Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crni kavijarKako u kulinarstvu, tako i u kozmetici proizvodi s crnim kavijarom uopšte nisu jeftini, ali rezultat je neverovatan....
04. okt.
KavijarGotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
10. jun
Zeleni kavijarŠtapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu.
Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo.
Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
03. sep.
Kavijar lopticeZrna kavijara izgnječimo dobro i u njih dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu.
Razbijemo jaja, luk sitno sečemo i takođe dodajemo zajedno sa iseckanim peršunom.
Sve dobro promešamo i oblikujemo testo....
03. april
Beli kavijarIzmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar.
Salata upija dosta hleba.
Dodaju se mrvice dok kavijar ne postane gust....
14. januar
Prolećni kavijarKoličina sastojaka je po ukusu.
Jaja, sir i kisele krastavce izrendajte sitno.
Luk takođe sitno iseckajte. Po želji dodajte malo aleve paprike. Sve dobro pomešajte sa majonezom.
Ukrasite po želji....
27. dec.
Taramo kavijarPočnite da izstiskate zrna kavijara, što više istisnutih, to bolje /ako je moguće sve/.
Rukom izgnječite potopljeni hleb da izađe voda i dodajte u kavijar, promešajte....
16. avgust
Lak kavijarPovrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti.
U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine...
22. jun
Crni uštipciU dublju posudu sipati brašno, prstohvat soli, prašak za pecivo i prah za puding sa ukusom čokolade i promešati viljuškom. Dodati jaje, mleko i vodu i sve dobro sjediniti da ne bude grudvica.
Zagrejati ulje u dubljoj manjoj...
17. jul
Crni kolačU posudi umutite mleko sa šećerom, dodajte sodu, ulje, kakao, prosejano brašno.
Sipajte gustu smesu u pleh, namazan sa malo ulja i posut brašno, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Napravite...
13. avgust
Kako se konzumira kavijarSaznajte kako se konzumira kavijar i kako da uživate u ovom elegentnom delikatesu.
1. Treba da znate šta jedete
Kavijar predstavlja jaja ribe, obično jesetre....
01. april
Crni slezCrni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez.
Stabla biljke...
26. avgust
Crni KuminCrni kumin (Nigella Sativa) je legendarna biljka koja dolazi sa istoka. Crni kumin je visine 40-60 cm, a seme, ulje i biljka koje se dobijaju od njega poznati su pod različitim nazivima - crno seme, čukurot, faraonovo ulje...
15. jun
Crni PirinačIz tog razloga je široko rasprostranjena u kulinarstvu mnogih zemalja kao što su Kina, Japan i Koreja. Naziva se još i ljubičast pirinač, zbog nijanse koju dobija nakon što je podložen temičkoj obradi....
06. jun
Crni ČajCrni čaj, beli i zeleni čaj se spremaju od biljke Čaj (Camellia sinensis). Za tri vrste čaja biraju se različiti delovi biljke, tokom različitog doba godine. Osim toga ostavlja se da fermentira u različito vreme. Za beli...
03. jun
Crni kohošCrni kohoš /Actaea Racemosa/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ljutića /Ranunculacea/, koja potiče iz Severne Amerike, gde slobodno raste u vlažnim listopadnim šumama sa umereno plodnim zemljištem.
Visina...
16. april
Crni PasuljCrni pasulj u kulinarstvu
Potapanje mahunarki u vodu je široko rasprostranjena praksa, koja ima i naučnu osnovu - tako se katalizuju korisna svojstva pasulja....
11. januar
Crni gavezCrni gavez (Symphytum officinale) je višegodišnja zeljasta biljku, koja je rasprostranjena u aziji i Evropi. Na našim prostorima je poznata još kao strastvenik, divlji duvan, glatki koren i iscelitelj. Poslednji naziv nikako...
16. okt.
Crni biberPrstohvat bibera se dodaje u skoro svaki recept. Nekada davno korišćen kao valuta razmene i darivan bogovima kao sveti dar, sreća je što je ovaj najpoznatiji začin dostupan tokom cele godine u prodavnicama.
Biber potiče...
28. nov.
Veganski zeleni kavijarIsplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta.
Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
27. nov.
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Domaći tarama kavijarDodajte mast dok kavijar ne postane gladak i mekan.
Serivrajte tarama kavijar u posudi, ukrašen svežom mirođijom i maslinama.
Završite sa nekoliko kapljica maslinovog ulja....
29. april
Dijetalan kavijar namazSitan sir i alevu paprku dobro promešajte i postepeno dodajte vodu i ulje.
Dodajte nakon toga sitno naseckani luk i posolite po ukusu....
24. feb.