Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Rastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori. Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca. Žumance se pomeša sa senfom...
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso. Posolite...
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Isecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom. Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati. Rasporedite meso...
Domaće suvo konjsko mesoDomaće suvo konjsko meso
19. feb.
Isecite meso na komade debljine 4 cm (mišiće secite uzdužno, očistite od tetiva i hrskavice). U izduženu posudu sipajte sloj so debljine 2 cm. Preko poređajte komade mesa i posipajte solju, tako da prekrijete meso u potpunosti...
Jagnjeće meso iz rerneJagnjeće meso iz rerne
21. april
Iscediti sok od limuna i pomorandže. Beli luk sitno naseckati na kolutiće. Jagnje dobro posoliti. Na gornjoj strani jagnjeta napraviti rupe ili razreze nožem i unutra staviti kolutiće belog luka. Staviti ga u veliki pleh...
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Meso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se. Vraća se nazad u frižider...
Marinada za mekano mesoMarinada za mekano meso
12. jul
Oljuštite beli luk i gnječite ga dok ne postane kremast. U njega dodajte maslinovo ulje i pivo. Dodajte med i čubar za aromu. Meso isecite na komade i prelijte marinadom. Ostavite da se marinira najmanje 3 sata....
Svinjsko meso sa povrćemSvinjsko meso sa povrćem
25. jun
Svinjetina se iseče na male komade. Paprika, šargarepa i luk se iseku na trakice. U tiganj se stavlja ulje da se ugreje. Kad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj. Svinjetina se meša s...
Domaće teleće suvo mesoDomaće teleće suvo meso
17. avgust
Meso se dobro očisti od kožice. Iseče se na komade, debljine između 5-7 cm. Svako prače se dobro pokriva solju i ostavljamo na 24 sata na hladnom messtu, gde treba da se ocedi nepotrebna tečnost. U te svrhe možete koristiti...
Marinada za teleće mesoMarinada za teleće meso
16. jul
Svi začini se promešaju dobro zajedno sa vinom i maslinovim uljem. Dobija se dobra marinada, u kojoj je dobro da držite teletinu bar 10 sati. Daje dobar ukus i krhki izgled....
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno meso
24. mart
U zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi. Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira. Za svinjetinu je odgovarajući i dinastani kiseli kupus, kao i razne...
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja. Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Supruge lovaca su pravi fakiri u kuhinji koje znaju sve finoće prilikom pripreme ukusnog mesa od dviljači. Kod njih se izdaleka oseća apetitni miris raznog mesa od divljači, zato što za njih nema tajnu kod začinjavanja,...
Pileće belo meso na roštiljuPileće belo meso na roštilju
08. dec.
Nasecite pileće belo meso na tanke šnicle. Ubacite ih u posudu. Dodajte soja sos i maslinovo ulje i ostavite ih nekoliko sati u frižideru. Nauljite roštilj i premažite ga lukom. Stavite šnicle od pilećeg belog mesa...
Pileće belo meso u vinuPileće belo meso u vinu
10. mart
2
Isecite pileće belo meso kako želite i stavite 10 minuta u vino. U to stavite i začine po želji, ja sam stavila so, biber i origano. Kada odstoji u marinadi, u vrući tiganj stavite maslac i belo meso, ali obavezno i...
Pileće belo meso u slaniniPileće belo meso u slanini
23. feb.
Isecite prorez u obliku džepa u svako fileu belog mesa i unutra stavite komad dimljenog sira. Začinite solju i biberom po ukusu. Umotajte svaki file u dve trake slanine, a ispod slanine ubacite listiće bosiljka. Učvrstite...
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Rernu zagrejati na 200°C. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju. Umešati...
Sušeno meso od telećih srcaSušeno meso od telećih srca
12. jun
Teleća srca se očiste od žila i krvi. Iseku se na ivice 2-3 cm. U odgovarajućoj posudi se prekriju solju. Sipa se voda da prekrije. Stoje 24 sata. Sprema se smesa od dve porcije aleve paprike, jedne porcije ječma i...
Pečeno svinjsko meso sa krompiromPečeno svinjsko meso sa krompirom
18. okt.
Operite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata. Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
Sos od malina za mesoSos od malina za meso
12. mart
Savšren sos koji će dopuniti ukuse vašeg omiljenog mesa. U šerpi izgnječimo maline sa šećerom i prstohvatom soli i ostavljamo ih na 2-3 sata. Maline kuvamo 5 minuta i procedimo ih kroz cediljku (po želji). Naseckamo...
Teleće meso sa alevom paprikomTeleće meso sa alevom paprikom
20. sep.
Ispržite sitno isečen luk u masti dok ne požuti. Dodajte meso isečeno na kocke, ispržite. Dodajte alevu papriku, sipajte bujon, posolite i izdinstajte. Pred kraj dinstanja dodajte pavlaku....
Tradicionalna marinada za pileće mesoTradicionalna marinada za pileće meso
09. sep.
Piletinu isecite na porcije i pomešajte sve ostale sastojke dok se ne dobije marinada. Natopite u njoj piletinu 2 sata. Nakon toga stavite da se kuva zajedno sa marinadom. Gotova piletina se servira zajedno sa proceđenim...