Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KritarakiKritaraki
19. maj
Kad omekšaju dodajte paradajz i bujon. Kad provri začinite solju, biberom i origanom. Ugrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte orzo u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom....
Namirnice sa niskim glikemijskim indeksomNamirnice sa niskim glikemijskim indeksom
04. jun
ima 38 GI - 100 g trešanja ima 22 GI - 80 g suvih šljiva ima 39 GI - 150 g grejpfruta ima 25 GI Povrće Ako konzumirate manje od 300 g povrća po obroku, ne morate da pratite glikemijski indeks, a preporučuju se paradajz...
CoconaCocona
03. januar
Oni su veličine avokada i po ukusu podsećaju na paradajz. Obično su narandžaste ili crvenkaste boje. Postoji nekoliko sorti Cocona....
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
To su rukola, čeri paradajz, šargarepa i krastavci. Pospite salatu krutonima i / ili dodajte file - hranljiv i vrlo ukusan. Ako ste ljubitelj preliva, neka bude svež i lagan....
Briga o crevima tokom različitih godišnjih dobaBriga o crevima tokom različitih godišnjih doba
17. nov.
Osim toga, paradajz tokom zime, na primer ništa korisno vam neće dati. On se tretira pesticidima, što može da stvori iritaciju u crevima....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Bešamel sos, paradajz, maslac obično redovno prisustvuju u ovom ukusnom jelu sa makaronama. Recept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan....
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Čak i da bamija nije toliko rasprostranjena kao krastavac i paradajz, ona je veoma korisno povrće, s obzirom da sadrži mnogo mineralnih soli i mikroelemenata, vitamina iz grupe B, vitamin C, karotin i dr...
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Možete koristiti sir, luk, različite mesne proizvode, paradajz, paprike, masline i šta sve ne. Postoje dve specifičnosti. Prvo prstima treba u testu da napravite mala udubljenja....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Isto vreme je potrebno za paradajz, jagode i maline. 3. Boraniji i grašku je potrebno oko 60 minuta. 4. Dunjama je potrebno oko pola sata kako bi se dobro skuvale. 5....
Ishrana kod čiraIshrana kod čira
19. januar
Dozvoljena hrana kod čira Hrana koja je dozvoljena i koja neće izazvati nelagodnost u stomaku je: - oljušteni paradajz; pečena paprika; bamija - veoma korisna, zbog mukoznih supstanci koje sadrži; salate; zelena salata...
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Paradajz supa je aromatičnija sa ruzmarinom, a bez ovog začina meso sa roštilja nema suptilnog mirisa....
Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestuSve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestu
18. nov.
Sve salate, sveže i pečene paprike, paradajz, krastavce, svež i kiseo kupu, cvekla, morski plodovi, luk, masline, rotkvice, spanać, uopšte sve što se nalazi na tržištu. Jaja, pripremljena na svaki način....
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrća
30. sep.
Sa manje nitrata su su paradajz, paprike, pasulj, krompir i krastavci. Da bi se smanjio sadržaj nitrata u kupljenom povrću i voću treba da pristupimo njihovoj pravilnoj obradi pre konzumiranja....
Dijeta Japansko čudo - drastična ali efikasnaDijeta Japansko čudo - drastična ali efikasna
19. jul
Petog dana - za ručak jedite pečenu ribu, a za garnir uzmite jedan paradajz. Večeru izostavite. Šestog dana - za ručak pojedite dva parčeta piletine, najbolje pečene....
Ishrana tokom prehladeIshrana tokom prehlade
30. mart
Evo koju hranu je korisno konzumirati kada smo prehlađeni: - Paradajz, krastavac, povrće, voće Oni sadrže kompleks biološki aktivnih materija - vitamine, minerale, fermente, antioksidanse koji jačaju imuni sistem...
Top namirnice za ravan stomak i odlično varenjeTop namirnice za ravan stomak i odlično varenje
23. avgust
Predstavlja fermentisano povrće, osnovno kupus i podseća na kiseli kupus, ali sa dosta dodatih začina - ljuta aleva paprika, sok od belog luka i luka, paradajz....
Pogledajte hranu na koju svaki znak zodijaka treba da paziPogledajte hranu na koju svaki znak zodijaka treba da pazi
14. avgust
Poželjno je da Bik konzumira teleće meso, paradajz i crveno voće. U meniju Blizanca je dobro da prisustvuje orašasto voće, kajsije, brokoli i karfiol....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Po želji u đuvečaru možete da dodate malo paradajz pirea, sira ili parče kačkavalja. Ako dodate i neku vrstu dimljenog mesa, celo je dobiti prijatnu dimljenu aromu. Đuveč se peče pola sata u rerni....
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKoje namirnice ne treba zamrzavati
02. mart
Ne zamrzavajte crni luk, rotkvice, krastavce, paradajz, papriku i karfiol, jer rizikujete da se pretvore u pihtijastu masu bez oblika pri razmrzavanju;/page page4....
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Kao garnir vam može poslužiti kuvani pirinač, a šnicle mogu biti i jako ukusne ako ih napunite povrćem kao što je paradajz, a može i svež ili kiseli kupus da posluži....
Dozvoljene namirnice kod alergijeDozvoljene namirnice kod alergije
29. mart
Važno je da izbacite namirnice koje su alergeni - namirnice bogate histaminom ili one koje podstiču njegovu proizvodnju (jagode, paradajz, morski plodovi, alkohol, itd.)....
Lazanja od povrćaLazanja od povrća
28. sep.
Na dno posude stavite paradajz sos, odozgo rasporedite kore za lazanju, sledi ponovo paradajz sos, pečeni patlidžan, pečurke i šargarepa, majčina dušica i nakon toga namrvljen sir....
Sir u italijanskom stiluSir u italijanskom stilu
30. dec.
Paradajz iz konzerve treba da bude gust, a ne voden....
Namaz sa sočivom i maslinamaNamaz sa sočivom i maslinama
17. avgust
Oljuštite paradajz i uklonite semenke. Dodajte paradajz, seckane masline, orahe i beli luk u blender i izmiksajte. Dodajte ostale sastojke i izmiksajte ukusni namaz sa sočivom dok ne dobijete homogenu smesu....
Jednostavna salata sa tunjevinomJednostavna salata sa tunjevinom
24. dec.
Paradajz i krastavce sečemo na kockice. U posudi pomešamo zelenu salatu, paradajz, krastavac i kukuruz i dve konzerve tunjevine. Začinimo solju, limunom i maslinovim uljem....