Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Aromatična riba u rerniOčistite i operite ribu. U posudi pomešajte maslinovo ulje i sve začine (osim limuna).
Poređajte ribu u posudu za pečenje u prelijte je aromatičnom smesom.
Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Izvadite...
31. avgust
Pohovana riba u rerniOdmrznite belu ribu i blago je posolite.
Umutite jaja u posudi.
Pomešajte kukuruzno brašno sa mirođijom.
Uvaljajte filete ribe u brašno, umočite u umućeno jaje i ponovo u brašno.
Dno tepsije za pečenje obložite...
25. avgust
Plava riba na roštiljuOčistimo plavu ribu od iznutrica, pa dobro operemo pod tekućom vodom.
Neki skidaju glave, ja ih ostavljam.
Nakon što smo ih očistili, začinimo ih biberom i solju.
Pokrijte folijom i ostavite da se ocede od vode,...
27. jul
Mediteranska riba sa povrćemKoristila sam mediteransku ribu Bakalar. Možete da pripremite recept sa belom ribom po vašem izboru.
Recept je izuzetno ukusan i zdrav, možete pripremiti bakalara samo sa paradajzom, kaparima i maslinama nasicilijanski...
30. mart
Riba Gof sa krompiromRiba Gof je često prisutna u Jadranu, pa kad god imate priliku da je probate iskoristite, jer je izuetno ukusna.
Ribu očistimo od krljušti, repa i glave. Ribu očistimo od iznutrica, operemo, pa stavimo na ubruse da se...
22. dec.
Riba grdobina sa školjkama1. Posolite repove grdobine, natrljajte ih većim delom iseckanog peršuna i iscedite limun preko njih. Ostavite ih da odstoje 30 minuta u frižideru.
2. U dubokom vok tiganju ugrejte maslinovo ulje na slaboj do umerenoj...
14. nov.
Kuvana riba sa povrćemOljuštite i isecite luk i beli luk na polumesec.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, ugrejte i dodajte luk i beli luk. Dinstajte na jakoj vatri dok ne omekša, mešajte s vremena na vreme.
Začinite sa malo soli. Dodajte...
08. maj
Riba skuša u rerniRibu očistiti od iznutrica i oprati. U zagrejanom ulju prodinstati nasečen crni luk, beli luk, so i biber.
Dodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus.
Kada smesa provri, sve prebaciti...
04. feb.
Pržena riba sa krompirićimaRibu očistite od iznutrica i dobro je operite. Poželjno je da se ukloni i tamni unutrašnji omotač, jer riba, u suprotnom, može biti gorka.
Dobro je posolite i ostavite je na 2-3 sata, kako bi upila so. Ribu zatim operite...
10. januar
Riba nosara u rerniPrednost života pored velikih reka je to da skoro uvek možete obezbediti svežu ribu. Ribu očistite od krljušti, peraja, unutrašnjih organa i škrga.
Odsecite glave i repove i oštrim nožem napravite duboke poprečne zareze...
28. jul
Bela riba sa šparglomOčistite file od kože i isecite ga na porcije, ako je potrebno. Začinite ga solju i biberom po ukusu.
U zagrejanom tiganju s nelepljivim dnom zapecite ribu s obe strane. Poređajte je u tanjir.
U tiganju zagrejte maslinovo...
27. jul
Riba sa svežim kupusomRibu očistite od ljuspi i operite je. U šerpu sipajte ulje i stavite je na jaku vatru. Ribu isecite na komade, pa je ispržite u ulju.
Stavite je u tanjir, a u istom ulju stavite kupus iseckan na tračice i sitno iseckan...
16. januar
Jednostavna domaće marinirana ribaRiba se opere i očisti od glave, peraja, repa. Iseče se na komade. Pravi se salamura od soli i vode.
Slanoća se proverava tako što se u vodu stavlja jedno sveže celo jaje. Ako ispliva voda je dovoljno slana.
Očišćeni...
17. avgust
1
Riba na briselski načinOperemo dobro ribu i sklonimo im glave i repove.
Potopimo ih u mleko, a nakon toga u prethodno pomešano brašno i istucan dvopek/prezle.
Ispržimo ih u zagrejanom ulju, izvadimo ih i poređamo u posudu za pečenje.
U...
28. jun
Krupna riba u rerniOperemo filete i osušimo ih. Pincetom odstranimo kosti koje su ostale po ribljem mesu.
U posudi promešamo senf, maslinovo ulje, izmrvljeno seme mirođije, so i biber.
Dobijenom smesom mažemo unutrašnji deo fileta....
21. jun
Hristova riba u rerniRiba se opere i ako nije očišćena, očisti se. Seče se na krupne parčiće. Nakon toga se soli, posipa se biberom i origanom i tako se ostavlja 15 minuta.
Riba se, uvaljana u brašno, prži u tiganju blago sa obe strane, tek...
17. jun
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Da li je sirova riba bezbedna?Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice.
Suši sadrži sirovu ili mariniranu ribu...
26. maj
Riba sa pireom od graškaZrna slačice istucati u avanu ili samleti. Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti. Mirođiju sitno naseckati.
Riblje filete posuti usitnjenom slačicom, pobiberiti i ostaviti 2 sata na hladnom.
Uskladiti vreme pečenja...
29. mart
Pohovana bela riba sa pivomOčistimo belu ribu i osušimo je.
Isečemo belu ribu pažljivo na filete i sklanjamo preostale kosti.
Posipamo svaki filet ribe sa dve strane sa malo soli i bibera.
Uzimamo odgovarajuću posudicu ili duboki tanjir. U...
18. jul
Pohovana bela riba sa prokeljomRibu isecite na komade - od svakog filea napravite 3 parčeta. U duboki tanjir stavite brašno. U drugi duboki tanjir umutite jaja, a u treći sipajte prezle. Poređajte tanjire jean do drugog ovim redom.
Ribu pripremite za...
14. jun
Pohovana riba sa patafri pastomIsecite riblji file na porcije, posolite ga, dodajte biber, sok od limuna i vino u ostavite ga da odstoji 2-3 sata.
Za to vreme umutite žumanca sa pivom za patafri pastu, dodajte postepeno brašno uz neperestano mešanje...
12. jun
Riba San Pjer sa povrćemRecept počinjemo pripremom povrća i marinade. U dublju posud staviti maslinovo ulje, so, biber i kari. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutove, pa j staviti u marinadu.
Kromir oljuštiti i iseći na kocke, na iste takve...
01. maj
Riba bakalar na normandijski načinIsecite filete ribe bakalara na dva kako bi se dobila 4 komada - ova dva iz pravca repa će biti tanja, druga dva deblja.
Pincetom izvadite ako ima ostalih koščica koje štrče.
U slučaju da se koristi usoljeni bakalar...
25. okt.
Riba sa paradajzom u rerniOčistimo ribu i mažemo je solju i uljem, stavljamo je u posudu za pečenje.
Oljuštimo paradajz i izgnječimo ga, dodajemo začine u njega, Sipamo oko ribe.
Pečemo na 250 stepeni 30 minuta sa jedne strane i 20 minuta sa...
04. okt.