Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pržena bela ribaPržena bela riba
07. april
Ribu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so. U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno. Ribu pržite na zagrejanoj masti...
Pržena riba IglicaPržena riba Iglica
24. jun
Očistite i operite ribu. Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju. Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je. Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
Konzervirana karaš ribaKonzervirana karaš riba
21. sep.
Spremamo u ekspres loncu. Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima. Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri. Nakon što provri...
Sirovo usoljena ribaSirovo usoljena riba
31. mart
Skušu dobro operemo i očistimo. Nakon toga ih osušimo ubrusom. Kad budu gotove, posoimo ih obilno spolja i iznutra. Ostavljamo ih sa strane na 12 sati, ali treba da stoje na nagnutoj površini, i da budu na hladnom....
Pržena riba hekPržena riba hek
06. jun
Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
Krompir salata RibaKrompir salata Riba
19. feb.
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Oljuštite ga i nasecite na kockice. U krompir dodajte sitni naseckani praziluk, peršun, so, ulje i sirće. Dobro promešajte i prespite smesu u činiju. Vlažnim rukama formirajte salatu...
Riba bakalar EleganteRiba bakalar Elegante
08. nov.
Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo. 1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli. 2. Kad povrće omekša dodajem...
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
Pangasius - najprljavija riba na svetuPangasius - najprljavija riba na svetu
11. maj
Pre par decenija, prosečna porodica je kupuvala uglavnom tri vrste ribe - šarana za Nikoljdan, papaline na moru i skušu za roštilj. Naravno, postojala je i jedna vrsta ribara, pardon - ribolovaca, koji su se, zbog...
Hrskava riba u tiganjuHrskava riba u tiganju
30. sep.
Očišćenu ribu operite i osušite. Oslića isecite na kolutove i pospite sa malo soli. Sipajte kukuruzno brašno u tanjir i svaki komad uvaljajte, otklanjajući višak. Zagrejte ulje i pržite ribu sa obe strane do zlatne...
Riba oslić u folijiRiba oslić u foliji
18. feb.
Navedeni sastojci za jednu porciju oslića u foliji. Očistite, operite i posušite ribu. U posudicu stavite alevu papriku, crni biber, vegetu i so. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte. Stavite ribu na list...
Pohovana riba u rerniPohovana riba u rerni
25. avgust
Odmrznite belu ribu i blago je posolite. Umutite jaja u posudi. Pomešajte kukuruzno brašno sa mirođijom. Uvaljajte filete ribe u brašno, umočite u umućeno jaje i ponovo u brašno. Dno tepsije za pečenje obložite...
Plava riba na roštiljuPlava riba na roštilju
27. jul
Očistimo plavu ribu od iznutrica, pa dobro operemo pod tekućom vodom. Neki skidaju glave, ja ih ostavljam. Nakon što smo ih očistili, začinimo ih biberom i solju. Pokrijte folijom i ostavite da se ocede od vode,...
Pržena riba u sosuPržena riba u sosu
11. maj
Očišćenu ribu nasecite na kotlete i začinite je solju i biberom. Ostavite je da odstoji oko sat vremena, da upije začine. Posle toga ribu uvaljajte u brašno i pržite je u ulju. Isprženu skušu rasporedite na papirni ubrus...
Jednostavna pohovana riba hekJednostavna pohovana riba hek
19. maj
U posudi umutimo jaja i belanca. Dodajemo so, začin za ribu, kiselu vodu i brašno. Pomešamo dobro u ujednačenu retku kašu za pohovanje ribe. Zagrevamo ulje u dubokom tiganju. Potapamo riblje filete u smesu za pohovanje...
Kroketi sa sedam ribaKroketi sa sedam riba
08. dec.
Sve vrste riba se odvoje od kostiju. Iskidaju se na komade u veliku posudu. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na lente. Luk se očisti i iseče na sitno. U tiganj se stavlja malo ulja da se zagreje...
Riba u pergament papiruRiba u pergament papiru
13. dec.
Riblji file je isečen na porcije. Začinite ga solju i začinima. Na list pergament papira (nauljenog) poređati kolutove paprike i šargarepe. Stavite komad ribe na vrh. Zatim stavite malo seckanih pečuraka, 5-6 maslina...
Aromatična riba u rerniAromatična riba u rerni
31. avgust
Očistite i operite ribu. U posudi pomešajte maslinovo ulje i sve začine (osim limuna). Poređajte ribu u posudu za pečenje u prelijte je aromatičnom smesom. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Izvadite...
Mediteranska riba sa povrćemMediteranska riba sa povrćem
30. mart
Koristila sam mediteransku ribu Bakalar. Možete da pripremite recept sa belom ribom po vašem izboru. Recept je izuzetno ukusan i zdrav, možete pripremiti bakalara samo sa paradajzom, kaparima i maslinama nasicilijanski...
Riba Gof sa krompiromRiba Gof sa krompirom
22. dec.
Riba Gof je često prisutna u Jadranu, pa kad god imate priliku da je probate iskoristite, jer je izuetno ukusna. Ribu očistimo od krljušti, repa i glave. Ribu očistimo od iznutrica, operemo, pa stavimo na ubruse da se...
Riba kokot sa povrćemRiba kokot sa povrćem
06. april
Kokot je bela riba koja ima meko meko sočno meso, ako mene pitate ukusnije od piletine :) Prilikom pripreme i pečenja bitno je da ne prepečete ribu kako je ne bi isušili i zadržali njenu sočnost. Pecite je na niskim temperaturama...
Riba na španski načinRiba na španski način
30. mart
Luk iseći na rebarca, a kobasicu na kolutove. Peršun sitno naseckati. Filete ribe iseći na komade. Pelat usitniti. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati kobasicu, propržiti sa obe strane, posuti...
Riba na mediteranski načinRiba na mediteranski način
23. avgust
Očistimo i filetiramo brancin/oradu i svaki file isečemo na pola. Uvaljamo u malo brašna, u koje smo dodali beli luk u prahu, so i biber. Zapržimo u malo maslinovog ulja dok ne postane zlatasto. Izvadimo ribu i u...
Riba pauk sa prilogomRiba pauk sa prilogom
12. april
Riba pauk ima meko i sočno meso sa malo kosti. Potrebno je da budete posebno pažljivi tokom čišćenja. Rastopiti maslac i pomešati sa sovinjonom u veću posudu. U istu posudu staviti i ribu i ruzmarin i ostavite je par minuta...
Bela riba sa povrćemBela riba sa povrćem
08. dec.
2
Preko očišćene i oprane ribe prelijte limunov sok, pospite biljni začin i ostavite da odstoji pola sata. U pleh na malo ulja, stavite pripremljenu ribu, krompir isečen na veće komade, seckanu šargarepu, crni luk i masline...