Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bešamel sosPropržite brašno u maslacu, uz neprestano mešanje žicom i postepeno dodajte sveže mleko.
Posolite i ostavite da se krčka 6-7 minuta.
Po zelji umutite 2 žumanca i ponovo dodajte, uz neprestano i intenzivno mešanje,...
29. maj
1
Keto bešamel sosMešamo dobro i dodajemo začine u bešamel.
Stavljamo smesu na ringlu na srednju temperaturu i mešamo neprestano dok se smesa ne zgusne i ne postane gladak i fin keto bešamel sos....
13. jul
Klasični Bešamel sosMešati Bešamel sos neprekidno dok ne provri i dok ne dobijete željenu gustinu....
24. maj
Grčki sos BešamelStavite na ringlu da provri 900 ml svežg mleka.
Belo brašno i kukuruzni skrob se rastvaraju odvojeno u preostalih 300 ml mleka.
Dodajemo ih uz neprestano mešanje u kipuće mleko, ne sklanjajući ga sa vatre.
Kada se...
08. okt.
Sos Bešamel sa pečurkama za šnicleIsključite i servirajte sos Bešamel sa pečurkama za šnicle zajedno sa vašim omiljenim šniclama....
18. jun
Kako se pravi Bešamel sos za lazanju?Svi sosevi i jela mogu se zgusnuti ovom bazom, a ne samo Bešamel....
02. avgust
Tabasko SosTabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
20. sep.
Soja SosSoja sos je tradicionalna namirnica koja nam dolazi iz Istočne Azije. Veoma popularan u azijskoj kuhinji, soja sos poslednjih godina postaje sve popularniji i kod nas. Istorija soja sosa se vezuje za Kinu pre hiljadu godina...
27. jul
Vorčester SosVorčester sos (Worcestershire Sauce) predstavlja blago pikantan, slatko kiseo, fermentiran engleski sos, koji se tradicionalno pravi od sirćeta, ribe, šećera i začina. Neverovatna je činjenica koliko mnogo aroma i...
23. jun
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Torteline sa bešamel sosomZalijte bešamel sosom i servirajte tople.
Torteline sa bešamel sosom su gotove....
25. okt.
Karfiol u bešamel sosuKarfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj....
14. april
Ćufte u bešamel sosuZa bešamel: Ugrejati maslac, dodati brašno, propržiti, uluti vruće mleko, začiniti po ukusu (dodati začine po sopstvenom izboru). Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu....
09. avgust
Ćuftice sa bešamel sosomSkuvajte pirinač i ocedite ga. Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom, belim lukom, jednim jajetom, čubrom, solju i biberom po ukusu.
Oblikujte ćuftice i uvaljajte u brašno. Ispržite ih i ostavite u posudi sa...
15. jul
Pita sa bešamel sosomNapravite Bešamel sos na sledeći način: istopite maslac u odgovarajućoj posudi, dodajte brašno i mešajte neprestano drvenom kašikom dok ne dobijete zlatastu boju....
25. dec.
Tikvice sa bešamel sosomDodajte jaja i tečnu pavlaku u bešamel sos i promešajte. Izvadite tikvice i prelijte tečnošću. Pospite mocarelom i kačkavaljem i zapecite dok ne postanu zlatasti....
25. dec.
1
Lazanja s bešamel sosomPriprema Bešamel sosa:
Maslac se istopi i u njemu se zaprži brašno. Nakon toga se dodaje i sveže mleko i meša se neprekidno i energično. Sos Bešamel se začini solju i biberom....
01. jun
Šnicle sa bešamel sosomMalo pre nego što su gotove sprem se bešamel sosom. Za taj cilj maslac se istopi u odgovarajućoj posudi. Postepeno se dodaje brašno i zaprži se. Uz neprestano mešanje se dodaje sveže mleko....
29. avgust
Ćuftice sa sosom BešamelĆuftice prelivamo bešamel sosom i posipamo obilno kačkavaljem.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu potpuno gotove. Na kraju posipamo iseckanim peršunom.
Ćuftice sa sosom Bešamel su gotove....
29. april
Brokoli sa Bešamel sosomU drugu šerpu ili dubok tiganj stavite maslac i kada se otopi, dodajte brašno i promešajte, pa u tankom mlazu sipajte mleko, mešajući bez prestanka, smanjite vatru i mešajte, da dobijete gladak bešamel bez grudvica....
24. jul