Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kokošije meso sa pirinčemKokošije meso sa pirinčem
06. okt.
Kokoška se iseče na porcije i prži na vrelom ulju. Izvadite i na istom ulju propržite seckani crni luk. Vratite meso, dodajte izgnječeni beli luk, lovorov list, a posle nekog vremena dodajte razblažen paradajz pire, vodu...
Marinada za jareće mesoMarinada za jareće meso
14. maj
U posudu se sipa ulje. U njega se dodaje brašno, so, aleva paprika i biber. Smesa se meša u kašicu. Dodaju se namrvljena suva nana i gnječeni čenovi belog luka. Sipa se voda i marinada za ukusnu jaretinu je gotova....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so. U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite. Nakon toga potopite...
Svinjsko meso sa spanaćemSvinjsko meso sa spanaćem
27. jun
Isečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan. Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu. Ako vam se jelo čini retko, možete da...
Ukusan sos za mesoUkusan sos za meso
14. jun
Beli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike. Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
Sušeno meso od tolstolobikaSušeno meso od tolstolobika
17. maj
Filete natrljamo solju i šećrom. Ostavljamo na hladnom da odstoje 2 dana. Nakon toga okrećemo filete s druge strane i ostavljamo još 2 dana. Pravimo jaku slanu salamuru sa litar i po vode i 2 šolje istucane morske soli...
Medena marinada za mesoMedena marinada za meso
13. feb.
Oljuštite beli luk i presujte ga presom. Stavite sve sastojke za marinadu u posudu sa poklopcem. Dodajte meso, promešajte i ostavite u frižider na jednu noć. Ako pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za...
Dinstano aromatično svinjsko mesoDinstano aromatično svinjsko meso
17. feb.
1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi. 2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko...
Teleće meso sa leblebijamaTeleće meso sa leblebijama
08. dec.
Zagrevamo ulje i zapržimo isečeno meso. Nakon toga dodajemo sitno isečen luk, isečene šargarepe i sve ostavljamo da se izdinsta. Nakon toga dodajemo i paradajz pire, alevu papriku i leblebije (prethodno natopljene u vodi...
Domaće konzervisano svinjsko mesoDomaće konzervisano svinjsko meso
06. dec.
Zatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta. Meso, u ovom slučaju svinjski but, se seče na kocke, soli se i ostavlja se bar jednu...
Marinada za sirovo mesoMarinada za sirovo meso
30. avgust
Meso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk. Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom. Pokrijte posudu i ostavite...
Prženo meso i slaninaPrženo meso i slanina
23. avgust
Svinjsko meso i slanina se iseku na parčiće. Stavljaju se u šerpu sa malo vode i prži se dok ne bude gotovo. Na kraju mogu da se začine začinima po izboru....
Sos za meso ČimičuriSos za meso Čimičuri
22. feb.
Beli luk i ljuta paprika se istucaju u avanu. Ako je paprika obična seče se na sitno. Na isti način se na sitno seckaju i peršun i origano (u slučaju da je svež), kao i mladi luk, ako ste rešili da ga koristite. Dodaje...
Ovčije meso sa graškomOvčije meso sa graškom
12. okt.
Isečemo meso na srednje parčiće. Luk sečemo na kriške. U šerpi sa zagrejanim uljem pržimo meso i luk. Začinjavamo solju i alevom paprikom, sipamo vodu i kuvamo dok meso ne omekša. Dodajemo grašak. Od maslaca i brašna...
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
U tiganj ili drugu posudu s odgovarajućim dubokim zidovima stavite vodu i paradajz pire. Luk očistite, operite i narendajte na krupno rende. Ljutu papriku iseckajte na veoma sitno i takođe dodajte, a ako ne volite mnogo...
Domaće kajzer sušeno mesoDomaće kajzer sušeno meso
19. jun
Isecite meso na cele parčiće dužine oko 30-40 cm. Stavite ih da se posole u obilnoj količini morske soli nekoliko dana, do nedelju dana, nakon toga natopite pod blago tekućom vodom 1-2 dana. Probajte za ukus, da bi bilo slano...
Kuvano špikovano svinjsko mesoKuvano špikovano svinjsko meso
26. april
Operemo meso i špikujemo ga sa slaninom, šargarepama i zrnima bibera. Stavljamo ga u odgovarajuću posudu i prelivamo vrelom posoljenom vodom. Stavljamo da se kuva. Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe...
Hladno sušeno goveđe mesoHladno sušeno goveđe meso
12. mart
Teleći šol isecite na trake debljine do 7 cm. Potopite ga u salamuru, koja se priprema dodavanjem 80 g soli u 1 litar vode. Ostavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite...
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Odaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete. Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom. Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
Pileće meso u hlebuPileće meso u hlebu
18. mart
Stavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške. Disntajte ih kratko, nakon toga stavite belo vino i ostavite malo da se krčka, dok...
Univerzalni sos za mesoUniverzalni sos za meso
08. januar
U posudu stavimo 6 supenih kašika majoneza i 6 supenih kašika kisele pavlake. Dodajemo dva-tri sitno iseckana kisela krastavčićai četvrtinu veze iseckanog svežeg peršuna. Dodajemo dva izgnječena čena belog luka i mešamo...
Dinstano meso od šilježetaDinstano meso od šilježeta
29. nov.
Meso sečemo na male komade. Dodajemo sitno iseckan luk i maslac, pečemo 3-4 minuta u mikrotalasnoj na 100 % jačine. Pospite alevom paprikom, posolite i dinstajte poklopljeno 10 minuta na 50 % jačine. Paradajz pire rastvorite...
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Isecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom. Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati. Rasporedite meso...
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso. Posolite...
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Meso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se. Vraća se nazad u frižider...