Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da shvatimo kada je krem karamel gotov?U posudice stavljamo po kašičicu prethodno pripremljenog karamela. On treba da bude hladan i tek tada sipamo smesu. Neki od vas možda više vole i vanilu u kremu. Može!...
31. jul
Sladoled sa krem karamelomPreko krem karamela stavite kuglu sladoleda, ukrasite svežim trešnjama, listićima mente i po želji prelijte topingom....
03. avgust
Krem karamel sa kondenzovanim mlekom i limunomRasporedite krem u posudice, preko karamela....
08. april
Krem karamel u tepsijiSmesu sipajte u pleh preko karamela, a tada pleh postavite u drugi, veći pleh u kome ste sipali hladnu vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 1 sat. Za vreme pečenja, voda u velikom plehu ne treba da ključa....
20. jun
Paj BanofiZa pripremu mlečnog karamela, u veću šerpu na šporetu sipajte malo šećera, sačekajte da se istopi i dodajte preostali šećer....
18. dec.
Voćna pita sa karamelizovanim šljivamaNakon što je gotovo šljive se poređaju preko karamela, prethodno smo ih isekli na pola.
U odvojenoj posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo i brašno, koje smo već promešali sa praškom za pecivo....
28. januar
Krem karamel sa malinamaKaramela treva da dobije svetlobraon boju. Nakon što dobijete željenu boju ravnomerno rasporedite po dnu kalupa.
Umutite jaja u posebnoj dubokoj posudi....
22. mart
Flan dulce de lecheNa dno vatrostalnih čaša ili velikom kalupu za flan, zapremine 1.1/5 l sipajte toping od karamela. Odozgo sipajte smesu i stavite u ugrejanu rernu na 140 stepeni na pari....
25. jun
Šećer DemeraraZa razliku od smeđeg šećera, koji ima ukus melase, Demerara ima prirodnu toplu aromu karamela....
09. jun
Kako se čisti zagoreo šećer?Koliko god da pazite kod pripreme krem karamela, uvek vam se može desiti da deo karamelizovanog šećera padne na keramičku ploču vašeg šporeta ili na radnu površinu....
19. feb.
Dvobojni kolač sa karamelizovanim kruškamaKada šećer dobije tamnu bolju karamela, dodajte kruške i promešajte.
Posle 5-6 minuta izvadite kruške u činiju, a u preostali karamel sipajte zagrejanu pavlaku....
31. mart
Limunada od pečenog limunaZapečeni limun ima ukus karamela. Oseća se prijatan, gorak ukus, istovremeno i slatkoća šećera i aroma mente. Led obavezno treba da bude izmrvljen. Stavila sam ga u blender i samlela....
17. okt.
Slatke špagete sa karamelom u rerniOdozgo preko karamela stavljamo skuvane špagete.
Zagrevamo blago mleko i u njega stavljamo šećer, mešamo da se istopi....
02. nov.
Mini tortice za Dan zaljubljenihKaramelizujte u suvom tiganju nekoliko kašika šećera i tankim mlazom karamela zalijte mini tortice.
Ukrasite mini tortu voćem.
Mini tortica za Dan zaljubljenih je čudesna!...
15. avgust
Božićne bombone sa čokoladom i karamelomNakon toga ponovo kašičicom staviti lopticu karamela i odozgo preliti sa oko 2 kašičice čokolade. Kalup promućkati, da se lepo poravna bombona....
13. sep.
Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?Ako volite ukus karamela, sigurno će vam se dopasti ovi:
- kolači sa karamelom;
- krem karamel;
- torte sa karamelom....
28. feb.
Koliko vremena se peče krem Brule?Voda ne treba da proključa
Kao i kod pripreme krem karamela, voda u plehu ne treba da proključa, a najmanje to treba da se desi sa kremom, jer će se pojaviti šupljine....
07. sep.
Karamelizovani bademNa taj način pripreme karamela koštunjavo voće ne postaje previše tvrdo već prijatno hrskavo, a najviše lako za spremanje....
02. maj
Voćni kolač sa glazurom od medaZa glazuru:
U posudi pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se ne zgusne i ne dobije boja karamela. Meni je trebalo oko 15 minuta.
Sklonite sa ringle, ostavite 10 minuta da se prohladi i prelijte kolač....
09. sep.
Čokoladne bombone sa karamelomU svaku korpicu sipajte malo karamela. Zabodite u njega lešnik, a odozgo napuninte ganašem.
Završite čokoladne bombone, tako što ih pospete filetiranim bademima ili ih ostavite tako....
31. maj
Sočni Kodrit KadirOvu smesu takođe sipamo u kalup sa mešavinom karamela. Mešavina sa kakaom će izaći na površinu.
Kalup se stavlja u pleh sa vodom....
08. jul
Bisko-flan na pariPreko karamela sipajte prvu smesu s mlekom, tako da dođe do polovine čaša. Odozgo rasporedite ravnomerno i smesu sa brašnom.
4. Sipajte vodu koliko traži vaš uređaj, ja stavljam 500 ml....
05. mart
Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?Okrećite periodično rebra sa svih strana, dok ne dobijete lepu boju karamela sa svih strana rebara.
Možete da testirate da li su rebra gotova, tako što ćete probati da izvučete kost iz mesa....
19. jun
Karamelizovane jabuke na štapićuKaramela se brzo stvrdne zato je ugrevajte ako je potrebno.
Ostavite da se ohladi i stvrdne i jedite u roku od jednog dana.
Neka vam je slatko!...
29. jul