Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crvenkasta GljivicaSpremanje crvenkaste gljivice
Cvenkasta gljivica je jestiva pečurka koja se uspešno koristi u kulinarstvu, nezavisno od toga što je mala. Ona je deo tradicionalnog menija stanovnika Oahaka u Meksiku....
23. okt.
Obloga kod gljivica na nogamaIzuzetno pomaže kod gljivica na nogama.
Možemo da natopimo pamučni tamoon i da ga stavimo da oboleli deo.
Dobro uvijemo i provodimo sa time bar jednu noć....
06. april
Obloga sa hidrogenom kod ekcema, prorijaze i gljivicaTakođe je efikasan kod gljivica na nogama ili bradavica po telu. Mažite dok ne nestanu potpuno.
Prilikom infekcija rana, gnojnih procesa, oderotina, hidrogen omogućava brže zarastanje....
06. april
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Gljiva Mrka trubačaGljiva nije temeljno proučavana za medicinsku upotrebu.
Mrka trubača za kulinarsku upotrebu
Mrke trubače su veoma cenjena vrsta gljiva u mnogim zemljama, posebno u Severnoj i Centralnoj Evropi....
24. april
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši.
I najbolja domaćica...
27. dec.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
BiserkaBiserka u kulinarstvu
Biserka je veoma ukusna gljiva. Ona je čest gost trpeza mnogih naroda. Meso Amanita rubescens ima prijatan ukus pečurke i nimalo nametljivu aromu....
24. okt.
SunčanicaSunčanica se lako može pomešati sa veoma bliskom crvenkastom sunčanicom, s tim što je ova druga mnogo manja i meso joj je crvenkasto....
11. maj
1
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Razlog se nalazi u gljivicama koje ne vidimo, ali one se veoma brzo rasprostranjuju i obuhvataju ceo hranljivi proizvod. Najprostije rečeno, buđ je vrsta gljivice koja može biti zelena, braonkasta, crna, siva....
23. januar
Ima li glutena u kvascu?Kvasac je jednoćelijski mikroorganizam i pripada gljivama. Trenutno postoji najmanje 1.500 vrsta kvasca, ali one čine samo oko 1% svih gljiva na svetu....
22. feb.
Kako se pravi pivski kvasac?Pivske kvasne gljivice se podvrgavaju specijalnom procesu, povezanom sa samorazgrađivanjem....
01. maj
Da li srndać ima dvojnika?U našoj zemlji se nalazi crvenkasti srndać, koji je manji od običnog. Pri sečenju meso dobija crvenkasru boju, ima jak miris. Veoma je otrovna.
Drugi dvojnik srndaća je elegantni srndać....
21. mart
Zbog čega testo raste, kada mu se stavi kvasac?Svaka gljivica iz kvasca je mala hemijska fabrika, koja proizvodi ugljen dioksid. Kvasne gljivice su iz grupe jednoćelijskih gljiva i ima ih više od 1500 vrsta....
10. nov.
Zdravstvene koristi od kefiraKefir gljiva ima korisna svojstva zahvaljujući gljivicama i korisnim bakterijama koje sadrži. Osim toga, u kefiru se nalaze minerali i esencijalne aminokiseline, koje pomažu telu da se samo izleči i održava....
20. januar
Šta sadrži kvasac za hleb?Nema veze da li ćete sa police u prodavnici uzeti pakovanje suvog kvasca ili ćete iz rashladne vitrine izvaditi sveži kvasac, u oba slučaja imaćete termofilne kvasne gljivice....
16. dec.
BlagvaIz tog razloga se već vekovima koristi u kulinarstvu. Može se konzumirati pržena, pohovana, sušena ili marinirana....
23. okt.
SlinavkaSlinavka u kulinarstvu
Slinavka ima široku upotrebu u kulinarstvu. Pre spremanja ove pečurke pažljivo operite. Kožica bi trebalo da se ukloni pre kuvanja, jer u suprotnom može prouzrokovati dijareju....
13. sep.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Suvi kvasac se dobija putem degidratacije gljivica. Količine vlage u njima je 8 procenata.
Suvi kvasac je predstavljen u obliku malih granula. Da bi se dobio, gljivice u njemu su dehidrirane za 65 procenata....
21. jun
Šta je to nutritivni kvasac?Proizvodi se od gljivica. Gljivice su jednoćelijski organizmi. Pivski kvasac i kvasac za hleb se prave od istih gljivica. Ali postoji razlika između njih....
11. maj