Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Agar AgarAgar Agar
03. januar
Agar agar ili samo agar je želatinasta smesa - polisaharid, koji se dobija od nekoliko vrsta crvenih algi. Agar predstavlja mešavinu polisaharida, agaropektina i agaroze, koji se dobijaju od algi Gelidium, Gracilaria, Geranium...
Čizkejk sa agar agaromČizkejk sa agar agarom
29. nov.
Od pavlake odvojte 100 ml i rastvorite agar agar. Stavite keksiće sa kravljim maslacem u kuhinjskog robota. Prebacite ih u presten za tortu sa padajućim dnom. Pritisnite i zagladite ravnomerno kašikom sa svih strana. Ostavite...
Panakota sa agar-agaromPanakota sa agar-agarom
15. jun
Stavite u posudu pavlaku, sveže mleko (150 ml) i šećer. Ostavite da provri na ringli. U preostalom delu (svežeg mleka) rastvorite agar-agar. Dodajte ga u posudu i kuvajte 1-2 minuta. Sklonite sa ringle i rasporedite...
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
Voćni Parfe sa svežim mlekomVoćni Parfe sa svežim mlekom
27. nov.
Stavite zamrznuto voće u kaserolu zajedno sa šećerom (1 supena kašika). Sačekajte da provri, smanjite i ostavite da voda uzavri. Skinite sa ringle i procedite kroz cediljku. Rastvorite agar agar u 100 ml svežeg mleka...
Vegan sir od pistaćaVegan sir od pistaća
24. dec.
Potopiti pistaće u vodi sa prstohvatom soli preko noći (ili na sat vremena). Polovinu vode u kojoj ste potopili pistaće odvojite. Sad pistaćima (koji su ostali sa polovinom vode) dodati sve ostale sastojke (od polovine...
Jogurt Panakota sa Maća zelenim čajem i voćemJogurt Panakota sa Maća zelenim čajem i voćem
07. nov.
Klasična panakota je bela. Ali sada čak u italiji prave panakotu sa različitim dodacima - voćem, čokoladom i dr. Panakota sa voćem je desert koji počinje da vlada svojom lakoćom, prijatnom teksturom i delikatesnim ukusom...
Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladomNežni čizkejk sa bundevom i čokoladom
28. dec.
Sameljite keks sa maslacem u multipraktiku. Stavite ih ukalup za tortu sa dnom koje se skida. Zagladite kašikom i ostavite u frižideru. Rastvorite agar-agar u malo pavlake. U posudu stavite preostalu pavlaku, šećer...
Panakota sa mangomPanakota sa mangom
30. maj
U posudu stavite pavlaku, šećer i 150 ml mleka. Ostavite na ringli da provri. U preostalom mleku rastvorite agar-agar i dodajte u posudu. Kuvajte 1-2 minuta. Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše....
Najpopularnije morsko povrćeNajpopularnije morsko povrće
06. dec.
Kada je reč o koristima od povrća, svi se sećaju dečije pesme o onome ko ne jede povrće. Možemo li reći isto za morsko povrće? Znamo li dovoljno o ​​njemu? Šta je morsko povrće Pod ovim imenom podrazumevamo različite...
Vegan keto čokoladna panakotaVegan keto čokoladna panakota
01. jul
Blendajte kokosovo mleko u vodi, eteričnom ulju i eritritolu dok se ne dobije homogena smesa. Sipajte kokosov krem u kaserolu na ringlu i uključite na jaku temperaturu. Kada se zagreje, dodajte kakao pastu i mešajte...
Kako se pravi želatin?Kako se pravi želatin?
03. mart
Želatin je protein koji se dobija kuvanjem kože, tetiva i kostiju životinja - obično od krava ili svinja. Želatin ekstrahovan tokom ovog procesa nema ukus ni boju. Rastvara se u toploj vodi i kada se ohladi dobija teksturu...
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?
04. maj
Želatin je prosta belančevina, koja se dobija hidrolizom kolagena od životinjskih kostiju i hrskavice prilikom kuvanja u vodi. Poslednjih godina kod na se pojabio i biljni želatin, čija je osnova agar-agar, smesa polisaharida...
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Torta sa musom od alveTorta sa musom od alve
23. feb.
Keksiće sameljite u kuhinjskom robotu u mrve zajedno sa mekim kravljim maslacem. Prebacite kalup sa padajućim dnom. Ravnomerno rasporedite i zagladite. Ostavite u frižideru. Sveže mleko zagrejte na ringli i stavite...
Kako da napravimo žele?Kako da napravimo žele?
23. januar
Žele je jedan od omiljenih deserata dece, koja ga obožavaju u svim njegovim oblicima - od ukusnih žele bombona, do istančanih deserata sa žele glazurom. Žele ima čak i omiljena torta od kolenice, kiselih krastavaca i...
Želiran veganski desert sa borovnicama i lubenicomŽeliran veganski desert sa borovnicama i lubenicom
01. okt.
Izuzetno svež letnji desert bez životinjskih sastojaka, budući da ćemo žele od borovnice umesto sa želatinom spremite sa agar agarom, koji je potpuno na biljnoj osnovi. Borovnice se samelju sa 75 g šećera. Procede se i...
Marmelada od kajsije sa notom vanileMarmelada od kajsije sa notom vanile
14. feb.
1. Očistite kajsije od koštica, operite, ocedite i isecite na parčiće. Pospite šećerom i ostavite da odstoje tako 3-4 sata. Koristim svetlu sortu kajsija, jer je nežnija, mekana i eterična. Avko vi više volite narandžaste...
Dijetetski sirovi čizkejk sa malinamaDijetetski sirovi čizkejk sa malinama
18. januar
Za koru izmrvite keks i pomešajte sa kokosovim brašnom i mlevenim ovsenim pahuljicama ili mekinjama. Možete dodati i brašno od orašastih plodova kao što su bademi ili lešnici. Stavite kokosov maslac, on ne treba da bude...
Koja hrana leči dijabetesKoja hrana leči dijabetes
20. dec.
Ljudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest. Realno...
Originalni francuski kolač sa ananasomOriginalni francuski kolač sa ananasom
19. nov.
Ovaj voćni tart je raskošan i veoma lako se pravi. Možete da napravite kolač sa svežim ananasom tako što namažete površinu toplim slatkom od breskvi za one koji ne vole preliv od želea. Uživajte u spremanju neodoljivo...
Ksantan gumaKsantan guma
10. maj
Da bismo nekim namirnicama dali pravu gustinu i stabilnost, najčešće koristimo želatin i pektin u našoj domaćoj kuhinji. Prehrambena industrija raspolaže sa mnogo većim bogatstvom ovakvih sastojaka, a kakvu ulogu imaju...