Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?
16. jun
Zanimljivo
Veoma je važno kako da znamo da skinemo boju i hemikalije, pre konzumiranja omiljenih pomorandži i mandarina, na primer. Pogledajte kako.
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso retko prisustvuje na stolu, u našoj tradicionalnoj k
Mandarine leče mnoge bolestiMandarine leče mnoge bolestiMandarine su korisne u profilaksi i lečenju brojnih oboljenja. One jačaju imunitet, poboljšavaju raspoloženje i pomažu kod oboljenja digestivnog trakta, kao i kod bronhitisa.
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođeU samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe.
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i nekoliko trikova, da biste mogli da servirate savršeno pripremljenu jagnjetinu.
Kako se kuva grašakKako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanineDa biste napravili domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko saveta kako da pripremite dimljenu i usoljenu slaninu. Koža slanine O
Za šta pomaže odvarak od lista borovniceZa šta pomaže odvarak od lista borovniceListovi borovnice su izuzetno popularno sredstvo u borbi protiv mnogih bolstei. Odvarak, infuz i čaj pomažu kod raznih bolesti.
Zamena ugljenih hidrata i masti - sve koristiZamena ugljenih hidrata i masti - sve koristiU poslednje vreme vam se nudi mnogo dijeta, koje vam obećavaju brze i dugotrajne rezultate. Zasnivaju se na smanjenju određenih sastojaka i povećanju drugih u svakodnevnoj ishrani. Pogledajte koje su koristi od smanjenja unosa ugljenih hidrata i masti.
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoHrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoGvožđe je veoma važno za mozak dece, pokazuju brojna istraživanja. Pogledajte koje namirnice su dobar izvor gvožđa.
6 ozbiljnih štetnosti margarina6 ozbiljnih štetnosti margarinaZa razliku od prošlosti, kada je margarin dosta često korišćen, danas znamo da je štetan. On se proizvodi od biljne masti, ali hidrogenizacijom, tj. od spada u katergoriju takozvanih transmasti.
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šaranaŠaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. č
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke.
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaZa sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo. Brza priprema na visokoj temperaturi daje specifičnan apetitni ukus svakog zalogaja mesa.
Pravila pohovanjaPravila pohovanjaDa bi pohovani proizvodi izdledali lepo i da bi bili ukusni, komadiće treba prvo umakati u brašno, zatim u smesu od jaja i svežeg mleka i tek tada u prezle ili ovsene pahuljice.
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hlebSvako ko je probao domaće pripremljeni hleb, zna o kakvom se ukusu govori. Ovde ćete nači savete za njegovu pripremu.
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picuBosilajk je jedan od začina koji se najčešćer upotrebljava za picu. Neke vrste bosiljka po mirisu liče na karanfilić ili miris muskatnog oraščića.
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske koleniceSvinjska kolenica je jedna od najukusnijih vrsta mesa, sa njom se mogu napraviti razna jela. Kolenica ima dovoljno mesa, da se od nje može napraviti čorba, ali i glavno jelo.
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade