Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kokošije meso sa pirinčemKokoška se iseče na porcije i prži na vrelom ulju. Izvadite i na istom ulju propržite seckani crni luk.
Vratite meso, dodajte izgnječeni beli luk, lovorov list, a posle nekog vremena dodajte razblažen paradajz pire, vodu...
06. okt.
Marinada za jareće mesoU posudu se sipa ulje. U njega se dodaje brašno, so, aleva paprika i biber. Smesa se meša u kašicu.
Dodaju se namrvljena suva nana i gnječeni čenovi belog luka. Sipa se voda i marinada za ukusnu jaretinu je gotova....
14. maj
Suvo meso od divljačiU mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.
U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite.
Nakon toga potopite...
11. jul
Svinjsko meso sa spanaćemIsečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan.
Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu.
Ako vam se jelo čini retko, možete da...
27. jun
Ukusan sos za mesoBeli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike.
Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
14. jun
Sušeno meso od tolstolobikaFilete natrljamo solju i šećrom. Ostavljamo na hladnom da odstoje 2 dana. Nakon toga okrećemo filete s druge strane i ostavljamo još 2 dana.
Pravimo jaku slanu salamuru sa litar i po vode i 2 šolje istucane morske soli...
17. maj
Medena marinada za mesoOljuštite beli luk i presujte ga presom.
Stavite sve sastojke za marinadu u posudu sa poklopcem.
Dodajte meso, promešajte i ostavite u frižider na jednu noć.
Ako pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za...
13. feb.
Dinstano aromatično svinjsko meso1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.
2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko...
17. feb.
Teleće meso sa leblebijamaZagrevamo ulje i zapržimo isečeno meso. Nakon toga dodajemo sitno isečen luk, isečene šargarepe i sve ostavljamo da se izdinsta.
Nakon toga dodajemo i paradajz pire, alevu papriku i leblebije (prethodno natopljene u vodi...
08. dec.
Domaće konzervisano svinjsko mesoZatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta.
Meso, u ovom slučaju svinjski but, se seče na kocke, soli se i ostavlja se bar jednu...
06. dec.
Marinada za sirovo mesoMeso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk.
Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom.
Pokrijte posudu i ostavite...
30. avgust
Prženo meso i slaninaSvinjsko meso i slanina se iseku na parčiće.
Stavljaju se u šerpu sa malo vode i prži se dok ne bude gotovo.
Na kraju mogu da se začine začinima po izboru....
23. avgust
Sos za meso ČimičuriBeli luk i ljuta paprika se istucaju u avanu. Ako je paprika obična seče se na sitno.
Na isti način se na sitno seckaju i peršun i origano (u slučaju da je svež), kao i mladi luk, ako ste rešili da ga koristite. Dodaje...
22. feb.
Ovčije meso sa graškomIsečemo meso na srednje parčiće. Luk sečemo na kriške. U šerpi sa zagrejanim uljem pržimo meso i luk.
Začinjavamo solju i alevom paprikom, sipamo vodu i kuvamo dok meso ne omekša. Dodajemo grašak.
Od maslaca i brašna...
12. okt.
Indijski sos za mesoU tiganj ili drugu posudu s odgovarajućim dubokim zidovima stavite vodu i paradajz pire.
Luk očistite, operite i narendajte na krupno rende.
Ljutu papriku iseckajte na veoma sitno i takođe dodajte, a ako ne volite mnogo...
23. jun
Domaće kajzer sušeno mesoIsecite meso na cele parčiće dužine oko 30-40 cm. Stavite ih da se posole u obilnoj količini morske soli nekoliko dana, do nedelju dana, nakon toga natopite pod blago tekućom vodom 1-2 dana. Probajte za ukus, da bi bilo slano...
19. jun
Kuvano špikovano svinjsko mesoOperemo meso i špikujemo ga sa slaninom, šargarepama i zrnima bibera.
Stavljamo ga u odgovarajuću posudu i prelivamo vrelom posoljenom vodom. Stavljamo da se kuva.
Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe...
26. april
Hladno sušeno goveđe mesoTeleći šol isecite na trake debljine do 7 cm. Potopite ga u salamuru, koja se priprema dodavanjem 80 g soli u 1 litar vode. Ostavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite...
12. mart
Suvo meso od ribeOdaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete.
Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom.
Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
05. mart
Pileće meso u hlebuStavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške.
Disntajte ih kratko, nakon toga stavite belo vino i ostavite malo da se krčka, dok...
18. mart
Univerzalni sos za mesoU posudu stavimo 6 supenih kašika majoneza i 6 supenih kašika kisele pavlake.
Dodajemo dva-tri sitno iseckana kisela krastavčićai četvrtinu veze iseckanog svežeg peršuna. Dodajemo dva izgnječena čena belog luka i mešamo...
08. januar
Dinstano meso od šilježetaMeso sečemo na male komade. Dodajemo sitno iseckan luk i maslac, pečemo 3-4 minuta u mikrotalasnoj na 100 % jačine.
Pospite alevom paprikom, posolite i dinstajte poklopljeno 10 minuta na 50 % jačine.
Paradajz pire rastvorite...
29. nov.
Svinjsko meso u đuvečariIsecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom.
Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati.
Rasporedite meso...
13. mart
Svinjsko meso sa prazilukomNasecite meso na zalogaje.
Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući.
Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso.
Posolite...
14. mart
Domaće usoljeno svinjsko mesoMeso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se.
Vraća se nazad u frižider...
20. jul