Pretraga sajta

Liker od zelenih oraha i crnog vinaLiker od zelenih oraha i crnog vinadodajte 1 litar crnog vina, 1 kg šećera, cimet, vanilu, karanfilić i lipu. Dobro promešajte, da se šećer istopi, zatvorite dobro teglu i treba da odstoji još 2 nedelje, a nakon toga procedite tečnost. Sipajte tečnost u flaše i liker od oraha je spreman za konzumaciju....
Salata za crno vinoSalata za crno vinoispecite orašaste plodove. Iscedite sok od limete i razmutite med u njemu. Stavite maslinovo ulje, so i promešajte. Prelijte salatu dresingom. Posipajte preko orašaste plodove. Posipajte unakrsno sirće preko salate....
Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom lukuŠitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom luku. Stavite beli luk, isečen na tanke kriške, so po ukusu i sipajte vino i kapljice soja sosa. Ostavite posudu otvorenu 3-4 minuta, nakon toga ponovo poklopite i dinstajte još 15 minuta ili dok pečurke potpuno ne omekšaju...
Komadići svinjetine sa lukom i crnim vinomKomadići svinjetine sa lukom i crnim vinomIsecite meso na kockice i porpžite ga. Dodajte so i sipajte vino. Ostavite da se krčka dok alkohol ne ispari i dok se meso dobro ne zaprži. Mešajte periodično da ne zagori. Dodajte luk, isečen na polumesec i začine po ukusu. Promešajte dobro i nakon desetak minuta skinite sa vatre....
Ćuftice sa belim lukom u sosu od vina i paradajzaĆuftice sa belim lukom u sosu od vina i paradajzaodozgo poređamo ćuftice. Zapržimo/zepečemo ih po 5-6 minuta sa svake strane (one puštaju dovoljno sokova, zato ne dodajemo više maslinovog ulja). Zatim dodajemo crno vino - sipamo ga direktno u tiganj s ćufticama...
Marinirani golub u crnom vinuMarinirani golub u crnom vinuDan unapred pomešajte sve sastojke za marinadu. Potopite golube u nju na 12 sati i periodično ih mešajte. Zagrejte rernu na 150 stepeni. Sipajte maslinovo ulje u veliku šerpu, pa stavite luk i pečurke. Pržite 5...
Domaće crno vinoDomaće crno vinobolje vino. Nakon što izgnječite grožđe u posudu (kacu), treba da izmerite zašećerenost koja za crveno vino treba da je između 22 i 24 stepena. Na 100 litara gnječenog grožđa dodaje se 3 kg šećera, prethodno rastvorenih...
Kuvano crno vinoKuvano crno vinoU čajnik se sipa vino, dodaje se šećer, karamfilić, cimet i limunova kora. Ugreva se jako....
Ovaj bakin recept sa crnom rotkvom leči kašalj i grloboljuOvaj bakin recept sa crnom rotkvom leči kašalj i grlobolju, koji čini čuda kada su u pitanju problemi disajnih puteva. Crna rotkva ima jako antibakterijsko dejstvo, a pored toga jača oslabljeni imuni sistem. Njenu lekovitost su koristile još naše bake, koje su koristile...
Ekstrakt crne rotkve kod bolesti bubregaEkstrakt crne rotkve kod bolesti bubregaSjediniti med i sok od crne rotkve (crnu rotkvu prethodno narendati i istiskati sok). Količina sastojaka treba da bude u odnosu 1:1. Uzimaju se po dve supene kašike, tri puta na dan. Ukoliko imate problema sa bubrezima, nakon posete lekaru tokom koje su isključene ozbiljne bolesti, možete prilagati ovaj recept sedam dana....
Crni kumin - rešenje za sve bolestiCrni kumin - rešenje za sve bolestise leče tableticama sa crnim kuminom. Helikobakter pilori infekcija - korišćenje semena crnog kumina je efikasno u borbi protiv ove mikrobne infekcije koja izaziva čirove na želucu; Visok krvni pritisak...
Nemojte bacati ljuske od jaja! Leče mnoge bolestiNemojte bacati ljuske od jaja! Leče mnoge bolestidece sa rahitisom; - Poboljšava krvni pritisak; - Leči kiselinu u zeludcu; Ovaj korisni prah možete dobiti tako što čete oprati sveže ljuske koje su vam ostale od jaja. Prokuvajte ih 4-5 minuta i nakon...