Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ZumbulŽene odavno koriste zumbul u kozmetičke svrhe. Tonik sa alkoholom od krunica zumbula ispravlja i otklanja bore, štiti od šternog atmosferskog uticaja.
06. okt.
BiljkeKako da sušimo divlju nanu?Divlja nana je začin jake i karakteristične arome. Ona je veoma korišćena kod nas. Divljom nanom se začinjavaju mnoga jela - supe, čorbe, paprikaši, različita jela sa mlekom, nadevi i druga jela. Divlju nanu lako možete začiniti i kod kuće.
05. okt.
Kulinarski SavetiNajpopularniji indijski začiniSaznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte istančanost i egzotiku jelima, inspirisanim južnom Azijom.
05. okt.
Kulinarski SavetiZa i protiv biljnog mlekaMleko od orašastih plodova ne sadrži laktozu i odgovarajuće je za ljude sa netolerancijom na laktozu. Mala količina kalorija učiniće ga omiljenim kod ljudi koji su na dijeti kako bi održavali dobru figuru. Pogledajte više.
03. okt.
Šta je zbog čega korisnoMale tajne prilikom kuvanja pečurakaSveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu.
03. okt.
Kulinarski SavetiPravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
02. okt.
Kulinarski SavetiŠta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom.
01. okt.
Šta je zbog čega korisnoKako da filiramo bademeNajlakši i najbrži način da ogulite bademe jeste da ih blanširate. Za taj cilj stavite dovoljnu količinu vode da proključa i unutra u nju ubacite orašaste plodove.
01. okt.
Kulinarski SavetiKoji su vitamini rastvorljivi u vodi?Vitamini su one hranjljive materije, koje osiguravaju normalnu funkciju organizma. Evo detaljnije informacije o vitaminima, rastvorljivim u vodi.
30. sep.
Šta je zbog čega korisnoKako se pravi mleko od orašastih plodova?Mleko od orašastih plodova se sve češće koristi u zdravoj ishrani. kako da pripremimo mleko od orašastih plodova kod kuće?
30. sep.
Šta da skuvamBiljno mleko i njegove zdravstvene koristiDa biste bili sigurni da zaista konzumirate biljno mleko, a ne narednu hemijsku tečnost, dobro bi bilo da ga sami napravite. Potrebno je samo da obezbedite sebi željena zrna.
29. sep.
Šta je zbog čega korisnoFinese u pripremi savršeng testa za tartKod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi.
29. sep.
Kulinarski SavetiOvi recepti sa belim lukom drže viruse podaljeZašto je beli luk toliko koristan? Zato što konzumacija jednog čena belog luka dnevno može pozitivno da utiče na naše zdravlje. Beli luk je prirodni antibiotik koji ne uništava prirodnu bakterijsku floru.
29. sep.
Šta je zbog čega korisnoBlaženi čkaljBlaženi čkalj /Cnicus benedictus/ narodna imena: babino zelje, benedikta, Benedikova loza je jednogodišnja ili dvogodišnja biljka iz porodice Glavočika. Koristi se još od antičkog doba.
28. sep.
BiljkeKeto režim ishrane - šta treba da znamoKeto režim ishrane se pokazuje kao najistraživaniji, jer je najviše primenjivan. Svi kojima je on potreban se zalažu za keto dijetu ne samo da bi smršali, već i da bi poboljšali zdravstveno stanje.
28. sep.
DijeteProizvodi bogati kalcijumomDnevni unos kalcijuma koji se preporučuje je 1 000 miligrama. Mnogo namirnica je bogato kalcijumom, naročito mlečni proizvodi i neko povrće, zrna i semenke.
26. sep.
Šta je zbog čega korisnoŠta predstavlja jasminov pirinačKada se skuva, jasminov pirinač postaje beo kao sneg. On ima nežan i aromatičan ukus i često se servira bez dodataka, kao glavno jelo.
25. sep.
Kulinarski SavetiPravila prilikom pripreme čajaIzbor servisa, u kome ćete servirati čaj je od velikog značaja. Poželjno je da on bude od porcelana.
25. sep.
ZanimljivoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade