Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Blagva sa maslačkom i jajimaBlagva sa maslačkom i jajima
06. maj
2
Blagve isečemo na i dodamo luku. Dinstamo desetak minuta, uz povremeno mešanje, a za to vreme peremo maslačak i seckamo grubo. Dodamo i listove maslačka i ostavimo još pet minuta da se dinsta....
BlagvaBlagva
23. okt.
Koristi od blagve Još od davnina se blagva smatra pravim prirodnim blagom. Konzumacija blagve blagotvorno deluje na naše mentalno i fizičko zdravlje. Ona sadrži proteine, koji su važan izvor energije....
Blaga baklavaBlaga baklava
21. okt.
Ostavite je 3-4 sata da upije sirup, nakon toga je blaga baklava spremna za konzumaciju....
Tradicionalna blaga ljutenicaTradicionalna blaga ljutenica
26. sep.
Nastavljamo da mešamo blagu i neopisivo mirisnu ljutenicu dok se ne dostigne željena gustina. Čim se lepo maže na krišku, a njen ukus nas zadovoljava, naša blaga ljutenica je već gotova....
Pogača Blaga vestPogača Blaga vest
06. avgust
Kvasac izmrvimo u mlaku vodu sa 1 supenom kašikom šećera i promešamo kašikom, ostavljamo da nadođe. U posudi se umute jaja sa šećerom na penu, jedno žumance se odvaja za premazivanje. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se vanila...
Jednostavna blaga pogača sa medomJednostavna blaga pogača sa medom
12. nov.
Mažemo blagu pogaču žumancem i posipamo susamom. Tako taste 30-40 minuta i pečemo. Dok je još topla mažemo jednostavnu blagu pogaču smesom od meda i maslaca....
Blaga riba sa pestom od paradajzaBlaga riba sa pestom od paradajza
05. okt.
Servirajte blagu ribu sa pestom od paradajza, posutu svežim peršunom i parčićima limuna....
Pita sa blagvamaPita sa blagvama
10. maj
Na maslinovom ulju propržimo iseckani luk, pa dodamo sitno iseckanu blagvu, smanjite temperaturu i ostaviti da se dinsta 10 minuta....
Domaći blagi renDomaći blagi ren
26. dec.
Koren rena otresti od zemlje (ren se ne pere) i ljuštilicom za krompir oljuštiti ili oštrim nožem skinuti što tanji sloj. Ren narendati na strani renda predviđenoj za to (okrugli ispupčeni otvori). Pomešati mleko i...
Fusili sa blagvom i tikvicomFusili sa blagvom i tikvicom
16. jul
Blagve iseći na komade. Tikvice iseći na veće komade. Luk iseći na male kockice. Na maslinovom ulju prodinstati luk i dodati blagve da se dinstaju. Dinstati 20 minuta....
Blago pikantne burek paprikeBlago pikantne burek paprike
24. mart
Beli luk isečemo i izgnječimo gnječilicom za beli luk. Dimljeno meso isečemo na sitne kockice. U posudu stavljamo sitan sir, beli luk, senf i dimljeno meso. Promešamo dobro sastojke da se ravnomerno rasporede. Dobijenom...
Pita gužvara - blago slatkaPita gužvara - blago slatka
01. maj
Pripremite smesu za pitu sipajući u odgovarajuću posudu jaja, kiselo mleko (pomešano sa sodom, da se aktivira), ulje, šećer i izmrvljen sir. U posudu za pečenje prečnika oko 28 cm (da nije namašćena) nagužvajte jednu po...
Blago pikantna pečena paprikaBlago pikantna pečena paprika
20. feb.
Papriku oprati i iseći drške. Peći ih na ringli sa obe strane, uz okretanje. U teglu staviti sirće, šećer, so, ulje i ređati još vruću papriku, pa ih pritiskati. Između njih stavljati biber i peršun. Zatvoriti...
Blago ljute čorbadžijske paprikeBlago ljute čorbadžijske paprike
15. feb.
Da bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim....
Pačija čorba sa blagom citrusnom aromomPačija čorba sa blagom citrusnom aromom
01. maj
1. Prelijte pačije meso hladnom vodom, tri kašike maslinovog ulja i malo soli i stavite na umerenu vatru. Nakon 30 minuta kuvanja dodajte oljušten i prepolovljen luk, paškanat, šargarepe, belu repu, kupus i celer. Stavite...
Blago pikantna svinjetina sa pečurkamaBlago pikantna svinjetina sa pečurkama
11. april
Svinjsko meso naseći na krupnije komade. Pečurke naseći na kriške, a luk normalno za kuvanje. U tiganj staviti meso i luk da se uprže, naliti malo vode, staviti poklopac i ostaviti da omekšaju. Začiniti čubarom i začinom...
Blago pikantan sendvič sa arapskom pogačomBlago pikantan sendvič sa arapskom pogačom
22. okt.
Blago pikantan sendvič sa arapskom pogačom je spreman da uživate u njemu....
Blago pikantan pirinač sa šunkom i povrćemBlago pikantan pirinač sa šunkom i povrćem
12. april
Zapržimo u maslinovom ulju na kocke isečen crni luk i šargarepu. Dodajemo grašak, šunku, čili sos, soja sos, origano i biber. Promešamo dobro. Nakon toga dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan. Dolivamo vodu...
BordoBordo
09. januar
One se prostiru u ravničarskim delovima grada i vole blagu klimu. Povoljni uslovi ne puštaju da loze izmrznu zimi, a tako ni da se osuše tokom leta....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Kalamata masline su blagog ukusa i beru se kada su potpuno zrele. Čuvaju se u sirćetu, maslinovom ulju ili čak u vinu. Njihov blag ukus čini ih pogodnim za sve vrste jela i marinirane masline....
Bri SirBri Sir
07. jul
Konzistencija mu je blago želirana ispod plesni i ima blag pikantan ukus s blagim mirisom amonijaka i voćnim notama. Bri ima izraženu aromu s blagim ukusom orašastog voća....
Dijeta kod pankreatitisaDijeta kod pankreatitisa
16. maj
Pijte slab čaj od limuna, blago zaslađen i čaj od šipka. Što se tiče masti, dozvoljene su ograničene količine biljnog ulja i rafinisane biljne masti....
AlbarinjoAlbarinjo
28. feb.
Čaša ima sasvim blage zavoje. U donjem delu se blago širi. U redelu postolja, kao i na vrhu se blago sužava, ali to je jedva primetno....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti. Ako želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate....
Zmajevo VoćeZmajevo Voće
30. nov.
Blaga aroma pitaje je dobra za pravljenje vina, a cvetovi ove biljke se mogu koristiti i za čaj. Koristi od zmajevog voća Pitaja ima visok sadržaj fitoalbumina, koji je veoma jak anitokisdant....