Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pohovana riba sa patafri pastomPohovana riba sa patafri pastom
12. jun
Isecite riblji file na porcije, posolite ga, dodajte biber, sok od limuna i vino u ostavite ga da odstoji 2-3 sata. Za to vreme umutite žumanca sa pivom za patafri pastu, dodajte postepeno brašno uz neperestano mešanje...
Pohovana bela riba sa prokeljomPohovana bela riba sa prokeljom
14. jun
Ribu isecite na komade - od svakog filea napravite 3 parčeta. U duboki tanjir stavite brašno. U drugi duboki tanjir umutite jaja, a u treći sipajte prezle. Poređajte tanjire jean do drugog ovim redom. Ribu pripremite za...
Riba sa pireom od graškaRiba sa pireom od graška
29. mart
Zrna slačice istucati u avanu ili samleti. Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti. Mirođiju sitno naseckati. Riblje filete posuti usitnjenom slačicom, pobiberiti i ostaviti 2 sata na hladnom. Uskladiti vreme pečenja...
Pržena bela riba sa prezlamaPržena bela riba sa prezlama
11. jun
Ribe se odmrznu, očiste dobro i operu se. Svaka riba se iseče na 3-4 parčeta. U posudi za pečenje parčići ribe se posole po ukusu. U odvojenoj posudu se pomeša pšenično belo brašno sa prezlama. Odnos brašna i prezli...
Pohovana riba hek sa prilogomPohovana riba hek sa prilogom
04. mart
Začinimo ribu solju i biberom. Ostavljamo sa strane i pripremamo smesu za pohovanje. U posudu razbijemo jaja, dodajemo brašno, pivo, biber i so. Promešamo sve to dobro. Stavljamo ulje u tiganj i počinjemo da pržimo,...
Riba tuna na sicilijanski načinRiba tuna na sicilijanski način
24. sep.
Prvo napravite marinadu. Za taj cilj pomešajte sve sastojke zejdno. Stavite ribu u malu posudu za pečenje i prelijte sa 4 kašike marinade. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Zagrejte gril tiganj. Stavite isečen...
Pečena bela riba ispod folijePečena bela riba ispod folije
14. jul
Očišćenu ribu posolite i dodajte biber, a nakon toga je poređajte u pleh, čije ste dno premazali maslinovim uljem. Na svaku ribu stavite po nekoliko kolutova crnog luka i 2-3 koluta limuna. Pre toga, na leđima riba možete...
Riba na kanapeu od krompiraRiba na kanapeu od krompira
04. avgust
Ribu očistimo i operemo, posolimo je. Ako je krupna isečemo je na parčiće. Krompir skuvamo, oljuštimo i isečemo na krugove. Podmažemo posudu i dodajemo krompire celom dužinom. Preko njih poređamo ribu, posolimo i prelijemo...
Riba pastrmka sa ukusnim sosomRiba pastrmka sa ukusnim sosom
17. avgust
Ribe se očiste, operu se dobro i ostave da se ocede. U sok od polovine limuna se narenda beli luk. Nakon toga se dodaje so, majčina dušica i na kraju maslinovo ulje. Dobro se promešaju. Pomoću četke pripremljenim sosom...
Ukusna bela riba u đuvečariUkusna bela riba u đuvečari
05. april
Dobro očistite ribu, operite je i nasecite na šnicle i posolite. Pospite je univerzalnim začinom za ribu i ostavite je da odstoji 1 sat. Oljuštite krompir i naseckajte ga na velike kocke. Luk, šargarepu i paprike takođe...
Riba bakalar na normandijski načinRiba bakalar na normandijski način
25. okt.
Isecite filete ribe bakalara na dva kako bi se dobila 4 komada - ova dva iz pravca repa će biti tanja, druga dva deblja. Pincetom izvadite ako ima ostalih koščica koje štrče. U slučaju da se koristi usoljeni bakalar...
Riba sa paradajzom u rerniRiba sa paradajzom u rerni
04. okt.
Očistimo ribu i mažemo je solju i uljem, stavljamo je u posudu za pečenje. Oljuštimo paradajz i izgnječimo ga, dodajemo začine u njega, Sipamo oko ribe. Pečemo na 250 stepeni 30 minuta sa jedne strane i 20 minuta sa...
