Pretraga sajta

Bošča sa kiselim kupusomBošča sa kiselim kupusomukrštate, a krajevi neka im vire van tepsije. Pomešajte jaje sa kiselim mlekom, sirom i praškom za pecivo. Rasporedite 3-4 kašike od smese, dodajte nadev, pa zatim 3-4 kašike mlečne smese. Uvijte nadev sa krajevima koji...
Katme sa kiselim mlekomKatme sa kiselim mlekomkutlače uzimajte od smese i ispajte na zagrejan i nauljan tiganj, a najbolje bi bilo da imate i sač. Čim se testo stegne i pojave se mehurići, okrenite na drugu stranu. Poslužite katme sa kiselim mlekom sa slatkom ili slanim nadevom. Po želji, katme možete premazati kockicom maslaca, dok su još tople....
Palačinke sa kiselim mlekomPalačinke sa kiselim mlekomUmutiti dobro jaja, šećer i so. Rastvoriti sodu u kiselom mleku i dodati u umućena jaja mešajući smesu. Dodavati brašno i vodu, naizmenično u malim količinama. Ako želite više palačinki, dodajte više brašna i vode...
Straćatela sa kiselim mlekomStraćatela sa kiselim mlekom. Dodajte prohlađeni želatin i dobro promešajte. Namrvite unutra čokoladu i opet izmešajte. Možete da koristite i male čokoladne kuglice. Sipajte Straćatelu sa kiselim mlekom u dezertne čaše i stavite na 3-4 sata u frižider....
Svinjetina sa kiselim kupusomSvinjetina sa kiselim kupusomOčistite i isečete kiseli kupus po vašem ukusu (moj nije mnogo sitan, niti mnogo krupan), nakon toga ga promešate sa malo bibera i 2-3 kašičice aleve paprike. U dublju šerpu sipate ulja toliko da pokrije dno i...
Uštipci sa kiselim mlekomUštipci sa kiselim mlekomU dubokoj posudi umutiti jaja. Nakon toga dodati kiselo mleko sa sodom. Dobro promešati, dodati i šećer, a nakon toga i brašno. Smesa treba da bude ni mnogo gusta ni previše retka, jer, ukoliko je retka, uštipci će...
Penjurlija sa kiselim mlekomPenjurlija sa kiselim mlekomUmute se tri jaja i dodaje im se mleko u kome je rastvorena soda, masnoća, sir i brašno. Dobijeno srednje tvrdo testo se rasporedi u posudu za pečenje podmazanu maslacem, namaže se umućenim jajetom i peče se u...
Gurabije sa kiselim mlekomGurabije sa kiselim mlekomRastvorite sodu u kiselom mleku, dok ne nadođe. Prosejte brašno u posudu, dodajte mleko, šećer, ulje i zamesite glatko testo. Od njega oblikujte loptice srednje veličine i poređate u pleh, obložen papirom za pečenje...
Fadž sa kiselim mlekomFadž sa kiselim mlekomU posudu stavljamo brašno, šećer i kakao. Dobro ih pomešamo. Dodajemo u mleko i sodu, na kraju ulje i vanilu. Gotovu smesu sipamo u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepei...
Pirinač sa kiselim krastavčićimaPirinač sa kiselim krastavčićimaiseckanu mirođiju, i sitno iseckane krastavčiće. Pomešajte veći deo sosa sa skuvanim pirinčem i sipajte u male posude. Stavite na oko sat vremena u frižider. Jelo se servira tako što okrenete posudice u veći tanjir i prelijete preostalim delom sosa. Za prilog isecite nekoliko kiselih krastavčića po dužini....
Ćurka sa kiselim kupusomĆurka sa kiselim kupusomLuk se ispeče i izgnječi. Parčići ćuretine se prže u ulju. Dodaju se 3 glavice luka, so, biber, i aleva paprika po ukusu i lovorov list. Preliva se sokom od paradajza i vinom. Dinsta se 30 minuta. Kupus se stavlja u...
Pasulj sa kiselim kupusomPasulj sa kiselim kupusomKupus se iseče na sitno i stavlja u šerpu zajedno sa malo ulja i kiselim sokom od kupusa dok ne omekša. Kada je gotovo sklanja se u jedan kraj šerpe i u drugi se stavlja malo brašna koje se zapži jedan minut. Dodaje se...