Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolačiTemperatura na kojoj se peku slatkiši utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi da li će kolač izgledati dobro i da li će biti ispečen kako treba.
Umesto šećera - sirup od agaveUmesto šećera - sirup od agaveSirup od agave je nova alternativa šećera, nakon šećerne trske, javorovog sirupa i stevije. On predstavlja prirodni zaslađivač, koji se potpuno usvaja od strane ljudskog organizma.
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe.
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćGenijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć
05. jun
Zanimljivo
Iskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć.
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Najvažnije o pirinču je da je on bazična hrana za više od pola stanovnika na Zemlji. Ova začuđujuća činjenica čini ovu kulturu jednom od glavnih u kulinarstvu. Kultivisanje je veoma rana pratkika, još 3500 gosina pre nove ere, na današnjem Tajlandu. Po
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?Kestenje se koristi u kulinarstvu širom sveta, ali kod nas kao da nije dovoljno cenjeno. Jedino što trena da uradite je da skuvate kestenje i otuda imate osnovu sa mnogo slatkih ili slanih recepata.
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija. Takođe u njemu ima vitamin B, kalci
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće, da bi se dobro ispekle.
Koristi mladog lukaKoristi mladog lukaMladi luk je bogat materijama, koje čuvaju od mnogi bolesti. Mladi luk sadrži kvercetin - antioksidans, koji je vrlo bitan. Pogledajte koje su još koristi od mladog luka.
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiŠkoljke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkiša, tačnije za njihovo ukrašavanje. Pogledajte pravilne tehnike za rad sa poslastičarskim špricem.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je imala savršen ukus.
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Zanimljivo
Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Zanimljivo
Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Hrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniNe želite da konzumirate crveno meso? Nema problema! Hranite se namirnicama iz galerije gore, koje su toliko bogate gvožđem da će vam pomoći da nabavite dnevnu dozu gvožđa na odličan način.
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerniPečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo.
8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uveče8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uvečeSvima se dešavalo da nakon obične večere, kasnije uveče, gledajući neki interesantan film, emisiju, da poželimo da pojedemo nešto - voće, slatko, čips, orašasti plod. Ovd
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaMladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje mesa od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml.
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade