Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KritarakiKad omekšaju dodajte paradajz i bujon. Kad provri začinite solju, biberom i origanom. Ugrejte rernu na 180 stepeni.
Sipajte orzo u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom....
19. maj
Namirnice sa niskim glikemijskim indeksomima 38 GI
- 100 g trešanja ima 22 GI
- 80 g suvih šljiva ima 39 GI
- 150 g grejpfruta ima 25 GI
Povrće
Ako konzumirate manje od 300 g povrća po obroku, ne morate da pratite glikemijski indeks, a preporučuju se paradajz...
04. jun
CoconaOni su veličine avokada i po ukusu podsećaju na paradajz. Obično su narandžaste ili crvenkaste boje.
Postoji nekoliko sorti Cocona....
03. januar
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoTo su rukola, čeri paradajz, šargarepa i krastavci. Pospite salatu krutonima i / ili dodajte file - hranljiv i vrlo ukusan. Ako ste ljubitelj preliva, neka bude svež i lagan....
09. avgust
Briga o crevima tokom različitih godišnjih dobaOsim toga, paradajz tokom zime, na primer ništa korisno vam neće dati. On se tretira pesticidima, što može da stvori iritaciju u crevima....
17. nov.
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeBešamel sos, paradajz, maslac obično redovno prisustvuju u ovom ukusnom jelu sa makaronama.
Recept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan....
24. mart
Zamrzavanje i čuvanje bamijeČak i da bamija nije toliko rasprostranjena kao krastavac i paradajz, ona je veoma korisno povrće, s obzirom da sadrži mnogo mineralnih soli i mikroelemenata, vitamina iz grupe B, vitamin C, karotin i dr...
24. feb.
Tajna ukusne fokačeMožete koristiti sir, luk, različite mesne proizvode, paradajz, paprike, masline i šta sve ne.
Postoje dve specifičnosti. Prvo prstima treba u testu da napravite mala udubljenja....
20. feb.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomIsto vreme je potrebno za paradajz, jagode i maline.
3. Boraniji i grašku je potrebno oko 60 minuta.
4. Dunjama je potrebno oko pola sata kako bi se dobro skuvale.
5....
09. januar
Ishrana kod čiraDozvoljena hrana kod čira
Hrana koja je dozvoljena i koja neće izazvati nelagodnost u stomaku je:
- oljušteni paradajz; pečena paprika; bamija - veoma korisna, zbog mukoznih supstanci koje sadrži; salate; zelena salata...
19. januar
U koja jela treba dodati ruzmarin?Paradajz supa je aromatičnija sa ruzmarinom, a bez ovog začina meso sa roštilja nema suptilnog mirisa....
20. april
Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestuSve salate, sveže i pečene paprike, paradajz, krastavce, svež i kiseo kupu, cvekla, morski plodovi, luk, masline, rotkvice, spanać, uopšte sve što se nalazi na tržištu. Jaja, pripremljena na svaki način....
18. nov.
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaSa manje nitrata su su paradajz, paprike, pasulj, krompir i krastavci.
Da bi se smanjio sadržaj nitrata u kupljenom povrću i voću treba da pristupimo njihovoj pravilnoj obradi pre konzumiranja....
30. sep.
Dijeta Japansko čudo - drastična ali efikasnaPetog dana - za ručak jedite pečenu ribu, a za garnir uzmite jedan paradajz. Večeru izostavite.
Šestog dana - za ručak pojedite dva parčeta piletine, najbolje pečene....
19. jul
Ishrana tokom prehladeEvo koju hranu je korisno konzumirati kada smo prehlađeni:
- Paradajz, krastavac, povrće, voće
Oni sadrže kompleks biološki aktivnih materija - vitamine, minerale, fermente, antioksidanse koji jačaju imuni sistem...
30. mart
Top namirnice za ravan stomak i odlično varenjePredstavlja fermentisano povrće, osnovno kupus i podseća na kiseli kupus, ali sa dosta dodatih začina - ljuta aleva paprika, sok od belog luka i luka, paradajz....
23. avgust
Pogledajte hranu na koju svaki znak zodijaka treba da paziPoželjno je da Bik konzumira teleće meso, paradajz i crveno voće. U meniju Blizanca je dobro da prisustvuje orašasto voće, kajsije, brokoli i karfiol....
14. avgust
Šta da skuvamo za večeruPo želji u đuvečaru možete da dodate malo paradajz pirea, sira ili parče kačkavalja. Ako dodate i neku vrstu dimljenog mesa, celo je dobiti prijatnu dimljenu aromu. Đuveč se peče pola sata u rerni....
04. mart
Koje namirnice ne treba zamrzavatiNe zamrzavajte crni luk, rotkvice, krastavce, paradajz, papriku i karfiol, jer rizikujete da se pretvore u pihtijastu masu bez oblika pri razmrzavanju;/page
page4....
02. mart
Kako spremiti meke šnicle?Kao garnir vam može poslužiti kuvani pirinač, a šnicle mogu biti i jako ukusne ako ih napunite povrćem kao što je paradajz, a može i svež ili kiseli kupus da posluži....
18. feb.
Dozvoljene namirnice kod alergijeVažno je da izbacite namirnice koje su alergeni - namirnice bogate histaminom ili one koje podstiču njegovu proizvodnju (jagode, paradajz, morski plodovi, alkohol, itd.)....
29. mart
Lazanja od povrćaNa dno posude stavite paradajz sos, odozgo rasporedite kore za lazanju, sledi ponovo paradajz sos, pečeni patlidžan, pečurke i šargarepa, majčina dušica i nakon toga namrvljen sir....
28. sep.
Namaz sa sočivom i maslinamaOljuštite paradajz i uklonite semenke.
Dodajte paradajz, seckane masline, orahe i beli luk u blender i izmiksajte.
Dodajte ostale sastojke i izmiksajte ukusni namaz sa sočivom dok ne dobijete homogenu smesu....
17. avgust
Jednostavna salata sa tunjevinomParadajz i krastavce sečemo na kockice. U posudi pomešamo zelenu salatu, paradajz, krastavac i kukuruz i dve konzerve tunjevine.
Začinimo solju, limunom i maslinovim uljem....
24. dec.