Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Slatke pečurkice za 40 minutaSlatke pečurkice za 40 minuta
13. mart
Umesiti testo. Praviti pečurkice na sledeći način: napraviti lopticu i preko nje u sredini čepom od flaše potopljenim u kakao utisnuti krug. Peći na 200 stepeni....
Jednostavan koh od limuna za 40 minutaJednostavan koh od limuna za 40 minuta
26. april
Promešajte sve namirnice za sirup i ugrejte ih na slaboj vatri. Mešajte dok se šećer ne istopi i dok ne dobijete sirup. Nakon toga počnite sa pripremom kolača. Umutite jaja sa šećerom i kada dobijete vazdušast krem stavite...
Pravilna ishrana žene nakon 40. godinePravilna ishrana žene nakon 40. godine
10. dec.
Ritam našeg života se menja sa godinama i to je neizbežno i univerzalno za sve. To dovodi do promena u potrebama organizma i ne postoji način da se ne odrazi na režim ishrane. Nije slučajno što se četrdesete godine života...
40 najukusnijih stvari koje možete pripremiti sa krompirom40 najukusnijih stvari koje možete pripremiti sa krompirom
28. feb.
Krompir je veoma ukusan i jeftin, što ga čini jednom od omiljenih namirnica na našoj trpezi. Osim tradicionalnih prženih krompira i krompir-pirea, postoji još mnogo načina na koje možete pripremiti ovo povrće, kako...
10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tu10 namirnica protiv starenja - ako ste prešli 40-tu
28. januar
Lepa i blistava koža dosta zavisi od načina ishrane, zato ove namirnice protiv starenja takođe mogu da pomognu. Kada u svoju dijetu ubacimo namirnice koje sadrže antioksidante, zdrave masti, vodu i osnovne hranljive...
Klasični retro kokteliKlasični retro kokteli
11. nov.
Retro mnogi ne vole, posebno ako nije u modi. Ali kada su u pitanju kokteli, retro ostaje aktuelno. Izabrali smo nekoliko predivnih retro koktela, koji su i danas omiljena pića. A datum 13. maj je Svetski dan koktela...
Vreme varenja hraneVreme varenja hrane
22. jun
Kada jedemo, različiti proizvodi ulaze u želudac i sistem za varenje, gde se oslobađaju različiti enzimi koji obrađuju hranu, a posebna sona kiselina iz želuca je dekontaminira. Vreme koje hrana provede u želucu je različito...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Dijeta Sindi Kraford koja provereno delujeDijeta Sindi Kraford koja provereno deluje
22. jun
Sindi Kraford je najpoznatiji top model 80-ih i 90-ih godina, a ujedno je i veliki ljubitelj Zona dijete. Njen zaštitni znak je mali mladež baš iznad usana. Kraford je krasila naslovne strane stotinu časopisa. Ona...
Koliko vremena se peče šaran?Koliko vremena se peče šaran?
02. januar
Koliko vremena se peče šaran? Vreme pečenja zavisi od veličine same ribe, recepta za šarana, po kome ćemo ga kuvati. Generalno, za pripremu ribljih jela na odgovarajućoj temperaturi, vreme pečenja je od 40 minuta do...
Kako i koliko dugo se peče slatki krompir?Kako i koliko dugo se peče slatki krompir?
19. avgust
Slatki krompir dobija sve veću popularnost u našoj zemlji. Veoma je ukusan, koristan i idealan je prilog uz svako jelo. Kada kupujete slatki krompir, uvek treba da uzmete svež. Kada odlučite da ispečete batat, prvo...
Purini u hraniPurini u hrani
18. maj
Purini su jedinjenja koja sadrže azot. Purini takođe uključuju i mokraćnu kiselinu, koja je kranji produkt metabolizma purina. Gomilanje purina i purinskih jedinjenja vodi do gomilanja soli mokraćne kiseline u hrskavici,...
Jagnjeće šnicle u rerniJagnjeće šnicle u rerni
25. april
Isečemo meso na šnicle. Pomešamo sve začine i mariniramo šnicle. Ostavljamo oko sat da odstoje, uvijene u foliju. Pečemo u zagrejanoj rerni, pokrivene folijom. Nakon 40 minuta sklanjamo 40 foliju u pečemo dok...
