Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Beli pasulj u krok potuU četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj.
Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
25. okt.
Beli pasulj s pečenim paprikamaKuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj.
Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj.
Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
06. jun
Beli pasulj sa svežom nanomSipajte u šerpu sa pasuljem, promešajte i pustite da ukusna čorba od pasulja ključa 4-5 minuta.
Začini se solju, suvom i svežom nanom.
Za ručak služimo beli pasulj sa svežom nanom!...
16. sep.
Beli pasulj sa kiselim kupusomU šerpi skuvam beli pasulj. U drugu šerpu stavljam da se kuva na srednje isečen kiseli kupus.
Malo pre nego što se skuva, mešam pasulj sa kiselim kupusom. Ne treba da bude vodeno, da nema mnogo tečnosti....
25. nov.
Beli pasulj u zemljanom loncu sa pečurkamaKada je pasulj u rerni gotov, dodaje se opran i sitno iseckan peršun.
Dobija se odlično jelo od belog pasulja u zemljanom loncu sa pečurkama!...
31. januar
Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncuBrza i veoma ukusna čorba od pasulja.
Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu je gotov....
22. januar
Pikantni beli pasulj u umaku i kroketi od krompiraLuk i ljutu papriku iseći na sitne kockice, a beli luk protisnuti.
Pasulj procediti, isprati pod mlazom vode i ostaviti sa strane.
Na zagrejanom tiganju propržiti slaninu da porumeni....
31. maj
Beli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudiUveče natopite pasulj. Sledećeg dana promenite vodu i prebacite pasulj u zemljanu posudu.
Dodajte sitno isečen luk i korenje od peršuna. Kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša, ali ne potpuno....
12. sep.
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomOperemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
14. sep.
Beli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicomKada je pasulj skoro skuvan, dodajte mleveni paradajz, majčinu dušicu, čubar, nanu i so.
Kuvajte još desetak minuta i sklonite pasulj sa vatre.
Beli čorbasti pasulj sa svinjskom kolenicom je veoma ukusan....
09. nov.
Grčki beli pasulj sa paradajz sosom i Feta siromS vremena na vreme proveravajte pasulj, dodajte bujon ukoliko vam se smesa čini gustom.
Kada završite, tečnost treba da ispari i pasulj treba da bude sočan - bilo bi dobro da ima malo sosa....
25. nov.
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Šareni pasulj u rerniDobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju.
Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta.
Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
23. dec.
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart