Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Bukatini sa paradajz sosom, čeri paradajzom i parmezanomBukatini sa paradajz sosom, čeri paradajzom i parmezanom
19. april
Dodajte beli luk i rendan paradajz. Ostavite sos da se kuva, dok tečnost ne ispari. Skuvajte bukatini (al dente) u posoljenoj vodi i ocedite ih. Dodajte ih sosu. Dodajte čeri (isečene na pola) izačine....
Šmerkeze paradajz sa kozjim sirom po receptu ZvezdevaŠmerkeze paradajz sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva
10. januar
Vrlo dobro operite paradajz. Isecite poklopac na svakom paradajzu. Paradajz se izdubi kašikom, posoli iznutra i poređa naopačke u pleh da se cedi 30 min....
Zapečeni čeri paradajz sa maslinovim uljem i kačkavaljemZapečeni čeri paradajz sa maslinovim uljem i kačkavaljem
17. jun
Prepolovite opran paradajz. Poređajte ga u odgovarajuću posudu za pečenje i pospite maslinovim uljem. Zapecite ih u rerni....
Kiseli crveni paradajz sa mirođijom i belim lukomKiseli crveni paradajz sa mirođijom i belim lukom
25. januar
Izaberite sitan, dobro sazreo paradajz. Operite ga i stavite ga u veliku teglu. Oljuštite nekoliko čenova belog luka, dodajte i njih u paradajz, zajedno sa strukovima i cvastima mirođije....
Pečeni paradajz sa kozijim sirom i majčinom dušicomPečeni paradajz sa kozijim sirom i majčinom dušicom
02. mart
Preko svakog paradajza se stavlja parče sira i posipa se obilno braon šećerom i sa još aromatičnog začina. 3....
Lekovita svojstva paradajzaLekovita svojstva paradajza
05. avgust
Iznenadite porodicu punjenim paradajzom ili čorbama od paradajza. Postoji toliko korisnih i ukusnih recepata sa paradajzom!...
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajza
03. avgust
Konzervirani čeri paradajz izgleda vrlo lepo zbog svoje minijaturnosti. Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Ćufte u sosu od paradajza i povrćaĆufte u sosu od paradajza i povrća
22. april
U zagrejano ulje stavite povrće, svež luk, beli luk, neka se sve proprži, dodajte paradajz pire i malo vode, dodajte alevu papriku, malo čubra i brašno, prstohvat šećera, so i peršun....
Špagete sa sosom od paradajza i pavlakeŠpagete sa sosom od paradajza i pavlake
20. mart
U luk dodajte icečenu papriku i paradajz, promešajte i dinstajte još 5 minuta. Začinite majčinom dušicom i bosiljkom. U tiganj dodajte pavlaku i paradajz pire....
Ćufte sa sosom od paradajza i kukuruzomĆufte sa sosom od paradajza i kukuruzom
12. maj
U odgovarajućoj posudi staviti mleveno meso. Dodati skuvan pirinač, jaje i so po ukusu. U odgovarajući pleh sipati malo ulja. Rernu zagrejati i upržiti sitno naseckane luk, beli luk, mladi luk i papriku. Brašno rastvoriti...
Testenina sa sosom od paradajza i ćuftamaTestenina sa sosom od paradajza i ćuftama
11. maj
Servirati u posudi, sipati sos od paradajza i staviti ćufte....
Jermenska salata od patlidžana, paradajza i siraJermenska salata od patlidžana, paradajza i sira
20. sep.
Paradajz takođe operite i isecite na kolutove. Preko patlidžana izmrvite sir i poređajte paradajz. Dresing: U činiju sipajte ulje, balzamiko sirće i med....
Ćuftice sa sosom od paradajza u rerniĆuftice sa sosom od paradajza u rerni
07. okt.
Pasiramo paradajz, 600 g, ili korisitimo iz konzerve, 600 g. Dodajemo peršun (1 vezicu) u paradajz....
Predjelo od tunjevine, čeri paradajza i maslinaPredjelo od tunjevine, čeri paradajza i maslina
24. nov.
Uživajte u ovom predjelu od tunjevine, čeri paradajza i maslina polako i pažljivo. Redosled rasporeda proizvoda na paradajzu može se razlikovati....
Špagete sa sosom od paradajza i vinaŠpagete sa sosom od paradajza i vina
23. sep.
Neka vam je slatko sa ovim špagetama sa sosom od paradajza i vina!...
Štuka sa sosom od paradajza i limunomŠtuka sa sosom od paradajza i limunom
19. dec.
Sipamo pasiran paradajz. začine i opran i isečen peršun. Mešamo dobro u vatrostalnoj posudi, poređamo ribu i odozgo prelivamo sosom od paradajza. Operemo limun i sečemo ga na krugove....
Prepelica sa dresingom od paradajza i mentePrepelica sa dresingom od paradajza i mente
06. jul
Servirajte prepelice sa dresingom i paradajzom....
Tapasi sa pestom od paradajza i šunkomTapasi sa pestom od paradajza i šunkom
15. feb.
Namažite pestom od paradajza, stavite parče šunke, preko nje krišku kačkavalja, završite paradajzom i zapecite na kratko u mikrotalasnoj. Kačkavalj treba sasvim blago da omekša ne da curi....
Čorba od paradajza sa paradajzom iz konzerveČorba od paradajza sa paradajzom iz konzerve
13. feb.
Nakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera. Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri....
Salata od paradajza i paštete od sirevaSalata od paradajza i paštete od sireva
21. januar
Paradajz nasecite na kolutove i poređajte te kolutove u veliki plitki tanjir. Preko kolutova špricem nanesite smesu od sireva i ukrasite maslinom....
Domaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukomDomaće osušen čeri paradajz sa bosiljkom i belim lukom
12. maj
Paradajz se očisti od drški i opere se. Iseče se na dve polovine. Posuda za pečenje se pokriva papirom za pečenje. Iseče paradajz se poređa na papir....
Punjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprikePunjeni čeri paradajz sa umakom od patlidžana i paprike
28. jul
Dobijenim ukusnim umakom se puni izdubljeni paradajz. Odozgi se stavljaju poklopvi efektnog punjenog čeri paradajza i spremni su za serviranje....
Krem supa od crvenog sočiva, paradajza i krompiraKrem supa od crvenog sočiva, paradajza i krompira
23. maj
Krem supa od crvenog sočiva, paradajza i krompira servira se sa sveže pripremljenim krutonima....
Taljatele sa sosom od pečenih paradajza i tikvicaTaljatele sa sosom od pečenih paradajza i tikvica
24. jun
Dodaje se bosiljak, paradajz i vino. Vri oko minut. Soli se i dodaju se pinjole. Taljatele, skuvane i oceđene se pomešaju sa sosom. Serviraju se posute parmezanom....