Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rol viršle sa testom za japanski mlečni hlebTo je čisto dekorativno, ali će garantovati prijatan izgled rol viršli.
Stavljamo viršle u drugi kraj i uvijamo testo tako da u potpunosti zatvori viršlu, a prorezi da budu sa gornje strane....
11. feb.
Lake kornjače od viršli i mlevenog mesaStavite u sredinu, preko oljuštenih viršli, kao oklop kornjače. Isecite jedan kraj viršle po dijagonali za noge, a drugi isecite horizontalno za usta i iznad njega napravite oči od bibera u zrnu....
25. maj
Viršle cvećeRazvučemo viršle tako da je uvijemo oko tri puta. Koristimo tanke virške i ne mnogo duge. Ako sa strane ostane testa, možemo iseći....
21. feb.
Rol-viršleIsečemo viršle po pola, uvijamo ih u razvučene trakice od testa.
Stavljamo 2, 3 ili 4 trakice, u zavisnosti od toga koje veličine želimo da budu rol-viršle.
Gotove rol-viršle stavljamo u namazan pleh....
17. avgust
Ukusne rol viršleViršlice se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190°С 20 minuta ili dok ne postane zlatkasto.
Ukusne rol viršle su gotove....
06. mart
Brze pohovane viršleViršle oljuštite i isecite na pola. Umutite jaje sa prstohvatom soli i biberom.
Dodajte mleko i brašno, pa dobro promešajte. U činiju sipajte brašno i uvaljajte viršle....
05. april
Nedeljne rol-viršleZa kraj rol-viršle namažemo umućenim žumancem, posipamo čubrom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta....
22. jun
Mini rol-viršleIsečemo viršle na trake.
Razvučemo na pravougaonik svaku loptu i ređamo viršle i posipamo mrvljenim sirom. Sečemo na kockice i ređamo u namazan pleh, ostavljamo da nadođu 15 minuta....
14. feb.
Čudesne rol-viršleStavite viršlu u neisečeni deo i uvijte u rolat.
Trudice se da ivice ostanu dole da se ne otvore prilikom pečenja.
Poređajte rol-viršle u pleh, obložen papirom za pečenje....
10. dec.
1
Okrugle rol-viršleViršle sečemo na krugove. Svaku razvučenu koru od testa, namažemo sa malo majoneza i u jedan kraj poređamo red krugova viršli.
Posipamo sa malo soli, bugarskog luka i uvijamo u fitilje, a posle na okrugle rol-viršle....
26. mart
Pamuk rol viršlePecite rol viršle u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Izvadite, ohladite i servirajte pamuk rol viršle....
23. januar
Jednostavne rol viršleViršle se iseku na tri dela po dužini. Svako parče viršle se uvija u traku od testa i stavlja se u prethodno podmazanu posudu za pečenje.
Peku se dok ne budu gotove....
09. dec.
Domaće rol-viršleOljuštiti viršle i svaku naseći na dve polovine. Preko svakog kvadrata staviti pola parčeta viršle i uviti u rolat.
Rol-viršle ređati u nauljen pleh sa postavljenim papirom za pečenje....
21. april
Ražano-pšenične rol-viršleAko se koriste veće viršle one se preseku na polovine, tako da se dobiju dva manja parčeta. Kačkavalj se seče na lente dužine kao parče viršle.
Svaka lopta se pretvara u fitilj i rukom se raspljeska kao lenta....
13. april
Viršle obučene u testoSvaka lenta se uvija oko parčeta viršle.
Zagreva se ulje na umerenoj vatri i prže se dok ne postanu zlataste. Serviramo sa salatom. Ukusno i efektno!...
01. dec.
Raskošne domaće rol-viršleU sredinu svkakog savite 1 viršlu, dobro je pritisnite unutra da potone i da se pokrijte testom.
Gotove rol-viršle stavite u namazan pleh, premažite ih žumancem i pospite čubrom....
05. feb.
Ukusne domaće rol-viršleGornju stranu testa zaseći oštrim nožem, a na donju stranu rasporediti skuvane i ohlađene viršle. Urolati od dela na kome su viršle ka zasečenom delu. Iseći na komade željene dužine (rolnice)....
11. maj
Ukusne lisnate rol-viršleViršle oljuštite, podelite na pola, a zatim i uzdužno podelite.
Preko svake trake stavite parče viršle i uvijte, tako što počnete od kraja gde je viršla....
16. mart
Srca od viršliViršle se ogule i umoče u vrelu vodu na nekoliko minuta tako da postanu elastičnije.
Pomoću noža se prave razrezi po celoj dužini viršli tako što se ostavlja samo otprilike 1 cm u kraju....
09. mart
Pohovana viršla na štapićuSvaku viršlu isecite na dva dela.
U svaki deo stavite po jedan ražnjić. Sipajte više masnoće u tiganj. Sipajte smesu u duboku posudu. Uvaljajte viršle u kukuruzno brašno, a nakon toga potopite u smesu....
12. april