Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko meda se može pojesti dnevno?Med je jedna od najkorisnijih i nezamenljivih namirnica koja se nalazi na našem meniju. Ima veoma cenjena nutritivna svojstava koja su poznata još od davnina. Koliko god da je koristan, med treba konzumirati s merom i...
21. okt.
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku.
Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
19. avgust
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Tahini od susama - čudo 21. vekaTahini od susama je traženi sastojak zbog svojih dokazanih korisnih svojstava, njegova široka upotreba u medicini pre mnogih bolesti i programi za zdravlje čoveka.
Tahini od susama sadrži veliku količinu kalcijuma...
25. dec.
Korisni recepti kod gripaU slučaju gripa, prehlade i fizičke nelagodnosti ne bi trebalo odmah da posežemo ka lekovima koji pokazuju negativan uticaj na naše celokupno zdravlje i organe. Neki medikamenti koji se koriste u više navrata i bez recepta...
07. sep.
Koji čaj da pijemo u jesen?Početkom jeseni vreme postepeno počinje da bude hladnije, dolaze kišni i tmurni dani, počinju prve prehlade i virusna oboljenja. U ovom periodu organizmu je posebno potrebna podrška. Dobro rešenje za poboljšanje tonusa i...
15. okt.
1
Lek kod problema sa žučnom kesom, jetrom ili nakon žuticeIscedite sok od limuna i sipajte u čašu za vodu. Dodajte med i mešajte dok se med ne rastvori.
Kad se med rastopi, čašu dopunite mineralnom ili prekuvanom hladnom vodom.
Sipajte sodu i lagano promešajte. Popijte brzo...
26. feb.
Ove namirnice su uvek verni pomoćnici kod kašljaObično ne znamo tačno šta da radimo kada se javi dosadan kašalj.
Nažalost, teško je naći uverljive dokaze da određena hrana može potpuno izlečiti kašalj ili da određena dijeta može sprečiti ili smanjiti težinu infekcija...
11. nov.
Proveren domaći recept kod bolova u zglobovimaU današnje vreme problem sa bolovima u zglobovima je veoma aktuelan. Svi imamo bolove - neko u laktovima, neko u ramenima i kolenima. U poslednje vreme i mladi ljudi se žale.
Sa godinama, bolovi u zglobovima su...
31. jul
Čaj od đumbira smanjuje težinuKonzumiranje čaja od đumbira radi mršavljenja je drevna tradicija Istoka. On aktivira cirkulaciju, razmenu materija i druge važne procese u telu.
Čaj od đumbira ubrzava metaboličke procese, upravo zahvaljujući eteričnim...
13. mart
Dva trika da jabuke ne potamneJabuka - zlatno voće jeseni! Prepuna vitamina, preplavljena sokom i slatkoćom i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna - sveže ubrana...
08. dec.
Kako se konzumira javorov sirup?Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup...
16. dec.
Pet efikasnih sredstava za poboljšanje vašeg zdravljaPostoje problemi koji nisu ozbiljna pretnja za naše zdravlje, ali ipak stvaraju nelagodu - opekotine, posekotine, zadah..
Srećom, ovi problemi se mogu lako eliminisati pomoću efikasnih trikova. Na slikama je prikazano...
23. januar
Super čaj koji leči više od 50 bolestiKombinacija ovih 5 sastojaka možr da pomogne sprečavanju mnogih bolesti kao što je demencija, infekcije, rak itd.
Hajde da detaljno pogledamo kako ovaj super lekoviti čaj može da deluje kao lek za više od 50 bolesti...
28. jul
Lekovita svojstva đumbiraZa razliku od drugih prirodnih preparata, đumbir je veoma lako koristiti.
U đumbiru ima više od dvanaest vrsta antioksidanasa, što ga čini odličnim sredstvom za lečenje raznih oboljenja. Ova biljka sadrži eterična...
01. maj
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka. On je odličan izvor proteina, otprilike 18-20 grama na 100 g u zavisnosti...
17. dec.
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Korisna svojstva cimetaCimet je popularan začin za pite i kolače koji ima prilično jaku aromu. Ispostavilo se da, pored svojih kvaliteta u kuvanju, cimet ima i korisna svojstva za naše telo. Naravno, ova korisna svojstva se ne mogu izvući ako...
29. nov.
Najbolji prirodni antibioticiKod prvih simptoma gripa ili virusnog oboljenja javlja se pitanje da li da se okrenemo antibioticima koje prepisuju lekari da bismo rešili problem za nekoliko dana ili da se poverimo prirodnim sredstvima sa kojima jačamo...
02. nov.
U sezoni maslačka ne propuštajte ove recepteMaslačak, takođe poznat kao radič, možete se naći skoro svuda kao samonikla biljka. Svako zna kako izgleda, ali ga ni u kom slučaju ne treba pomešati sa ljutićem.
Međutim, ono što nam nije toliko poznati je to da maslačak...
10. avgust
12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehladaDruga najgora stvar posle drhtavice, kada ste prehlađeni ili imate grip, jeste da izgubite apetit.
Obzirom na to du su prehlada i grip izazvani virusima, hrana sa antivirusnim svojstvima pre svega može da ubrza oporavak...
31. okt.
Pročistite creva sa ova tri isprobana narodna lekaKod upale creva pomoći će vam lečenje medom.
Svako verovatno dobro zna da je med osnovni lek našeg tela i sa njim se i tradicionalno čiste creva.
Upale debelog creva ili takozvana bolest kolitis može da bude izlečena...
29. avgust
Bela sangrija sa jagodama, dinjom i medomVoće operemo i isečemo. Limete iscedimo.
Dodajemo vino, med i rum.
Mešamo dok se med ne rastopi.
Stavljamo na 3-4 sata u frižider dok voće ne pusti miris i ukus.
Serviramo sa ledom....
14. maj
Fitnes salata sa dresingom od medaNarendamo cveklu, jabuke i šargarepu.
U posudi promešamo med, balsamiko sirće, isceđen limun, pola kašičice soli i maslinovo ulje. Mešamo dok se med ne istopi.
Prelivamo preko narendanog povrća i jabuka. Posipamo mlevenim...
23. sep.