Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Namirnice koje opeterećuju rad jetreNamirnice koje opeterećuju rad jetreSvi znamo kako veliku ulogu ima jetra i koliko je važno da ona funkcioniše bez problema. Jetra je laboratorija, od čijeg rada zavisi naše zdravstveno stanje.
Zabranjene namirnice kod refluksaZabranjene namirnice kod refluksaRefluks je problem sa sistemom zavarenje. Kod ovog stanja se javlja nadražaj sluzokože sistema za varenje, kao posledica uzete hrane. U današnje vreme sve više osoba imaju ovaj problem. Najuopštenije rečeno, refluks je vraćanje želudčanog soka u ždrelo
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zecaZečetina je dosta suva, zbog čega je dobro da, ukoliko ga punize ili pečete celog u rerni, namažete meso smesom od maslaca, soli i aleve paprike.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak. Skoro da nema deteta, koje se neće obrado
SmrčaSmrča
16. jul
Biljke
Smrča liči na bor i raste na istim mestima. Ekstrakt od iglica smrče u svežem stanju se dodaje u kupke za decu, za osvežavanje i različite ekceme. Odvarak od smrče se ne preporučuje trudnicama.
Hristov venacHristov venac
15. jul
Biljke
Hristov venac /Passíflora/ je vrsta penjačica, vrlo lepih cvetova. Prema najnovijim istraživanjima listovi Hristovog venca suzbijaju kašalj kao kodein, koji se sreće u mnogim sirupima.
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečurakaPečurke su posebne zbog svog sastava i veoma se brzo kvare. Interesantan način za čuvanje pečuraka je da ih osušite. Kada se osuše, pečurke su mnogo bogatije kalorijama, jer je voda isparila u odnosu na sveže stanje.
ŽavornjakŽavornjak
14. jul
Biljke
Žavornjak /Delphinium consolida/ predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice ljutića, poznat još kao žavornak, samorotka, kokotić, vranini nokti, ajdovsko zelje itd. Narodna medicina ga preporučuje kod glavobolje i neredovne menstruacije.
O koristima od pačije mastiO koristima od pačije mastiKuvanje u pačijoj masti je hit umnogim zemljama, kao što su USA, Velika Britanija i Švajcarska. Postoje čak i lanci restorana, koji nude dosta raznovrstan meni, koji uključuje jela pripremljena u njoj.
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan.
KokiceKokiceKokice su mnogim ljudima omiljene, a odlazak u bioskop bez njih je nezamisliv za većinu. Iako su ukusne, slane kokoce mogu biti izuzetno štetne za zdravlje. Slatke kokice možete dobiti ako im dodate kašiku meda ili smeđeg šećera.
Neobično voće pomeloNeobično voće pomeloPomelo ima mnogo korisnih svojstava i ima pozitivno delovanje na vitalnost i zdravlje čoveka. U Kini i na Tajlandu veruju da pomelo ima čudotvorna lekovita svojstva.
Lekovite biljke za jačanje krvnih sudovaLekovite biljke za jačanje krvnih sudovaČesto pročišćavanje i jačanje krvnih sudova uspešno deluje na održavanje njihovog normalnog i nesmetanog funkcionisanja.
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviNajbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Oni su korisni kod osoba sa dijabetesom i pomažu u normalizaciji krvog pritiska.
Poslastičarske boje i veštačke bojePoslastičarske boje i veštačke bojeDa biste bili sigurni da poslastičarske boje i veštačke boje sadrže samo prirodne sastojke, pripremite ih sami. Tako ćete dobiti lepu tortu ili keks i da se ne plašite da možda sadrže štetne hemikalije.
Amarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant je poznato još iz doba asteka. Međutim, oni nisu koristili žitaricu za ishranu. Oni su biljci prepisivali mnogo magičnih svostava.
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hlebČak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba.
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednostiGovoreći o soli, prosto ne postoji način a da vam ne predstavimo Maldonsku so, zato što njena popularnost dobija sve veću snagu i ona se pretvara u omiljenu od strane svih istaknutijih glavnih kuvara.
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripremePačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana. Pogledajte kako možete da je spremite u kućnim uslovima.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade