Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoČesto smatramo da su umor i drugi problemi sa zdravljem povezani sa avitaminozom ili lošim vremenom, dok ustvari izvor svi problema može bii nedostatak proteina.
26. jun
Ishrana kod problemaCrveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Postoji oko 4 hiljade sorti krompira na svet. Poseban interes je crveni krompir zbog svoje nestandardne boje. Najtraženija sorta crvenog krompira je Brigit.
25. jun
Dvorište i BaštaŠta se dešava sa našim telom nakon jedne čaše alkohola?Maksimalna bezopasna upotreba alkohola je do 14 doza sedmično, kategorični su naučnici. To je na primer 6 čaša vina srednje veličine. Ali je čak i tada alkohol toksičan. Šta se dešava sa našim telom nakon jedne čaše alkohola?
25. jun
Šta je zbog čega korisnoSaveti za pripremu savršenog domaćeg kremaZamislite savršen krem - zasićen ukus i miris, kremasta, glatka i somotska tekstura, apsolutna fantazija. Možda mislite da se to postože sa gotovim miksom iz prodavnice? Razmislite ponovo!
25. jun
Šta da skuvamNavike i ishrana koje opterećuju srceKada srce i krvni sudovi ne rade pravilno, pojavljuju se razna srčana oboljenja, koja nije uvek lako dijagnostikovati. Pogledajte koje su to navike koje opterećuju srce.
24. jun
Šta je zbog čega korisnoSaveti za sočno pečeno pilePostoji nekoliko začina i dodataka, koji su vrlo dobra kombinacija sa piletom pečenim u rerni. Među njima su kari sa limunom, majčina dušica, ruzmarin, sos ranč, dimljena jabuka ili slanina.
24. jun
Pod karantinom: Koje namirnice i proizvodi će nam trebati za mesec dana?Nije loše da razmislimo šta nam je to najpotrebnije, ako smo primorani da budemo u karantinu zbog Korona virusa, poznatog i kao virus Kovid-19. Evo šta bi trebalo da kupite, da bi vam bilo dovoljno za mesec dana.
23. jun
ZanimljivoDomaća sredstva za svakodnevnu dezinfekciju kućeU periodu jeseni i zime, kada svaki čovek rizikuje da uhvati opasan virus, pitanje kako da dezinfikujemo kuću je posebno aktuelan. Evo kako da pravilno dezinfikujete kuću domaćim sredstvima.
23. jun
Šta je zbog čega korisnoKorisna svojstva šitake pečurakaNe može da se kaže da su šitake pečurke tipične za naš kraj. Istina je da su one skoro postale popularne - zbog ulaska internacionalnih sastojaka u domaću kuhinju.
22. jun
Šta je zbog čega korisnoItalijanski sosevi za špageteSos koji se servira uz špagete ne treba da bude mnogo gust. Jedan od klasičnih italijanskih soseva za špagete je sa pavlakom.
22. jun
Šta da skuvamZdrave koristi od rukoleRukola kod nas još uvek nije popularno povrće, polako ali sigurno se prevara u simbol prefinjenosti i odabranog ukusa. Osim bogatog ukusa, rukola ima mnogo korisnih sastojaka.
20. jun
Šta je zbog čega korisnoŠta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Verovarno kada kuvate krompir za pire niste razmišljali o tome da li da prospete vodu, ili da je iskoristite za nešto drugo. Voda od krompira je zapravo veoma korisna.
20. jun
Šta je zbog čega korisnoSaveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaDanas skoro tokom cele godine u prodavnicama možemo naći spanać i zelje, ali ako želite da skroz iskoristite sve vitamine i minerale koji se nalaze u njima, kao i da smanjite rizik od prisustva nitrata, onda birajte samo sezonsko povrće. Još bolje ako ih
19. jun
Kulinarski SavetiSaveti prilikom pripreme fazanaMeso fazna je korisno za zdravlje, pošto sadrži malo masti i zbog toga se smatra dijetetskim proizvodom. Pogledajte naše savete za pripremu fazana.
19. jun
Šta je zbog čega korisnoTajne ukusne boranijePostoji desetine recepata za kuvanje boranije, na primer, može se pripremiti sa jajetom i da se doda beli luk za ukus. Boranija trpi mnogo kulinarskih eksperimenata i može se koristiti za kuvanje različith jela.
18. jun
Kulinarski SavetiKako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važno u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
18. jun
Kulinarski SavetiSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaDomaće pripremljena hrana je mnogo ukusnija od one iz prodavnice i kačkavalj nije izuzetak. Evo nekoliko saveta i recepta za pripremu domaćeg kačkavalja.
18. jun
Kulinarski SavetiBiljni lignani - zašto su toliko korisni?Verovatno niste čuli za biljne lignane. Razlog je što su njihove koristi postale poznate relativno skoro, a one tek polako dobijaju popularnost.
18. jun
Šta je zbog čega korisnoDa napravimo domaći kukuruzni čipsVaša deca će se obradovati domaće pripremljenom hrskavom čipsu. A verujte, nema slađe nagrade od prvog kontingenta vrelih komadića domaćeg kukuruznog čipsa iz rerne.
17. jun
Šta da skuvamKako se priprema crveno sočivo?Šta da radite sa crvenim sočivom i kako da ga pripremite? Ovde ćete naći najvažnije kulinarske savete za pripremanje i kuvanje crvenog sočiva.
17. jun
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade