Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Na koliko stepeni se peku kolačiTemperatura na kojoj se peku slatkiši utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi da li će kolač izgledati dobro i da li će biti ispečen kako treba.
08. jun
Kulinarski SavetiUmesto šećera - sirup od agaveSirup od agave je nova alternativa šećera, nakon šećerne trske, javorovog sirupa i stevije. On predstavlja prirodni zaslađivač, koji se potpuno usvaja od strane ljudskog organizma.
08. jun
Šta je zbog čega korisnoSaveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe.
06. jun
Kulinarski SavetiKako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
06. jun
Kulinarski SavetiGenijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćIskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć.
05. jun
ZanimljivoŠta treba da znamo o Arborio pirinču?Najvažnije o pirinču je da je on bazična hrana za više od pola stanovnika na Zemlji. Ova začuđujuća činjenica čini ovu kulturu jednom od glavnih u kulinarstvu. Kultivisanje je veoma rana pratkika, još 3500 gosina pre nove ere, na današnjem Tajlandu. Po
05. jun
Kulinarski SavetiKako da kuvamo kestenje?Kestenje se koristi u kulinarstvu širom sveta, ali kod nas kao da nije dovoljno cenjeno. Jedino što trena da uradite je da skuvate kestenje i otuda imate osnovu sa mnogo slatkih ili slanih recepata.
04. jun
Kulinarski SavetiKotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija. Takođe u njemu ima vitamin B, kalci
04. jun
Kulinarski SavetiKako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće, da bi se dobro ispekle.
03. jun
Kulinarski SavetiKoristi mladog lukaMladi luk je bogat materijama, koje čuvaju od mnogi bolesti. Mladi luk sadrži kvercetin - antioksidans, koji je vrlo bitan. Pogledajte koje su još koristi od mladog luka.
03. jun
Šta je zbog čega korisnoSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiŠkoljke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.
02. jun
Kulinarski SavetiKako se koristi špric (poš) za torte?Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkiša, tačnije za njihovo ukrašavanje. Pogledajte pravilne tehnike za rad sa poslastičarskim špricem.
02. jun
Kulinarski SavetiKako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je imala savršen ukus.
01. jun
Kulinarski SavetiKoja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
01. jun
ZanimljivoProseko - šta treba da znamo?Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
30. maj
ZanimljivoHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniNe želite da konzumirate crveno meso? Nema problema! Hranite se namirnicama iz galerije gore, koje su toliko bogate gvožđem da će vam pomoći da nabavite dnevnu dozu gvožđa na odličan način.
30. maj
Šta je zbog čega korisnoSaveti kod pečenja u rerniPečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo.
29. maj
Kulinarski Saveti8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uvečeSvima se dešavalo da nakon obične večere, kasnije uveče, gledajući neki interesantan film, emisiju, da poželimo da pojedemo nešto - voće, slatko, čips, orašasti plod. Ovd
29. maj
Šta je zbog čega korisnoSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaMladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje mesa od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml.
28. maj
Šta je zbog čega korisnoHrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti.
28. maj
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade