Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pržena bela ribaRibu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so.
U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno.
Ribu pržite na zagrejanoj masti...
07. april
Pržena riba IglicaOčistite i operite ribu.
Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju.
Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je.
Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
24. jun
Konzervirana karaš ribaSpremamo u ekspres loncu.
Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.
Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.
Nakon što provri...
21. sep.
Sirovo usoljena ribaSkušu dobro operemo i očistimo. Nakon toga ih osušimo ubrusom. Kad budu gotove, posoimo ih obilno spolja i iznutra.
Ostavljamo ih sa strane na 12 sati, ali treba da stoje na nagnutoj površini, i da budu na hladnom....
31. mart
Pržena riba hekOčišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna).
Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
06. jun
Krompir salata RibaSkuvajte krompir u posoljenoj vodi. Oljuštite ga i nasecite na kockice. U krompir dodajte sitni naseckani praziluk, peršun, so, ulje i sirće. Dobro promešajte i prespite smesu u činiju.
Vlažnim rukama formirajte salatu...
19. feb.
Riba bakalar ElegantePrvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.
1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.
2. Kad povrće omekša dodajem...
08. nov.
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.
Pangasius - najprljavija riba na svetuPre par decenija, prosečna porodica je kupuvala uglavnom tri vrste ribe - šarana za Nikoljdan, papaline na moru i skušu za roštilj.
Naravno, postojala je i jedna vrsta ribara, pardon - ribolovaca, koji su se, zbog...
11. maj
Hrskava riba u tiganjuOčišćenu ribu operite i osušite.
Oslića isecite na kolutove i pospite sa malo soli.
Sipajte kukuruzno brašno u tanjir i svaki komad uvaljajte, otklanjajući višak.
Zagrejte ulje i pržite ribu sa obe strane do zlatne...
30. sep.
Riba oslić u folijiNavedeni sastojci za jednu porciju oslića u foliji.
Očistite, operite i posušite ribu.
U posudicu stavite alevu papriku, crni biber, vegetu i so.
Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.
Stavite ribu na list...
18. feb.
Pohovana riba u rerniOdmrznite belu ribu i blago je posolite.
Umutite jaja u posudi.
Pomešajte kukuruzno brašno sa mirođijom.
Uvaljajte filete ribe u brašno, umočite u umućeno jaje i ponovo u brašno.
Dno tepsije za pečenje obložite...
25. avgust
Plava riba na roštiljuOčistimo plavu ribu od iznutrica, pa dobro operemo pod tekućom vodom.
Neki skidaju glave, ja ih ostavljam.
Nakon što smo ih očistili, začinimo ih biberom i solju.
Pokrijte folijom i ostavite da se ocede od vode,...
27. jul
Pržena riba u sosuOčišćenu ribu nasecite na kotlete i začinite je solju i biberom. Ostavite je da odstoji oko sat vremena, da upije začine. Posle toga ribu uvaljajte u brašno i pržite je u ulju.
Isprženu skušu rasporedite na papirni ubrus...
11. maj
Jednostavna pohovana riba hekU posudi umutimo jaja i belanca. Dodajemo so, začin za ribu, kiselu vodu i brašno.
Pomešamo dobro u ujednačenu retku kašu za pohovanje ribe.
Zagrevamo ulje u dubokom tiganju.
Potapamo riblje filete u smesu za pohovanje...
19. maj
Kroketi sa sedam ribaSve vrste riba se odvoje od kostiju. Iskidaju se na komade u veliku posudu. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na lente.
Luk se očisti i iseče na sitno. U tiganj se stavlja malo ulja da se zagreje...
08. dec.
Riba u pergament papiruRiblji file je isečen na porcije. Začinite ga solju i začinima.
Na list pergament papira (nauljenog) poređati kolutove paprike i šargarepe. Stavite komad ribe na vrh.
Zatim stavite malo seckanih pečuraka, 5-6 maslina...
13. dec.
Aromatična riba u rerniOčistite i operite ribu. U posudi pomešajte maslinovo ulje i sve začine (osim limuna).
Poređajte ribu u posudu za pečenje u prelijte je aromatičnom smesom.
Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Izvadite...
31. avgust
Mediteranska riba sa povrćemKoristila sam mediteransku ribu Bakalar. Možete da pripremite recept sa belom ribom po vašem izboru.
Recept je izuzetno ukusan i zdrav, možete pripremiti bakalara samo sa paradajzom, kaparima i maslinama nasicilijanski...
30. mart
Riba Gof sa krompiromRiba Gof je često prisutna u Jadranu, pa kad god imate priliku da je probate iskoristite, jer je izuetno ukusna.
Ribu očistimo od krljušti, repa i glave. Ribu očistimo od iznutrica, operemo, pa stavimo na ubruse da se...
22. dec.
Riba kokot sa povrćemKokot je bela riba koja ima meko meko sočno meso, ako mene pitate ukusnije od piletine :)
Prilikom pripreme i pečenja bitno je da ne prepečete ribu kako je ne bi isušili i zadržali njenu sočnost. Pecite je na niskim temperaturama...
06. april
Riba na španski načinLuk iseći na rebarca, a kobasicu na kolutove. Peršun sitno naseckati. Filete ribe iseći na komade.
Pelat usitniti.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati kobasicu, propržiti sa obe strane, posuti...
30. mart
Riba na mediteranski načinOčistimo i filetiramo brancin/oradu i svaki file isečemo na pola.
Uvaljamo u malo brašna, u koje smo dodali beli luk u prahu, so i biber.
Zapržimo u malo maslinovog ulja dok ne postane zlatasto.
Izvadimo ribu i u...
23. avgust
Riba pauk sa prilogomRiba pauk ima meko i sočno meso sa malo kosti. Potrebno je da budete posebno pažljivi tokom čišćenja.
Rastopiti maslac i pomešati sa sovinjonom u veću posudu. U istu posudu staviti i ribu i ruzmarin i ostavite je par minuta...
12. april
Bela riba sa povrćemPreko očišćene i oprane ribe prelijte limunov sok, pospite biljni začin i ostavite da odstoji pola sata.
U pleh na malo ulja, stavite pripremljenu ribu, krompir isečen na veće komade, seckanu šargarepu, crni luk i masline...
08. dec.
2