Bela riba u paradajz sosuBela riba u paradajz sosu
27. jul
Riblje filete iseckamo na komade, začinimo solju i crnim biberom i pržimo u zagrejanom ulju. Stavljamo na papirni ubrus. U drugom tiganju dinstamo luk, dodajemo paradajz, kockicu maslaca, so, šećer, ruzmarin i ostavljamo...
Riba sa 4 vrste lukaRiba sa 4 vrste luka
11. dec.
Očistiti ribu i napuniti je čenima belog luka i grančicom ruzmarina. Čen belog luka nemojte vaditi iz ljuspe. Oguliti krompir i iseci na kocke. Sve vrste luka takodje iseci na listove i dodati krompiru. Staviti povrće...
Riba snaper u Orio stiluRiba snaper u Orio stilu
09. dec.
Orio je malo obalsko selo na teritoriji oblasti Pais Basko u Španiji. Način na koji ljudi dugo godina tamo pripremaju ovu vrstu bele ribe se nametnuo i dobio ogromnu slavu, zbog toga što su sa malo sastojaka i mnogo osećanja...
Riba tilapija na grčki načinRiba tilapija na grčki način
19. dec.
Ulje se zagreva u tiganju, a tilapija se začinjava solju i biberom. Riba se prži dok ne uhvati prijatnu boju - oko 2-3 minuta sa svake strane. Dok se prži po želji se dodaje iseckan beli luk. Jaja se umute u posudi na...
Riba sa povrćem iz rerneRiba sa povrćem iz rerne
21. avgust
Isecite ribu na komade 1.5 cm. U posudi pomešajte kukuruzno brašno i belo brašno. Začinite začinom za ribu i promešajte. Začinite ribu sa solju i biberom. Uvaljajte komade ribe u brašno i poređajte u pleh. Isecite tikvicu...
Riba skuša sa krompirom u rerniRiba skuša sa krompirom u rerni
11. april
Za ovu skušu u rerni ribu sam očistila i lepo oprala. Stavila sam je u tepsiju u kojoj sam htela da je pečem. Sa obe strane ribe sam napravila po 3 proreza, začinila sam solju, biberom, maslinovim uljem i limunovim sokom...
Dinstana riba sa prazilukom i jabukamaDinstana riba sa prazilukom i jabukama
11. nov.
Isecite ribu na debele kolutove. Začinite sirćetom i solju. Isecite praziluk na krugove, dodajte narendane jabuke i prstohvat soli. Poređajte u šerpu pola smese, ribu, drugi deo smese i prelijte majonezom. Stavite poklopac...
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Filete ribe posolite i pobiberite, pa ih stavite na zagrejan roštilj ili na gril riganj, koji ste lagano nauljali. Ispecite ribu sa obe strane dok ne bude gotova. Peršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno....
Pržena pohovana riba hek sa sosomPržena pohovana riba hek sa sosom
22. okt.
Prčićima ribe odvojinmo kosti da budu file, ili ih po želji pržimo tako cele, samo ako su parčići manji, da se dobro isprže. Pohujemo svako pare u jajetu i prezlama i stavljamo u zagrejano ulje pržeći ih sa obe strane....
Pečena riba sa slatkasto-gorkom glazuromPečena riba sa slatkasto-gorkom glazurom
14. maj
Očistimo file belog amura od opni i viška kostiju pincetom i isečemo na procije. Dobro osušimo i začinimo sa solju i belim biberom. Pripremamo marinadu, tako što pomešamo maslinovo ulje, senf i med i dobro promešamo...
Pržena riba karaš sa kukuruznim brašnomPržena riba karaš sa kukuruznim brašnom
19. maj
Karaš se očisti od iznutrica, seče se na parčiće, opre se i ostavlja se da se ocedi. Nakon toga svako parče ribe se posoli. Svako parče karaši ribe se uvalja u kukuruzno brašno. Nakon što zagrejemo ulje u tiganju...
Riba luc u soku od pomorandžeRiba luc u soku od pomorandže
18. avgust
Riba Luc je iz porodice skuše, a iz roda tuna, tako da je možete na sličan način pripremati kao i skušu. Luc očistimo i operemo. Blago ubrusom prosušimo i zasečemo na tri mesta duboko. U delove koje smo zarezali ubacimo...
Riba list sa krompirom iz rerneRiba list sa krompirom iz rerne
08. maj
U plehu napraviti marinadu od belog vina, maslinovog ulja, belog luka u granulama, biberom, đumbirom u prahu i kurkume u prahu, pa staviti ribu list umarinadu da odstoji koji sat. Krompir oljuštiti i iseći na četri dela...