Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem supa od graška i krompiraKrem supa od graška i krompira se servira sa krutonima po želji....
24. nov.
Krem supa od graška i kiselog mlekaSavite da se kuva u posoljenoj vodi i kad bude skoro gotovo dodajte grašak i tri čena belog luka.
Kad je grašak zamrznut, on se brzo priprema, zato kuvajte 10-15 minuta ili koliko je navedeno na pakovanju....
22. avgust
Krem supa od graška s telećom kolenicomDodajemo grašak, čen belog čuka, nekoliko parčića mesa i 1200 ml bujona od kostiju (ostatak kao i malo mesa sačuvamo)....
12. nov.
Konzervisan grašakNakon što se grašak ohladi, poređamo ga u tegle i dolivamo ohlađeni sok od kuvanja.
Zatvaramo poklopcima i sterilišemo 40 minuta, nakon čega je konzervisani grašak gotov....
29. jun
Grašak veluteIspasirajte grašak do homogene smese i na kraju začinite sos za ribu biberom i solju.
Grašak velute je sos posebno pogodan za ribu i morske plodove....
17. mart
Grašak plakijaUgrejemo ulje i u njemu izdinstamo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i grašak.
Dobro promešamo i ostavljamo sve da se dinsta oko 10 minuta....
10. sep.
Grašak pireGrašak stavite u lonac, stavite vodu, da se grašak skuva. Grašak procedite i ostavite od te vode 2-3 kašike.
U blender ili u pasator stavite grašak i stavite koju kašiku vode u kojoj se kuvao grašak....
02. feb.
2
Kako se kuva grašakEvo, više nije potrebno da se mučite i da pripremate grašak po 3 sata ili čak i više.
A šta da stavite u kuvani grašak, pogledajte u galeriji gore!...
13. jun
Domaći pasterizovani grašakOčistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju.
Gotov grašak kroz cediljku prelijte hladnom vodom.
Sipajte grašak u čiste tegle....
03. avgust
Grašak janija sa povrćemGrašak janija sa povrćem je idealan za ručak ili večeru za vreme posta....
06. dec.
Grašak dinstan na maslacuGrašak sa maslacem se može poslužiti i kao prilog jelima sa mesom, ali i kao topla salata.
Prijatno!...
05. jun
Svinjsko meso i grašakStavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa.
DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva još malo vode....
23. maj
Kako da sačuvamo grašak za zimuKonzervisanje graška
Prvi način na koji možete konzervirati grašak jeste da ga zatvorite u tegle....
21. sep.
Neverovatne koristi konzumacije graškaAko volite grašak, preporučujemo da probate našte recepte za:
- pile sa graškom;
- grašak u rerno;
- ili ukusnu krem supu od graška;...
22. dec.
Šta sadrži grašak?Hajde da vidimo šta ga čini korisnim i šta sadrži grašak.
Sastav graška
Kalorični sadržaj svežeg zelenog graška je 81 kcal, a sušenog graška je 298 kcal....
09. januar
Gratin od graškaAko koristite zamrznut grašak, skuvajte ga takođe. Grašak iz tegle treba da se samo isplakne....
14. okt.
Janija od graškaKad su grašak i krompir omekšali dodala sam brašno razmućeno u malo vode (da bude gustine kao testo za palačinke), dobro promešala i ostavila janiju od graška da se krčka još nekoliko minuta....
20. januar
Pire od graškaPoslužite pire od graška sa kolutićima luka, kao garnir uz jela od mesa ili povrća....
24. maj
Brašno od graška - kulinarska upotrebaTatarska jela čumar i salma, arapski falafel, ruska kaša od graška, engleska kaša od graška, indijska pasta od graška sa karijem - su jela iz celog sveta, sve na osnovu brašna od graška....
04. maj
Ideje za ordevere od graškaNakon toga luk zalijte s malo vrele vode i dodajte zeleni grašak (ako je zamrznut, nemojte ga odmrzavati). Kuvajte sve tako otprilike petnestak minuta dok grašak dobro ne omekša....
17. nov.
Posna janija od graška/undefined Operemo grašak i ocedimo od vode. Luk očistimo i isečemo na sitno. Sipamo u šerpu ulje (4 kašike). Sipamo isečen luk i grašak....
11. dec.
Krem supa od graškaDodajemo maslac i mešamo krem supu od graška.
Poslužujemo krem supu od graška sa izmrvljenim plavim sirom i/ili krutonima po želji....
21. april
Gusta janija od graškaKuvajte grašak janiju do željene gustine.
Gustu grašak janiju servirajte posutu svežim peršunom iseckanim na sitno....
05. mart