Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Kako u kulinarstvu, tako i u kozmetici proizvodi s crnim kavijarom uopšte nisu jeftini, ali rezultat je neverovatan....
KavijarKavijar
10. jun
Gotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Kavijar lopticeKavijar loptice
03. april
Zrna kavijara izgnječimo dobro i u njih dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu. Razbijemo jaja, luk sitno sečemo i takođe dodajemo zajedno sa iseckanim peršunom. Sve dobro promešamo i oblikujemo testo....
Beli kavijarBeli kavijar
14. januar
Izmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar. Salata upija dosta hleba. Dodaju se mrvice dok kavijar ne postane gust....
Prolećni kavijarProlećni kavijar
27. dec.
Količina sastojaka je po ukusu. Jaja, sir i kisele krastavce izrendajte sitno. Luk takođe sitno iseckajte. Po želji dodajte malo aleve paprike. Sve dobro pomešajte sa majonezom. Ukrasite po želji....
Taramo kavijarTaramo kavijar
16. avgust
Počnite da izstiskate zrna kavijara, što više istisnutih, to bolje /ako je moguće sve/. Rukom izgnječite potopljeni hleb da izađe voda i dodajte u kavijar, promešajte....
Lak kavijarLak kavijar
22. jun
Povrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti. U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine...
Crni uštipciCrni uštipci
17. jul
U dublju posudu sipati brašno, prstohvat soli, prašak za pecivo i prah za puding sa ukusom čokolade i promešati viljuškom. Dodati jaje, mleko i vodu i sve dobro sjediniti da ne bude grudvica. Zagrejati ulje u dubljoj manjoj...
Crni rolatCrni rolat
12. januar
Prijatno uz crni rolat!...
Crni kolačCrni kolač
13. avgust
U posudi umutite mleko sa šećerom, dodajte sodu, ulje, kakao, prosejano brašno. Sipajte gustu smesu u pleh, namazan sa malo ulja i posut brašno, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Napravite...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Saznajte kako se konzumira kavijar i kako da uživate u ovom elegentnom delikatesu. 1. Treba da znate šta jedete Kavijar predstavlja jaja ribe, obično jesetre....
Crni slezCrni slez
26. avgust
Crni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez. Stabla biljke...
Crni KuminCrni Kumin
15. jun
Crni kumin (Nigella Sativa) je legendarna biljka koja dolazi sa istoka. Crni kumin je visine 40-60 cm, a seme, ulje i biljka koje se dobijaju od njega poznati su pod različitim nazivima - crno seme, čukurot, faraonovo ulje...
Crni PirinačCrni Pirinač
06. jun
Iz tog razloga je široko rasprostranjena u kulinarstvu mnogih zemalja kao što su Kina, Japan i Koreja. Naziva se još i ljubičast pirinač, zbog nijanse koju dobija nakon što je podložen temičkoj obradi....
Crni ČajCrni Čaj
03. jun
Crni čaj, beli i zeleni čaj se spremaju od biljke Čaj (Camellia sinensis). Za tri vrste čaja biraju se različiti delovi biljke, tokom različitog doba godine. Osim toga ostavlja se da fermentira u različito vreme. Za beli...
Crni kohošCrni kohoš
16. april
Crni kohoš /Actaea Racemosa/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ljutića /Ranunculacea/, koja potiče iz Severne Amerike, gde slobodno raste u vlažnim listopadnim šumama sa umereno plodnim zemljištem. Visina...
Crni PasuljCrni Pasulj
11. januar
Crni pasulj u kulinarstvu Potapanje mahunarki u vodu je široko rasprostranjena praksa, koja ima i naučnu osnovu - tako se katalizuju korisna svojstva pasulja....
Crni gavezCrni gavez
16. okt.
Crni gavez (Symphytum officinale) je višegodišnja zeljasta biljku, koja je rasprostranjena u aziji i Evropi. Na našim prostorima je poznata još kao strastvenik, divlji duvan, glatki koren i iscelitelj. Poslednji naziv nikako...
Crni biberCrni biber
28. nov.
Prstohvat bibera se dodaje u skoro svaki recept. Nekada davno korišćen kao valuta razmene i darivan bogovima kao sveti dar, sreća je što je ovaj najpoznatiji začin dostupan tokom cele godine u prodavnicama. Biber potiče...
Veganski zeleni kavijarVeganski zeleni kavijar
27. nov.
Isplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta. Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Domaći tarama kavijarDomaći tarama kavijar
29. april
Dodajte mast dok kavijar ne postane gladak i mekan. Serivrajte tarama kavijar u posudi, ukrašen svežom mirođijom i maslinama. Završite sa nekoliko kapljica maslinovog ulja....
Kavijar sa lukomKavijar sa lukom
21. januar
Kavijar mažite na kriške hleba....
Dijetalan kavijar namazDijetalan kavijar namaz
24. feb.
Sitan sir i alevu paprku dobro promešajte i postepeno dodajte vodu i ulje. Dodajte nakon toga sitno naseckani luk i posolite po ukusu....