Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Klasični sosovi za piletinuSmesa treba da skinete sa vatre, promešate sa maslacem i svežim vlašcem....
15. januar
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaKrhke, manje i divlje ptice se obilno premazuju maslacem spolja, kako se njihovo meso ne bi isušilo. Takođe, možete da ih pokrijete slaninom....
25. dec.
Kako se pravi slatko testoKako biste sprečili to, sklonite kipuću vodu sa otopljenim maslacem sa vatre, pa polako u tankom mlazu isipajte brašno u nju....
28. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjU tu smesu se dodaje istopljeni i ohlađeni maslac, brašno i maslac i ponovo se pažljivo promeša. Dobijena smesa se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni....
01. januar
Da napravimo pečenog brancinaNa ribu stavite nekoliko madnića maslaca i pospite belim vinom. Zatvorit efoliju kao paket, kako bi riba mogla dobro da se dinsta....
15. feb.
2
Sosevi za pečena mesaNačin pripreme: pečurke sitno iseckajte, pa ih zatim prodinstajte u maslacu. Kada otpuste tečnost, ostavite da ona ispari, pa zatim dodajte brašno i promešajte....
02. mart
Kratak vodič kroz svet sosovaPrvo se u maslacu ili maslinovom ulju uprže crni i beli luk. Nakon toga se dodaju odabrani sastojci (povrće, meso, riba) i na kraju se dodaje paradajz....
25. feb.
40 najukusnijih stvari koje možete pripremiti sa krompiromBeli luk i parmezan: Maslac, beli luk, parmezan i biber.
Lako i vazdušasto: Kisela pavlaka, nemasno mleko, neslani maslac, so....
28. feb.
Ukusni recepti sa brancinomBrancin se može pripremiti veoma lako, samo sa malo soka od limuna, maslaca i soli. Potrebna vam je folija u koju ćete staviti ribu koju premažete maslacem.
U maslac možete staviti i malo ulja....
21. januar
Tajna ukusne svinjske kolenicePotrebno vam je: maslac, so, aleva paprika, biber, ljuta aleva paprika i beli luk u prahu....
07. feb.
Brza večera za gosteIsecite 2 glavice luka na kolutiće i malo ih propržite sa maslacem, zatim dodajte 5 kašika brašna i 500 ml bujona.
Skuvajte 1 kg krompira, ogulite ih i isecite na kolutove....
26. jul
Kako da napravimo Gi?Međutim, treba da napomenemo da se autentičan Gi spremao od bivoljeg maslaca, ali zbog činjenice da se teže nalazi, uspešno se zamenjuje kravljim maslacem....
04. maj
Kako da spremimo brancina?Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
03. feb.
Dodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeOsim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac....
22. sep.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina....
28. januar
Kako se pucaju kokice u mikrotalasnoj peći?Ali postoji varijanta da sami pripremite domaće kokice, sa prirodnim maslacem i bez veštačkih aroma i konzervansa. Dovoljno je da nađete paprinu kesu, kukuruz kokičar, maslac i malo želje....
11. april
Kako se kuva artičokaKuvanu artičoku sečmo na tanke komade i stavljamo u pleh, namazan maslacem.
Odozgo stavljamo dve trećine plavog sira, izmrvljenog na komade. Rastopimo preostali maslac i pržimo jaje na oko....
15. jun
U koja jela treba dodati ruzmarin?Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
20. april
Sosevi pogodni za šnicleSos od paradajza sa maslacem
Za njega je potrebno oko 350 ml paradajz pirea, 600 ml bujona, 100 g maslaca, 20 g šećera, biber i so po ukusu, 100 ml belog vina i oko 3 čena belog luka....
09. sep.
Nepoznati francuski deserti: Far BretonZidovi posude se takođe namažu maslacom. Gotova smesa se izvadi iz frižidera i dobro promeša. Sipa se u posudu i rasporedi. Odozgo se poređa voće....
13. maj
Kako da spremite bukovaču?Evo nekih ideja:
Dinstana bukovača sa maslacem kao garnir
Potrebni sastojci: 500-600 g bukovače, 4 kašike maslaca, nekoliko struka mirođije, soli i bibera po želji....
07. mart
Kako se pravi kora od keksa?Manje maslaca čini koru dosta krhkom. a više maslaca čini da je kora dosta privlačna i jednostavna za rad, ali i to ima svojih mana....
15. jun
Glazure za kolače i torteEfektivna glazura za tortu od maslaca
Neophodni proizvodi:200 grama maslaca, 200 grama šećera, 1 vanila.
Način pripreme: Sve sastojke mešati drvenom kašikom dok se ne dobije penasti krem....
04. dec.
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaSvaki put birajte testo koje je skroz od maslaca
Kada je reč o testu za paj, svako više voli ukus maslaca....
03. dec.
Kako da kuvamo kestenje?U nju dodajte kestenje, šećer, maslac i mleko. Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
04. jun