Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kako da shvatimo kada je krem karamel gotov?Kako da shvatimo kada je krem karamel gotov?
31. jul
U posudice stavljamo po kašičicu prethodno pripremljenog karamela. On treba da bude hladan i tek tada sipamo smesu. Neki od vas možda više vole i vanilu u kremu. Može!...
Sladoled sa krem karamelomSladoled sa krem karamelom
03. avgust
Preko krem karamela stavite kuglu sladoleda, ukrasite svežim trešnjama, listićima mente i po želji prelijte topingom....
Krem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunomKrem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunom
08. april
Rasporedite krem u posudice, preko karamela....
Krem karamel u tepsijiKrem karamel u tepsiji
20. jun
Smesu sipajte u pleh preko karamela, a tada pleh postavite u drugi, veći pleh u kome ste sipali hladnu vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 1 sat. Za vreme pečenja, voda u velikom plehu ne treba da ključa....
Paj BanofiPaj Banofi
18. dec.
Za pripremu mlečnog karamela, u veću šerpu na šporetu sipajte malo šećera, sačekajte da se istopi i dodajte preostali šećer....
Voćna pita sa karamelizovanim šljivamaVoćna pita sa karamelizovanim šljivama
28. januar
Nakon što je gotovo šljive se poređaju preko karamela, prethodno smo ih isekli na pola. U odvojenoj posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo i brašno, koje smo već promešali sa praškom za pecivo....
Krem karamel sa malinamaKrem karamel sa malinama
22. mart
Karamela treva da dobije svetlobraon boju. Nakon što dobijete željenu boju ravnomerno rasporedite po dnu kalupa. Umutite jaja u posebnoj dubokoj posudi....
Flan dulce de lecheFlan dulce de leche
25. jun
Na dno vatrostalnih čaša ili velikom kalupu za flan, zapremine 1.1/5 l sipajte toping od karamela. Odozgo sipajte smesu i stavite u ugrejanu rernu na 140 stepeni na pari....
Šećer DemeraraŠećer Demerara
09. jun
Za razliku od smeđeg šećera, koji ima ukus melase, Demerara ima prirodnu toplu aromu karamela....
Kako se čisti zagoreo šećer?Kako se čisti zagoreo šećer?
19. feb.
Koliko god da pazite kod pripreme krem karamela, uvek vam se može desiti da deo karamelizovanog šećera padne na keramičku ploču vašeg šporeta ili na radnu površinu....
Dvobojni kolač sa karamelizovanim kruškamaDvobojni kolač sa karamelizovanim kruškama
31. mart
Kada šećer dobije tamnu bolju karamela, dodajte kruške i promešajte. Posle 5-6 minuta izvadite kruške u činiju, a u preostali karamel sipajte zagrejanu pavlaku....
Limunada od pečenog limunaLimunada od pečenog limuna
17. okt.
Zapečeni limun ima ukus karamela. Oseća se prijatan, gorak ukus, istovremeno i slatkoća šećera i aroma mente. Led obavezno treba da bude izmrvljen. Stavila sam ga u blender i samlela....
Slatke špagete sa karamelom u rerniSlatke špagete sa karamelom u rerni
02. nov.
Odozgo preko karamela stavljamo skuvane špagete. Zagrevamo blago mleko i u njega stavljamo šećer, mešamo da se istopi....
Čizkejk sa kestenjemČizkejk sa kestenjem
19. januar
Serviramo preliven topingom od karamela....
Mini tortice za Dan zaljubljenihMini tortice za Dan zaljubljenih
15. avgust
Karamelizujte u suvom tiganju nekoliko kašika šećera i tankim mlazom karamela zalijte mini tortice. Ukrasite mini tortu voćem. Mini tortica za Dan zaljubljenih je čudesna!...
Božićne bombone sa čokoladom i karamelomBožićne bombone sa čokoladom i karamelom
13. sep.
Nakon toga ponovo kašičicom staviti lopticu karamela i odozgo preliti sa oko 2 kašičice čokolade. Kalup promućkati, da se lepo poravna bombona....
Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?
28. feb.
Ako volite ukus karamela, sigurno će vam se dopasti ovi: - kolači sa karamelom; - krem karamel; - torte sa karamelom....
Koliko vremena se peče krem Brule?Koliko vremena se peče krem Brule?
07. sep.
Voda ne treba da proključa Kao i kod pripreme krem karamela, voda u plehu ne treba da proključa, a najmanje to treba da se desi sa kremom, jer će se pojaviti šupljine....
Karamelizovani bademKaramelizovani badem
02. maj
Na taj način pripreme karamela koštunjavo voće ne postaje previše tvrdo već prijatno hrskavo, a najviše lako za spremanje....
Voćni kolač sa glazurom od medaVoćni kolač sa glazurom od meda
09. sep.
Za glazuru: U posudi pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se ne zgusne i ne dobije boja karamela. Meni je trebalo oko 15 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite 10 minuta da se prohladi i prelijte kolač....
Čokoladne bombone sa karamelomČokoladne bombone sa karamelom
31. maj
U svaku korpicu sipajte malo karamela. Zabodite u njega lešnik, a odozgo napuninte ganašem. Završite čokoladne bombone, tako što ih pospete filetiranim bademima ili ih ostavite tako....
Sočni Kodrit KadirSočni Kodrit Kadir
08. jul
Ovu smesu takođe sipamo u kalup sa mešavinom karamela. Mešavina sa kakaom će izaći na površinu. Kalup se stavlja u pleh sa vodom....
Bisko-flan na pariBisko-flan na pari
05. mart
Preko karamela sipajte prvu smesu s mlekom, tako da dođe do polovine čaša. Odozgo rasporedite ravnomerno i smesu sa brašnom. 4. Sipajte vodu koliko traži vaš uređaj, ja stavljam 500 ml....
Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?
19. jun
Okrećite periodično rebra sa svih strana, dok ne dobijete lepu boju karamela sa svih strana rebara. Možete da testirate da li su rebra gotova, tako što ćete probati da izvučete kost iz mesa....
Karamelizovane jabuke na štapićuKaramelizovane jabuke na štapiću
29. jul
Karamela se brzo stvrdne zato je ugrevajte ako je potrebno. Ostavite da se ohladi i stvrdne i jedite u roku od jednog dana. Neka vam je slatko!...