Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Blagva sa maslačkom i jajimaBlagve isečemo na i dodamo luku.
Dinstamo desetak minuta, uz povremeno mešanje, a za to vreme peremo maslačak i seckamo grubo. Dodamo i listove maslačka i ostavimo još pet minuta da se dinsta....
06. maj
2
BlagvaKoristi od blagve
Još od davnina se blagva smatra pravim prirodnim blagom. Konzumacija blagve blagotvorno deluje na naše mentalno i fizičko zdravlje. Ona sadrži proteine, koji su važan izvor energije....
23. okt.
Blaga baklavaOstavite je 3-4 sata da upije sirup, nakon toga je blaga baklava spremna za konzumaciju....
21. okt.
Tradicionalna blaga ljutenicaNastavljamo da mešamo blagu i neopisivo mirisnu ljutenicu dok se ne dostigne željena gustina.
Čim se lepo maže na krišku, a njen ukus nas zadovoljava, naša blaga ljutenica je već gotova....
26. sep.
Pogača Blaga vestKvasac izmrvimo u mlaku vodu sa 1 supenom kašikom šećera i promešamo kašikom, ostavljamo da nadođe. U posudi se umute jaja sa šećerom na penu, jedno žumance se odvaja za premazivanje. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se vanila...
06. avgust
Jednostavna blaga pogača sa medomMažemo blagu pogaču žumancem i posipamo susamom. Tako taste 30-40 minuta i pečemo.
Dok je još topla mažemo jednostavnu blagu pogaču smesom od meda i maslaca....
12. nov.
Blaga riba sa pestom od paradajzaServirajte blagu ribu sa pestom od paradajza, posutu svežim peršunom i parčićima limuna....
05. okt.
Pita sa blagvamaNa maslinovom ulju propržimo iseckani luk, pa dodamo sitno iseckanu blagvu, smanjite temperaturu i ostaviti da se dinsta 10 minuta....
10. maj
Domaći blagi renKoren rena otresti od zemlje (ren se ne pere) i ljuštilicom za krompir oljuštiti ili oštrim nožem skinuti što tanji sloj.
Ren narendati na strani renda predviđenoj za to (okrugli ispupčeni otvori).
Pomešati mleko i...
26. dec.
Fusili sa blagvom i tikvicomBlagve iseći na komade. Tikvice iseći na veće komade. Luk iseći na male kockice.
Na maslinovom ulju prodinstati luk i dodati blagve da se dinstaju. Dinstati 20 minuta....
16. jul
Blago pikantne burek paprikeBeli luk isečemo i izgnječimo gnječilicom za beli luk. Dimljeno meso isečemo na sitne kockice. U posudu stavljamo sitan sir, beli luk, senf i dimljeno meso.
Promešamo dobro sastojke da se ravnomerno rasporede. Dobijenom...
24. mart
Pita gužvara - blago slatkaPripremite smesu za pitu sipajući u odgovarajuću posudu jaja, kiselo mleko (pomešano sa sodom, da se aktivira), ulje, šećer i izmrvljen sir.
U posudu za pečenje prečnika oko 28 cm (da nije namašćena) nagužvajte jednu po...
01. maj
Blago pikantna pečena paprikaPapriku oprati i iseći drške.
Peći ih na ringli sa obe strane, uz okretanje.
U teglu staviti sirće, šećer, so, ulje i ređati još vruću papriku, pa ih pritiskati.
Između njih stavljati biber i peršun.
Zatvoriti...
20. feb.
Blago ljute čorbadžijske paprikeDa bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim....
15. feb.
Pačija čorba sa blagom citrusnom aromom1. Prelijte pačije meso hladnom vodom, tri kašike maslinovog ulja i malo soli i stavite na umerenu vatru. Nakon 30 minuta kuvanja dodajte oljušten i prepolovljen luk, paškanat, šargarepe, belu repu, kupus i celer. Stavite...
01. maj
Blago pikantna svinjetina sa pečurkamaSvinjsko meso naseći na krupnije komade. Pečurke naseći na kriške, a luk normalno za kuvanje.
U tiganj staviti meso i luk da se uprže, naliti malo vode, staviti poklopac i ostaviti da omekšaju. Začiniti čubarom i začinom...
11. april
Blago pikantan sendvič sa arapskom pogačomBlago pikantan sendvič sa arapskom pogačom je spreman da uživate u njemu....
22. okt.
Blago pikantan pirinač sa šunkom i povrćemZapržimo u maslinovom ulju na kocke isečen crni luk i šargarepu. Dodajemo grašak, šunku, čili sos, soja sos, origano i biber. Promešamo dobro.
Nakon toga dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan. Dolivamo vodu...
12. april
BordoOne se prostiru u ravničarskim delovima grada i vole blagu klimu. Povoljni uslovi ne puštaju da loze izmrznu zimi, a tako ni da se osuše tokom leta....
09. januar
Razlika između crnih i zelenih maslinaKalamata masline su blagog ukusa i beru se kada su potpuno zrele. Čuvaju se u sirćetu, maslinovom ulju ili čak u vinu.
Njihov blag ukus čini ih pogodnim za sve vrste jela i marinirane masline....
05. sep.
Bri SirKonzistencija mu je blago želirana ispod plesni i ima blag pikantan ukus s blagim mirisom amonijaka i voćnim notama.
Bri ima izraženu aromu s blagim ukusom orašastog voća....
07. jul
Dijeta kod pankreatitisaPijte slab čaj od limuna, blago zaslađen i čaj od šipka.
Što se tiče masti, dozvoljene su ograničene količine biljnog ulja i rafinisane biljne masti....
16. maj
AlbarinjoČaša ima sasvim blage zavoje. U donjem delu se blago širi. U redelu postolja, kao i na vrhu se blago sužava, ali to je jedva primetno....
28. feb.
Kako da pripremite kinouPoklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti.
Ako želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate....
21. jul
Zmajevo VoćeBlaga aroma pitaje je dobra za pravljenje vina, a cvetovi ove biljke se mogu koristiti i za čaj.
Koristi od zmajevog voća
Pitaja ima visok sadržaj fitoalbumina, koji je veoma jak anitokisdant....
30. nov.