Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Beli BiberBeli Biber
22. dec.
Koristi od belog bibera Beli biber nije ništa manje koristan od crnog bibera....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Začinite bešamel sos solju i belim biberom. Šnicla sa belim biberom Koristimo ga u marinadi za meso - soja sos, beli luk i beli biber....
Ružičasti biberRužičasti biber
21. dec.
Vrlo često se u mešavinu crnog, zelenog i belog bibera dodaje ružičasti biber, a takva kombinacija se može naći pod zajedničkim nazivom "šareni biber"....
Crni biberCrni biber
28. nov.
Izbor i čuvanje crnog bibera - Poželjno je kupiti biber u zrnu, koji potom sami sameljete, jer se vrlo često u mleveni biber dodaju razne nečistoće....
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Neophodni sastojci: file od belog amura, biber, maslinovo ulje, bosiljak i so. Način pripreme: Namažite ribu maslinovim uljem i pospite je začinima. Promešajte dobro i ostavite da odstoji bar dva sata....
Beli slezBeli slez
30. mart
Beli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Ima pravo stablo koje dostiže do 2 m visine. Listovi belog sleza su trouglasti, u obliku jajeta ili celi. Cvetovi su krupni, mnogobrojni...
Beli lukBeli luk
19. januar
Beli luk je član porodice Ljiljana, rođak luka i praziluka, koji su takođe omiljeni u kuhinji, izuzetno aromatičan i zdrav. Beli luk se sastoji od glavice koja se zove lukovica, koja se sastoji od pojedinačnih čenova....
Beli borBeli bor
26. avgust
Beli bor /Pinus sylvestris/ je zimzeleno četinarsko drvo iz porodice Rosaceae, visoko do 40 m. Kora u osnovi je tamno siva i jako ispucala. Mlade grane bora su zelenkaste. Listovi su igličasti, po dva u opnastim cvetnim ložama...
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)
03. sep.
Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom. Masnoća se ugreje na umerenoj vatri....
Ćureća krilca sa biber sosomĆureća krilca sa biber sosom
27. feb.
Jaje razbiti i pomešati sa pavlakom, nasuti u mleko sa biberom mlevenim i biberom u zrnu. Posuti sos preko krilaca. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni....
Beli frapeBeli frape
30. jun
1
Pomešajte kafu, vodu i šećer u čašu za frape. Umutite miskerom ili posebnim uređajem za frape, dok ne dobijete gustu penu. Polako sipajte sveže mleko i dodajte kockice leda. Poslužite sa slamkom....
Beli kavijarBeli kavijar
14. januar
Sipamo kiselo mleko u veću posudu, stavljamo mlevene orahe, izgnječen beli luk, majonez, biber, so, sirće i ulje. Izmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar. Salata upija dosta hleba....
Beli kolačBeli kolač
10. okt.
Priprema kore Jaja se mute zajedno sa šećerom, dok se ne udvostruči obim. Nakon toga se dodaje vanila, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Muti se lepo mikserom. Brašno se proseje i dodaje se postepeno u smesu od jaja. Muti...
Beli rusBeli rus
09. okt.
Stavite nekoliko kocki leda u prethodno ohlađenu čašu i dodajte liker Kaluu ili drugi liker sa kafom. Posebno promešajte votku i sveže mleko i polako prelijte preko likera - cilj je da koktel bude u dva sloja. Pospite...
Beli mafiniBeli mafini
04. jun
1
Pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, promešajte ih i prosejte ih zajedno. Umutite belanca sa šećerom u vazdušast tvrd sneg (pri okretanju posude, nek se ne izliva smesa, već nek ostane unutra). Istopite...
Beli gaspačoBeli gaspačo
15. avgust
Dodajte beli luk, so, sirće, maslinovo ulje i hleb, koji možete izlomiti ili izmrviti da ne opterećuje blender....
Beli bahurBeli bahur
19. dec.
Dobro operemo belu džigericu i sečemo je na sitne kockice, ako želiteda bahur bude beo, treba da operete komade džigerice u nekoliko voda. Iseckajte i šareno meso na tračice, praziluk sitno iseckajte. Dodajte sve sastojke...
Beli polirani pirinačBeli polirani pirinač
10. avgust
Zrna belog poliranog pirinča imaju glatku površinu zbog načina proizvodnje. Odlikuje ih prozirna struktura i mogu biti tri vrste: dugozrni, srednjezrni ili okrugli pirinač. U pogledu nutritivne vrednosti, ova žitarica...
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom. Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
Beli posni borščBeli posni boršč
11. april
Onda dodajte čubar, biber i šarenu so, ako je potrebno, stavite fidu i ostavite još, dok fida ne bude gotova. Na kraju dodajte iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre....
Crno - beli kolačCrno - beli kolač
17. feb.
Umutite jaja sa šećerom, tako da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje, vodu, prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu podelite u dve činije, pa u jednu dodajte kakao. Dobro promešajte i obe činije isipajte u dve posude...
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Posni beli kolačiPosni beli kolači
18. dec.
U odgovarajućoj posudi se pomešaju ulje i voda i stavljaju na ringlu da se zagreju. Dodaju se prašak za pecivo, vanila i brašno odjednom i meša se drvenom varjačom neprekidno dok se ne zgusne i testo se ne odvoji od zidova...
Raskošan beli hlebRaskošan beli hleb
14. sep.
Beleška: Raskošan beli hleb....
Klasični beli sosKlasični beli sos
25. nov.
Dodajte hladan bujon, so i biber po ukusu. Kuvajte smesu na slaboj vatri dok se ne zgusne (neophodno je desetak minuta). Ovaj beli sos je osnovni sos, koji se koristi za mnoga jela....