškom za pecivo i koru pomorandže. Od smese za kolač se odvaja mali deo, koji se...