Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
7 dokazanih zdravstvenih koristi crne čokoladeCrna čokolada sadrži hranljive materije koje mogu pozitivno da utiču na naše zdravlje. Ona je jedan od najboljih izvora antioksidanasa na planeti.
18. dec.
Šta je zbog čega korisnoKako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaTopli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone.
17. dec.
Šta da skuvamNamirnice koje sadrže holinZdravstvene prednosti unosa namirnica bogatih holinom su: smanjen rizik od pojave demencije, kardiovaskularnih bolesti i karcinoma. Pogledajte koje su najbolje namirnice za nabavku holina.
17. dec.
Šta je zbog čega korisnoTajne prelepog domaćeg hlebaIdeal o kućnoj atmosferi povezan je sa mirisom i ukusom aromatičnog hleba - mekog iznutra i sa zavodljivim hrskavom, prepečenom koricom. Kako napraviti hleb kod kuće?
16. dec.
Kulinarski SavetiDomaća voda za ispiranje usta sa etričnim uljimaMožete i sami da napravite svoju vodu za ispiranje usta sa nekoliko korisnih eteričnih ulja. Lako je, a istovremeno ćete izbeći nepotrebne hemikalije koje biste mogli da unesete u telo.
16. dec.
Šta je zbog čega korisno10 namirnica bogatih kalcijumom, koje će poboljšati vaše zdravljeSvi smo se dovoljno nagledali reklama za mleko, koje žele da shvatimo da je kalcijum ključan za jake kosti i sprečavanje osteoporoze.
15. dec.
Šta je zbog čega korisnoVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivKalorije, kalorije, kalorije. Čini se kao da se ceo život vrti oko njih. Pokušaji mršavljenja, međutim, ponekad su nemilosrdno neuspešni. A onda dolazi vreme kada treba da razmislite o hrani koju jedete.
15. dec.
ZanimljivoČvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaMeso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života. Ako se pitate da li vam treba meso, odgovor je kategoričan. I to je Da! Evo i zašto.
14. dec.
Šta je zbog čega korisnoBrašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od grožđa se dobija kao rezultat mlevenja semenki i to je bezglutensko brašno. Iznenadićete se, ali brašno od semenki grožđa je savršeno za palačinke, kremove i glazure.
14. dec.
Šta je zbog čega korisnoHrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaZdravlje i izgled kože generalno su povezani sa kolagenom koji se brine o njenoj zaštiti od toksičnih materija. Dobro odabran meni pomaže brzom i vidljivom povećanju kolagena u koži.
12. dec.
Šta je zbog čega korisnoEvo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Evo kako se marinira riba!
12. dec.
Kulinarski SavetiKorisna svojstva citrusaKoristi citrusa su zaista mnoge i upravo na neke od njih ćemo obratiti pažnju u sledećim redovima.
11. dec.
Šta je zbog čega korisnoKoliko su bezopasni veštački zaslađivačiVeštački zaslađivači su jedno od najvažnijih otkrića u prehrambenoj nauci. Oni se koriste za zaslađivanje različite hrane i pića. Pogledajte koji su bezbedni zaslađivači.
11. dec.
Šta je zbog čega korisnoHranljivi izvori kvercetinaPostoji mnoštvo hrane koja sadrži kvercetin. Ukoliko pokušavate da povećate unos ovog moćnog antioksidansa, ne zaboravite da uključite sledeće namirnice u svoju dijetu.
10. dec.
Šta je zbog čega korisnoDa li je opasna živa u ribi?Svi smo čuli koliko je korisna konzumacija ribe i obavezno je jesti barem jednom nedeljno. Poslednjih godina, međutim, sve se češće govori o velikom prisustvu žive u mnogim vrstama riba.
10. dec.
Šta je zbog čega korisnoIdeje za domaće okrepljujuće napitkeOkrepljujući napici su jednostavno fantastična stvar. Oni nam daju energiju za ceo dan. Pogrešno je da se oslanjate na veštačke napitke u čijem sastavu ima štetnih boja i konzervanasa.
09. dec.
Šta je zbog čega korisnoDa li su korisne semenke lubenice?Ne jednom je svako od nas pomislio da lubenica ima samo jedan minus i da su to semenke. Prilikom konzumiranja lubenica postoje dve opcije - ili da ih pojedete ili da ih uklanjate sa svake kriške sočnog voća.
09. dec.
Šta je zbog čega korisno8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranuHronična upala je povezana sa rakom, kardiovaskularnim bolestima, kao i drugim zdravstvenim problemima. Nekoliko promena u dijeti može da pomogne u smanjivanju upale.
09. dec.
Šta je zbog čega korisnoNajnezdravija američka hranaNije slučajno što se tokom poslednjih godina fraza američka dijeta pretvorila u metaforu za nezdravu ishranu.
09. dec.
ZanimljivoDva trika da jabuke ne potamneGotovo savršena, jabuka ima jedan jedini nedostatak, sa kojim smo se svi susretali - kada se iseče, u kontaktu sa kiseonikom oksidiše i potamni. Evo kako da sprečimo potamnivanje jabuka.
08. dec.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade