Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BiserkaBiserka u kulinarstvu
Biserka je veoma ukusna gljiva. Ona je čest gost trpeza mnogih naroda. Meso Amanita rubescens ima prijatan ukus pečurke i nimalo nametljivu aromu....
24. okt.
Ptičje proso (Modra biserka)Zreli plodovi ljubičastog ptičjeg prosa su duguljasta, porcelansko-bela, tvrda, sjajna, biserna zrna....
12. okt.
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni ili pearl pirinač zuči nekako kraljevski. Ali šta predstavlja? Ova vrsta pirinča se veoma često sreće u našim zemljama....
12. okt.
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši.
I najbolja domaćica...
27. dec.
Šta je biserni ječam?Ime je povezano sa sličnošću zrna sa biserima.
Zaproizvodnju bisernog ječma koriste se zrna staklastih i polustaklastih sorti ječma....
05. jun
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
TapiokaNazvan je tako zbog bisera tapioke koji mu se dodaju. Čaj sa mehurićima ima svojstvo da hladi na vrućini, kao i da stvara osećaj sitosti....
10. maj
OstrigeOstrige su Keltima bile sveti morski dar, gde je Kazan ponovnog rođenja bio prekriven biserima. Legenda kaže da se boginja mora, Morgana, pojavila obučena u Mesec i tako su je nazvali biserom mora....
16. sep.
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Ova začuđujuća činjenica čini ovu kulturu jednom od glavnih u kulinarstvu. Kultivisanje je veoma rana pratkika, još 3500 gosina pre nove ere, na današnjem Tajlandu....
05. jun
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
29. jul
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
01. feb.
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeBiserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)
Šešir joj je različite boje u zavisnosti od toga gde raste, prekriven belim bradavicama nalik na bisere, a često i ispucao....
22. jun
Za šta da koristimo kokosovo ulje?U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
23. dec.
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
. april
Lekovita rakija sa sremušemKoristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom.
Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
18. april
1
Seme slačice - koristi i primenaSa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....
17. januar
Koristi od čaja od lista lovoraU kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo....
29. jul
Da li je avokado voće ili povrće?Upravo specifični kvaliteti ukusa čine avokado jednim od najpopularnijih i najsvestranijih voća u kulinarstvu, sa kojim se pripremaju zdrave salate i ukusna jela....
21. dec.
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNjegov kvalitetan ukus i hranljiva svojstva čine ga široko rasprostranjenim proizvodom u svetu kulinarstva....
26. sep.
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemOsim u kulinarstvu, čubar se koristi i u narodnoj medicini. Ovaj čaj pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog lupanja srca, kod žeđi od šećerne bolesti, povraćanja, nervoze itd....
20. april