Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
Beli pasulj u krok potuBeli pasulj u krok potu
25. okt.
U četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj. Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
Beli pasulj s pečenim paprikamaBeli pasulj s pečenim paprikama
06. jun
Kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj. Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj. Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
Beli pasulj sa svežom nanomBeli pasulj sa svežom nanom
16. sep.
Sipajte u šerpu sa pasuljem, promešajte i pustite da ukusna čorba od pasulja ključa 4-5 minuta. Začini se solju, suvom i svežom nanom. Za ručak služimo beli pasulj sa svežom nanom!...
Beli pasulj sa kiselim kupusomBeli pasulj sa kiselim kupusom
25. nov.
U šerpi skuvam beli pasulj. U drugu šerpu stavljam da se kuva na srednje isečen kiseli kupus. Malo pre nego što se skuva, mešam pasulj sa kiselim kupusom. Ne treba da bude vodeno, da nema mnogo tečnosti....
Beli pasulj sa svinjskim rebrimaBeli pasulj sa svinjskim rebrima
31. avgust
Zaprška se sipa u pasulj....
Beli pasulj u zemljanom loncu sa pečurkamaBeli pasulj u zemljanom loncu sa pečurkama
31. januar
Kada je pasulj u rerni gotov, dodaje se opran i sitno iseckan peršun. Dobija se odlično jelo od belog pasulja u zemljanom loncu sa pečurkama!...
Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncuBeli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu
22. januar
Brza i veoma ukusna čorba od pasulja. Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu je gotov....
Pikantni beli pasulj u umaku i kroketi od krompiraPikantni beli pasulj u umaku i kroketi od krompira
31. maj
Luk i ljutu papriku iseći na sitne kockice, a beli luk protisnuti. Pasulj procediti, isprati pod mlazom vode i ostaviti sa strane. Na zagrejanom tiganju propržiti slaninu da porumeni....
Beli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudiBeli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudi
12. sep.
Uveče natopite pasulj. Sledećeg dana promenite vodu i prebacite pasulj u zemljanu posudu. Dodajte sitno isečen luk i korenje od peršuna. Kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša, ali ne potpuno....
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomZreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom
14. sep.
Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
Beli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicomBeli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicom
09. nov.
Kada je pasulj skoro skuvan, dodajte mleveni paradajz, majčinu dušicu, čubar, nanu i so. Kuvajte još desetak minuta i sklonite pasulj sa vatre. Beli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicom je veoma ukusan....
Grčki beli pasulj sa paradajz sosom i Feta siromGrčki beli pasulj sa paradajz sosom i Feta sirom
25. nov.
S vremena na vreme proveravajte pasulj, dodajte bujon ukoliko vam se smesa čini gustom. Kada završite, tečnost treba da ispari i pasulj treba da bude sočan - bilo bi dobro da ima malo sosa....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju. Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta. Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....