PerecePerece
29. jul
Umesite meko testo od namirnica. Kvasac promešajte sa brašnom. Testo pokrijte i ostavite da naraste na toplom mestu oko 40 minuta. Nakon 40 minuta premesite testo sa još malo brašna i napravite rolat od njega. Rolat podelite...
Koliko vremena se kuva teletina u ekspres loncu?Koliko vremena se kuva teletina u ekspres loncu?
22. avgust
Teletina je izuzetno ukusno meso, ako je pripremate pravilno. Da ne bi bila suva i da se ne biste pitali kako da progutate, potrebno je da mnogo dobro skuvate meso. Ako kuvate teletinu u običnoj šerpi, to može trajati...
Koliko soli se stavlja u turšiju?Koliko soli se stavlja u turšiju?
19. avgust
Turšija nastaje prirodnim vrenjem i najbogatiji je izvor probiotika iz prirode, koji našem organizmu daruju zdravlje i život od najranijih perioda našeg postojanja. Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju...
Koliko se peku svinjska rebra?Koliko se peku svinjska rebra?
27. nov.
Ako ljubav dolazi preko stomaka, onda su dobro ispečena svinjska rebra romantični poziv za prvi izlazak kome nijedan muškarac ne može odoleti. Aromatična, sočna i sa hrskavom koricom - takva su perfektno ispečena svinjska...
Kako sušiti vučji (pasji) trn?Kako sušiti vučji (pasji) trn?
29. dec.
Osobenost vučjeg trna je u tome što se nakon berbe etilen intenzivno oslobađa u ćelijama ploda. Ovaj biljni hormon dovodi do toga da ćelije pulpe brzo sazrevaju, pa plod brzo propada. Zbog toga je potrebno obraditi...
Koliko dugo se peče paj sa jabukama?Koliko dugo se peče paj sa jabukama?
17. avgust
Paj sa jabukama je slabost svih, može da se konzumira kao desert ili poslepodnevna užina. Lako se sprema, sastojci, način pripreme su jednostavni i dostupni. Kod pečenja paja sa jabukama je važno da ne prestoji mnogo...
Koliko vremena se peče rolat Stefani?Koliko vremena se peče rolat Stefani?
11. jul
Rolat Stefani se priprema veoma lako i bez mnogo truda samo uz pomoć rerne. Namirnice od kojih se pravi rolat ne zahtevaju specijalnu termičku pripremu pre same pripreme u rerni, niti se rolat dugo peče. Obično se rolat...
Pogača sa maslinama i nanomPogača sa maslinama i nanom
30. jun
Kvasac rastvaramo u 50 ml mlake vode sa šećerom i ostavljamo da nadođe. Pomešamo brašno, nadošao kvasc, so, nanu i sitno iseckane masline bez koštica. Zamesimo meko testo koje se ne lepi. Ostavljamo da nadođe 40 minuta...
Sirup od crne zoveSirup od crne zove
24. maj
Kad se uverimo da je zova potpuno zrela, plodovi se očiste i operu nekoliko puta. Sipa se u teglu, red voća, red šećera. Završava se debelim slojem šećera. Odstoji 40 dana. Promućka se 20-og dana. Kad istekne 40...
Dinstana jagnjetina na marokanski načinDinstana jagnjetina na marokanski način
29. jun
Meso sečemo na komade i natrljamo smesom od polovine ulja pomešanog sa biberom, solju, cimetom i kurkumom. Ostavljamo u marinadi 40 minuta. Meso pržimo u preostalom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo luk, isečen...
Izlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kakoIzlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kako
15. nov.
Štitna žlezda se nalazi u oblasti vrata ima dve dela - levi i desni. Povezani su uskim kanalom. Njene bolesti proističu nakon stresa, nervoze u porodici i najviše sadržaj emocija kao i drugo. Kod povećanaj funkcija žlezde...
ŽdraljevinaŽdraljevina
18. feb.
Ždraljevina /Galega officinalis L./ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice mahunarki. Biljka je poznata i kao konjska rebra i rebra. Ždraljevina ima kratak višeglavi rizom. Stabljika u osnovi je drvenasta, uspravna,...