Začini

Začini

Sve o začinima , čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
Bugarski lukZačiniBugarski luk
05. maj
Rosi Trifonova
PiskavicaZačiniPiskavica
03. maj
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
VasabiVasabi
26. april
Vasabi je poznat kao japanski ren. On je neka vrsta japanskog začina svetlo zelene boje, najčešće korišćen za suši. Vasabi je često u obliku senfa sa jako ljutim, ali relativno kratkotrajnim ukusom.
Majčina dušicaMajčina dušica
25. april
Majčina dušica je korišćena još od davnina zbog svojih kulinarskih, aromatičkih i lekovitih svojstava. Majčina dušica je začin, bogat vrednim materijama i antioksidansima. Majčina dušica leči disajne probleme.
KardamonKardamon
14. april
Kardamon je egzotični začin, koji ima ogromnu primenu u istočnoj kuhinji. Mleveni kardamon je osnovni sastojak karija. Kardamon je skup, ali veoma aromatičan začin.
RenRen
11. april
Ren je biljka, koja se koristi kako kao povrće, tako i mleven kao začin. Koren rena sadrži ulje slačice, šećer i askorbinsku kiselinu. Ren - korisnost i sastav.
OriganoOrigano
07. april
Origano je jedan od omiljenih svežih začina. Ima brojna blagotvorna dejstva na naš organizam. Izbor, čuvanje i korišćenje origana. Informacija o origanu.
EstragonEstragon
04. april
Estragon je jedan od najpoznatijih začina, koji ima unikatnu i specifičnu aromu. Estragon je dobar za pripremu salata, predjela i različitih sosova. Estragon olakšava disanje i učvršćuje san.
NanaNana
31. mart
Nana je širokorasprostranjeni začin i predstavlja vrstu mente. Nana je korisna kod kolitisa, dijareje, obolenja srca i krvnih sudova, oboljenja organa za varenje. Za unutrašnju primenu prelijte 2 kašike nane sa 500 ml vrele vode.